Beautysecrets

Az újévi fogadalom, amivel nem lőhetünk mellé: kezdd az újévet új hajkoronával!

2019. január 08. - Beautysecrets

Ahogy véget ér egy év, lapozunk a naptárban és megkezdődik az új, szeretnénk mi is megújulni, tiszta lappal belekezdeni, így hát fogadalmakat teszünk. Az újévi fogadalmak között a legnépszerűbbek az egészségünket érintő kijelentések: megszabadulok a felesleges kilóktól, többet fogok mozogni, több zöldséget és gyümölcsöt, esetleg kevesebb alkoholt fogyasztok és van, aki a dohányzásról szeretne leszokni. Mindig lehetünk jobbak, mindig van min javítani, de az újévi fogadalmakkal érdemes vigyázni. Statisztikák szerint a 80 százalékukból ugyanis végül semmi sem lesz. De vajon miért? 

model.jpg

Az újévi fogadalmak gyakran már a februárt sem érik meg. Ennek több oka is van, de az tény, hogy egyik napról a másikra biztosan nem fogunk megváltozni. Ráadásul a tél végi sötét, borongós idő, az ünnepek utáni leeresztett lelkiállapot és a lelaposodott pénztárcák gyakran nem segítenek abban, hogy a legjobb formánkat hozzuk az új éve elején. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem jó ötlet a változásra törekedni, de érdemes néhány szabályt betartani, mielőtt olyanba fogunk, amibe könnyen belebukhatunk. 

Kezdjük kicsiben!

 

Ne azt mondjuk, hogy holnaptól minden más lesz, új életet élek és gyökeresen megváltoztatok mindent. Ezekkel az igényekkel csak azt fogjuk elérni, hogy miután beláttuk, nem megy, csak egy jó adag kudarccal indítjuk az új évet. 

Legyen tervünk!

 

Ha valamit régóta halogatunk, évek, évtizedek óta nem változtatunk, pedig már számtalanszor megtehettük volna, akkor nem valószínű hogy egy pezsgőspohárral a kezünkben kapjuk meg azt a lendületet, ami már régóta hiányzott. Ha valóban eldöntjük, hogy változtatunk valamin, érdemes tervez készíteni. Ennek része lehet az is, hogy felmérjük: mi gátolt meg a változásban eddig? Mik voltak a buktatók? Ha ezeket átlátjuk, könnyebben elérhetjük a célunkat. 

Bízzunk magunkban!

 

Ha elhisszük, hogy képesek vagyunk a változtatásra, legyen az a cigaretta elhagyása, egy új állás megpályázása, vagy hogy idén már valóban lefutjuk a maratont, fontos hogy elhiggyük: képesek vagyunk rá. Az önbizalmat nem csak belülről építhetjük: külső támogatással tovább erősíthetjük magunkat. A rendszeres mozgástól jobban érezzük majd magunkat a bőrünkben, de egy szép manikűr is jó hatással van az önbizalmunkra, ha pedig valami igazán látványos, biztos változásra vágyunk, készítsünk egy beauty tervet és fogadjuk meg, hogy idén valóban rendszeresen óvjuk és ápoljuk a bőrünket és hajunkat. És ezzel a fogaladommal csak nyerhetünk. De hogy is álljunk neki? 

hosszuhajgif.gif

Az új hajkorona éve lesz!

 

Egy új frizura is csodákat tud tenni, de az önmagában még nem elég, hiszen ha nem ápoljuk és gondozzuk a hajunkat és a fejbőrünket megfelelően, akkor hiába a legjobb vágás, a fénytelen, lapos, töredezett haj nem fog jól mutatni. 

A haj ápolása pedig először belülről indul. Az egészségesebb életmódra törekvés jól kiegészítheti ezt a fogadalmunkat is: a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozást a hajunk is meg fogja hálálni, hiszen az egészséges növekedéshez vitaminokra és ásványi anyagokra van szükség.   

Az antioxidánsokban gazdag gyümölcsök fogyasztásával, mint a cseresznye, áfonya, vagy a szeder, a hajunkat is érő káros környezeti hatások ellen védekezhetünk. Az A-vitamin selymessé és lágyabbá varázsolja a hajszálainkat, ennek érdekében fogyasszunk sok sárgarépát és édesburgonyát. A biotin tartalmú ételek a töredezett hajvégek megelőzésében segítenek, ilyenek a lazac, az avokádó, vagy a tojás. A halak ráadásul kiváló omega-3-források is, rendszeres fogyasztásukkal az egész szervezetünknek jót teszünk, aminek következtében hajunk is csillogóbb és egészségesebb lesz. Ne feledkezzünk meg a húsfogyasztásról sem, a sovány vörös húsokkal, a csirkével, vagy a pulykával a hajunk növekedését segítjük: a fehérjedús étrend segíteni a hajhagymákat a növekedési fázisban. De fontos és alapvető a megfelelő C-vitamin bevitel is, mivel ezzel a haj növekedését is elősegíthetjük. 

Ha pedig a táplálkozásunkkal és a vitaminokkal mindent megtettünk, amit lehetett, következhet a hajunk külső ápolása. Fogadjuk meg, hogy az új évben az új hajkoronánk érdekében jó minőségű termékeket használunk majd. Fontos, hogy természetes hatóanyagú, megbízható hajápolókat válasszunk. Gondolok itt a természet színe -javának leghatékonyabb aktív összetevőire, magas koncentrációjú, innovatív és hatékony formulákat tartalmazó termékekre, a gyönyörű és egészséges haj érdekében.

A gyógynövényeket régóta használják a haj szépítésére. Ezek akár teaként, öblítésre is kiválóak, de a a különböző igények szerint már válogathatunk a gyógynövény tartalmú termékek közül is. Érdemes megismerni ezeket a növényeket és a hajunk probléma szerint választani közülük.

 novenyi_eredet.jpg

Ha a hajunk, fejbőrünk stimulásásra, frissítésére van szükség, a zsálya tartalmú termékeket keressük. A bőrre is kiváló körömvirág hidratálja, puhítja a hajszálainkat, míg a makadámdió a táplálásban és a sérült haj helyreállításában erős. Ma már találni baobab, azaz majomkenyérfa tartalmú professzionális termékeket is, ezek táplálnak és revitalizálnak, épp úgy, mint a természetes samponok között régóta népszerű gesztenye hatóanyaga is.Ha pedig ragyogásra és puhaságra vágyunk, a hibiszkusz segíthet a hajszálainknak. 

Az alap: a fejbőr

 

Már kaphatóak kifejezetten a fejbőrre való, azt tápláló termékek is, amikkel megtámogathatjuk a hajszálaink egészségét. Az idősebb, ritkuló hajkoronának jó választás egy parabénmentes feltöltő szérum, ami heti háromszori használattal élettelivé varázsolja a hajat, helyreállítja és erősíti, rugalmassá teszi. Ha érzékeny a fejbőrünk, használjunk nyugtató sampont: a hipoallergén termékkel gyengéden tisztíthatjuk a hajunkat és a bőr védelmi funkciójának helyreállításával biztosíthatjuk a haj megfelelő növekedését.

 novenyi.jpg

Hajtípusnak megfelelő ápolás

 

Törekedjünk arra, hogy mindig a hajunk típusának és minőségének megfelelő sampont válasszuk. A száraz hajra nem elég csak egy egyszerű sampon, de balzsamra, pakolásra, olajokra is szükségünk lehet és már az első lépésnél fontos, hogy hidratáljuk a fejbőrünket és a hajszálainkat. Egy intenzíven hidratáló, élénkítő sampon jó választás, hiszen a gazdag, krémes sampon már a mosás első pillanatától intenzíven hidratálja, puhítja és fényessé teszi a hajunkat. Ezt követheti egy expressz kondicionáló, ami a hidratálás mellett könnyen fésülhetővé teszi a száraz hajat is, de ha több időnk van, heti egyszer használjunk hajfény pakolást is, a hajunk biztosan meghálálja. 

Festett haj esetén nem csak az ápolás, de a szín  megőrzése is nagyon fontos. Ezekre is találunk természetes összetevőket tartalmazó, professzionális termékeket. A legjobbat akkor tesszük a hajunkkal, ha már mosás előtt színmegtartó krémmel ápoljuk. Ez a krém gyengéden bevonja hajszálakat hajmosás előtt, így visszaállítja a haj védelmi rétegét, véd a hajszín kifakulása ellen, így a hajszín élénksége és a haj szépsége még tovább tart. Ezután használhatunk színfokozó sampon, majd a haj élénkségének érdekében fejezzük be az ápolást egy festett hajra való hajpakolással.

0615-1-phyto-phytomillesime_-termekcsalad.jpg

Ha pedig nem csak az új év első heteiben, de azt azt követő hónapokban is jó minőségű, hajunknak megfelelő hajápolókat használunk és rendszeresen kényeztetjük magunkat, biztosak lehetünk benne, hogy ez az újévi fogadalom nem tűnik el a süllyesztőben és egész évben megújult, gyönyörű hajkoronánk lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr1514524674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása