Beautysecrets

TOP 3 last minute úti cél a nyárra

2019. július 17. - Beautysecrets

A különböző utazási irodák és weboldalak minden évben elkészítik a legnépszerűbb célpontok listáját. A legszebb strandok, legjobb európai városok, legizgalmasabb éjszakai élet és a további, legkülönbözőbb szempontok alapján összeválogatott listákat érdemes átnézni, mert egyrészt remek új helyekről értesülhetünk, másrészt biztosak lehetünk benne, hogy ha az első öt közül választjuk ki az helyszínt, valószínűleg nem mi leszünk ott az egyetlenek. 

A legjobb nyári úti célok általában a szép és tiszta tengerpartoknak, a sokszínű kulturális lehetőségeknek és a hangulatos településeknek köszönhetik a helyzetüket. A különböző oldalak toplistáit összevetve mi is elkészítettük az idei év legtrendibb úti céljainak listáját, hogy ha még nincs meg az idei úti cél, ötletet adjunk a last minute nyaraláshoz. 

A legjobb all inclusive nyaralások hazája: Törökország

Az utazási irodák megegyeznek abban, hogy az egyik legolcsóbb célpont Törökország. Ha kényelemre és kényeztetésre vágyunk, a török szállodák all inclusive ellátásai és a szállodák szolgáltatásai miatt érdemes erre kanyarodnunk. De Törökországot nem csak a szállások árai miatt érdemes felkeresni. 

shutterstock_1222678000.jpg

Az ország leglátogatottabb nyaralóhelyein kristálytiszta a tenger, a hangulatot pedig az ókori romok és a gyönyörű városok adják. A tengerpartok tiszták és rendezettek, az éghajlat kellemes, ha ide tervezzük az utazásunkat,  sok napsütésre biztosan számíthatunk. 

shutterstock_1150514171.jpg

Ha nyüzsgésre vágyunk, keressük föl Alanyát, ahol sok látnivaló, szórakozási lehetőség és izgalmas strandok várnak. Ha a homokos part és a műemlékek a fő szempont, Sidét ajánljuk,  Kemert pedig érdemes a gyönyörű környezetért felkeresni. 

Ha luxusra vágynánk, golfpályákra, kényeztetésre és igazi csendes békére, válasszuk Beleket és Larát.  

Egy változatos és gyönyörű sziget: Kréta

A Tripadvisor toplistájának állandó szereplője a Földközi tenger igazgyöngye, Kréta. Görögország legnagyobb szigete bővelkedik gyönyörű strandokban, rengeteg napsütés és változatos táj várja az ideutazót.  

shutterstock_1241328883.jpg

Jó választás, ha a romantika, a csendes elmélyülés, de a nyüzsgés és az éjszakai élet is érdekel a nyaralásunk során. Az ókori látnivalók és a hangulatos városkák és falvak sok programot nyújtanak, így ha ide utazunk, mindenképp szánjunk rá hosszabb időt. Így lesz alkalmunk a nézelődésre és a pihenésre is.  

Ne hagyjuk ki a sziget fővárosát, Herakliont sem. Érdemes ellátogatni a régészeti múzeumba, ahol egyedülálló gyűjtemény vár ránk. Ha zegzugos utcákon barangolnánk, keressük fel Chania óvárosát és kikötőjét, üljünk be egy étterembe vagy kávézóba az igazi helyi hangulatért.  

shutterstock_1142135249.jpg

Mindegy, hogy homokos vagy kavicsos, hogy napernyős vagy eldugott strand, Krétán mindenki megtalálja a neki valót. Ha karibi hangulatú, hófehér homokkal borított partot keresünk, Balos Beach a mi strandunk. Ha szeretjük a nyüzsgést, látogassuk meg a népszerű Vai Beach-et, ha viszont igazi paradicsomra vágyunk, irány Elafonisi. Kristálytiszta víz, puha fehér és rózsaszín homokos part cédrusokkal övezve. Lenyűgöző. 

Meseszerű indonéz paradicsom: Bali

Ha távolabb is elmerészkednénk idén nyáron, irány Ázsia! A gyerekkel is ajánlott, biztonságos és nyugodt Bali szigete varázslatos úticél. Itt is mindenki megtalálhatja a neki való úticélt. Ha a kényelem és a luxus jelenti a pihenést, csodálatos modern szállodák várnak ránk, de találhatunk szállást villákban, klasszikus helyi fogadókban,  és puritán bungalókban is.  

shutterstock_1208483062.jpg

Finom, fehér homokos tengerpartok várnak, a víz alatt pedig egy gyönyörű, színes mesevilág, amit semmiképpen sem hagyjunk ki. A strandok mellett a parton pedig buja dzsungel vár, kőtemplomokkal és majmokkal. De a kulturális élet is gazdag: látogassunk el Ubud városba, ahol színházi és tánc előadásokkal és jógázással pihenhetjük ki a hétköznapok fáradalmait.  

Balin az állandó nyár és a barátságok, nyitott, közvetlen emberek elvarázsolják az ide utazót. A strandok változatosak, sportolási lehetőség is rengeteg akad: szörfözhetünk, vízesésbe ugorhatunk és vulkánokat mászhatunk meg. 

shutterstock_698319172.jpg

A helyi ételek pedig rendkívül zamatosak és változatosak, a luxus éttermektől a hely kis étkezdékben olcsón is megkóstolhatjuk a különleges fogásaikat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr1514939866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása