Beautysecrets

Tökéletes bőr napozás közben is: így sminkelj a napon!

2019. július 24. - Beautysecrets

Azt már tudjuk, hogy a vízparton sem a napozáshoz, sem a fürdéshez nem érdemes vastag sminket viselni. De a csinos fürdőruha és a stílusos kiegészítők mellett igényünk van arra is, hogy az arcbőrünk a lehető legjobb formáját hozza ebben a helyzetben is. A vastag alapozóréteget és a vérvörös rúzst felejtsük el, de léteznek termékek, amik nem csak kényelmesen viselhetőek a napon, de védik és ápolják a bőrünket is. 

shutterstock_110076833.jpg

Alapozó helyett

A bőr pórusait eltömítő alapozók használata teljesen felesleges. Lehet, hogy egy esti sminkhez megfelelőek, de ezek a termékek nem bírják az izzadást, a napsütést, főleg nem a vizet. Érdemes inkább könnyebb, a bőr természetes szépségét hangsúlyozó BB krémek, színezett hidratálók között keresgélni. Fontos, hogy az UV védelemről is gondoskodjunk, tehát a nappali krémünk mindenképp legyen fényvédős és a nap folyamán kenjük újra magunkat, amikor csak szükséges. 

shiseido_tanning_compact_napozo_alapozo.jpg

A Shiseido napvédő BB krémje és kompaktja kifejezetten erre a célra készült. Ez a krém nem csak hidratál, semlegesíti a kipirosodást és egységesíti az arcbőr színét, de használatával olyan hatást érünk el, mintha már kellemesen le is barnultunk volna. Az aranyló, napbarnított ragyogás mellett természetes marad a  megjelenésünk, ráadásul a leizzadástól sem kell tartanunk: egy új technológiának köszönhetően a BB krém szétteríti az izzadságot a bőrön és megakadályozza az izzadságcseppek megjelenését. 

Ha problémás a bőrünk, vagy csak mindenképp erősebb fedést szeretnénk, találunk napozáshoz gyártott speciális alapozót is. Ezek a termékek ellenállnak az izzadságnak, a víznek, a faggyúnak, nem dörzsölődnek és és órákon megőrzik a színüket. A fedés mellett védi a bőrt a bőröregedéssel és az UV sugárzás által előidézett sérülésekkel szemben. 

gsc_ss19_rtb_visual_1.jpg

A szemfestékkel csak óvatosan!

Ha ragaszkodunk a szemek hangsúlyozásához, ne most vessük be a teljes színpalettát és a kedvenc füstös sminkünkkel is inkább a vacsoránál hódítsunk majd. Nincs csúnyább egy elkenődött, szétfolyt sminknél, ráadásul ilyenkor az izzadság és a víz miatt gyakrabban nyúlunk a szemünkhöz, ami szintén nem kedvez a hibátlan cicaszemeknek. Maradjunk meg a vízálló szempillaspirálnál, ami szintén nem marad örökké a szempillánkon, így érdemes magunkkal vinnünk a partra is és néha ellenőriznünk az aktuális állapotot. 

shutterstock_671286895.jpg

Egy UV szűrős ajakápoló elengedhetetlen, ebből ma már kapható színezett is, amivel enyhe gyümölcsös hatást érhetünk el anélkül, hogy ragacsos lenne az ajkunk. 

Parfüm helyett: testpermet

Napozás közben sem kell lemondanunk az illatokról, de ilyenkor egy kellemesen hűsítő, enyhe illatú, hidratáló testpermet jobb választás lehet, amivel a nap folyamán többször is felfrissíthatjuk magunkat és a bőrünket is ápoljuk vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr7314974400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása