Beautysecrets

Hogyan ápoljuk bőrünket a nyaralás ideje alatt? 

2019. július 22. - Beautysecrets

Ha végre elérkezett a várva várt szabadság és már csak órák választanak el az indulástól, az utazás izgalma mellé a csomagolás izgalma is betársul. Van, aki a fél ruhatárával és fürdőszobájával szeret utazni, más inkább a minimális csomag nyugalmára esküszik, de a pakolást senki sem ússza meg. A helyünk pedig bármivel is utazunk, véges. Érdemes hát alaposan átgondolni, mire lesz szükség, minek kell feltétlenül a bőröndbe kerülni és mi az, amit feleslegesen cipelnénk csak magunkkal.

shutterstock_606802307.jpg

Otthon általában számtalan szépségápolási termékek használunk. Napi szinten krémek, tisztítók, lemosók, szérumok, ritkábban pakolások, radírok és maszkok gondoskodnak a bőrünkről, ám az utazótáskába minden nem fér be. De nincs is rá szükség, okos vásárlással és pakolással kevesebb termékkel is épp olyan ápolt és üde lesz a bőrünk, mintha csak otthon lennénk. 

A legfontosabb: a védelem

A nyaralás alkalmával ha nem is a strandon heverészés a program, sokat leszünk a szabadban, tehát több napsugárzás fogja érni a bőrünket, mintha csak itthon maradtunk volna. A káros sugarak pedig erősen növelik az egyik legsúlyosabb ráktípus, a melanoma kialakulásának kockázatát. Tehát a legfontosabb termékünk mindenképpen a megfelelő napkrém legyen, amit városnézés közben is rendszeresen vigyünk fel a fedetlen testrészekre.  

shutterstock_289835831.jpg

A nappali arckrémünk is legyen UV szűrős, de az arcunkat védjük széles karimájú kalappal, napszemüveggel is. Sőt, egyre gyakrabban látni kis UV szűrős kézi napernyőket a turisták kezében. Minél kevesebb káros sugárzás éri a bőrünket, annál jobb. 

Napozás után jól jön egy after sun termék, ami lehetőleg növényi összetevőjű legyen, nyugtassa a megpirult bőrt és gondoskodjon a hidratálásáról is. 

Tisztítás

Egy jó arctisztítóra mindenképp szükségünk lesz. Az izzadás, a por, a napkrém mind beleül a pórusokba, így fontos hogy esténként alaposan megtisztítsuk a bőrünket. 

shutterstock_1114578266.jpg

Az, hogy milyen arctisztítót választunk, függ a szokásainktól és a bőrtípusunktól is. Zsírosabb, pattanásos bőrűek vigyenek magukkal vízzel lemosható habot, ám a szárazabb, érzékeny bőrűek inkább a micellás vizek közül válasszanak. Ha sminkelünk, figyeljünk arra is, hogy a lemosó alkalmas legyen az alapozó, vagy a vízálló festékek eltávolítására is. 

Praktikusak, de kevésbé környezetbarátak az arctisztító kendők, amik az utazáson jó szolgálatot tesznek, hiszen használatukkal nincs szükség még külön vattakorongra és a folyadékra sem kell vigyázni a csomagolás során. 

Hidratálás nappal és regenerálás éjszaka

Ha nagyon kevés a helyünk, egy arckrémmel is végig csinálhatunk egy-két hetet, de ha befér egy plusz tégely, vigyünk magunkkal egy külön nappali és egy külön éjszakai krémet. 

shutterstock_1033110937.jpg

A sok napsütés, a szél, a víz mind kiszárítja a bőrt, ezért nappalra válasszunk olyan hidratálót, ami a bőrünknek megfelelő tápanyagokkal tölti fel a bőrt. Emellett persze fontos, hogy a megfelelő vízmennyiségről belülről is gondoskodjunk. Ha elegendő folyadékot iszunk, az a bőrünkön is meglátszik majd. 

Az éjszaka pedig legyen a regenerálásé. Ilyenkor van ideje egy nehezebb krémnek is beszívódni, így az éjszaka folyamán ápolja a bőrt. Keressünk olyan ásványi olaj, szilikon-, színezék- és parabénmentes terméket, ami feltölti a ráncokat, a bőrünk pedig reggelre egészségesen puha és ragyogó lesz.  

Egy apró segítség

Ha még mindig maradt hely a neszesszerünkben, érdemes egy jolly jokernek számító szérumot, vagy olajat is bepakolni. Érdemes beruházni egy olyan termékre, ami amellett hogy ápol és feltölt, védi is a bőrünket, így az ellenállóbb lesz a napsugárzás negatív hatásaival szemben is. 

 

A Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate energiát adó védőszéruma csökkenti az arcbőr öregedésének látható jeleit és erősíti is a bőr saját védekező képességét. Egy ilyen szérum fényt, üdeséget, vitalitást és kellő hidratálást kölcsönöz az arcbőrnek, a gyorsan felszívódó állag pedig különösen praktikus az utazás idején.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr4414939882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása