Beautysecrets

5 ok, amiért látnod kell a világ legszebb szigetét

2019. június 06. - Beautysecrets

Ha nem tudod még, hol töltöd az idei vakációt, de egy romantikus, gyönyörű, izgalmas helyre vágysz, akkor itt az ideje, hogy meglátogasd Capri szigetét. A Nápolyi-öbölből meredeken kiemelkedő kis sziget már messziről lenyűgöző látványt nyújt, gazdag és buja növényvilágával, romantikus, szűk kis utcáival és tereivel, gyönyörű házaival pedig mindenkit elvarázsol. Ha a látvány önmagában nem elég, van 5 jó okunk arra, hogy miért kell egyszer neked is ellátogatni ide. 

shutterstock_373136230.jpg

Autómentes környezet

Capri szigetére nem jutsz el autóval, de ezt ne bánd: a Sorrentóból, vagy Nápolyból induló 30 perces hajóút csodálatos látványt nyújt. A gyönyörű kék víz, a sziget meredek sziklái, a hegyoldalba épült városok színes házai már messziről vonzzák a tekintetet. Az autómentes élet pedig több sétára, kirándulásra, alaposabb szemlélődésre és lassabb életre kényszerít majd, ami ezen a helyen a legjobb, ami történhet veled. 

shutterstock_759056281.jpg

Egy sziget, két város

Egyes leírások szerint a sziget neve eredetileg azt jelenti, hogy „két város szigete”.  A szigeten található két várost, Caprit és Anacaprit gyönyörű hegyek választják el egymástól, amiket érdemes megmászni, hiszen a kilátás lenyűgöző róluk. 

A népesebb és nyüzsgőbb város Capri, itt van a a két kikötő, a Marina Piccola, és a Marina Grande is. A városközpont a Piazzetta, itt találod a kábelvasút végállomását és a városházát is. Az elegáns városkában remek éttermeket és luxusüzleteket találsz, a nészerű szállodák körül pedig biztos belebotlasz egy-két hírességbe is. 

shutterstock_1128532130.jpg

A 275 méter magasan fekvő Anacapri számos villája, temploma, kolostora közül a legfőbb a Villa San Michele, ahol sok látnivaló vár, a kilátás pedig lenyűgöző. Belátod egész Caprit, a kikötőt, a tengert, de innen még a Vezúvot is látni. 

A legillatosabb citrom

A sziget híres a citrom termesztéséről, hiszen ebben a napsütésben és környezetben csodálatos, zamatos, illatos gyümölcsök teremnek. Ebből készítik a híres olasz citromlikőrt, a Limoncellot, de isteni citromlekvár alapja is, mindenképp szerezz be egy üveggel. 

shutterstock_371225716.jpg

Az itteni citrom nem csak finom, de fantasztikus aromája is van, épp ezért parfümök alapanyaga is. Ha a nyaralás után is átadnád magad Capri varázslatos hangulatának, szerezz be egy üveg igazi olasz parfümöt: ilyen a Dolce&Gabbana Light Blue illata is. A parfüm gyümölcsös virágos kézjegyének új, napos, érzéki illatát a Capri-i nap tikkasztó hősége melegíti fel. Fejjegyét a savanykás olasz citrom és lédús Granny Smith alma jegyek alkotják, használatával a nyaralás után is úgy fogod érezni magad, mintha újra Capri varázslatos szigetén sétálnál. 

Természeti csodák: a Kék Barlang és a Faraglioni

A Grotta Azzurra, avagy a Kék Barlang kihagyhatatlan. Nevét a víz alatt beszűrődő napsugaraknak köszönheti, amik csodálatos kék fénnyel világítják meg a barlangot. A szűk bejárata miatt csak kis csónakokon juthatunk el a 60 méter magas, 25 méter széles barlangba, de már az ide vezető út is gyönyörű. 

Bent lenyűgöző látvány vár: azúrkék víz, kék falak, mint a mesében. Nem véletlen, hogy ezt a mély, azúros árnyalatot Capri-kéknek is nevezik. 

shutterstock_1129765505.jpg

Grotta Azurra, avagy a Kék Barlang. Ezt a mélykék színt Capri-kéknek nevezik. A 60 m magas, 25 m széles barlangba csak kis, néhány fős csónakok férnek be a szűk bejáraton át. 

Ne hagyd ki a Sziklák, azaz olaszul Faraglioni megcsodálását sem. A sziget dél-keleti részén álló sziklák a parttól néhány méterre találhatóak. A három szikla, a Terra (föld), Mezzo (közép) és Fuori (kívül), de egy negyedik szikla is létezik, aminek csak a csúcsa villan ki néha a hullámok közül.

shutterstock_80211571.jpg

Romantikus világítótorony

A Punta Carena Capri egyik jellegzetes látványossága Anacapri közelében található. A világítótorony, ami több mint 150 éves építésének idején (1867-ben)  Itália egyik legnagyobb ilyen épületének számított. Az eredeti állapotában megőrzött, tökéletesen üzemelő tornyot semmiképp se hagyjuk ki, ha egy romantikus sétára vágynánk, tökéletes célpont lehet.

dg1jpg_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr2414877936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása