Pattanások és mitesszerek: honnan jönnek és mit tehetünk velük?

2019. augusztus 16. - Beautysecrets

A arcon, ritkábban a testen megjelenő apró pattanások, mitesszerek minden életkorban előfordulhatnak, de leginkább a pubertás korra jellemző a megjelenésük. Fájdalmasak, nehezen gyógyulnak és könnyen begyulladnak, főleg ha rosszul kezeljük őket. De mitől alakulnak ki, megelőzhetőek e és ha már itt vannak, mit tehetünk a gyors gyógyulás érdekében?

shutterstock_795877609.jpg

Tovább

Mi a fontosabb: a külső, vagy a belső hidratálás?

Az első, amit a bőrápolásról megtanulunk: a hidratálás fontossága. Tudjuk, hogy bőrtípustól és életkortól függetlenül az arcápolás alapdarabja egy jó hidratáló krém, de ez még nem elég. A belső hidratálás az egész szervezetünkre, így a bőrünkre is hatással van, tehát erről sem szabad megfeledkeznünk. De miért fontos a hidratálás és mi történik ilyenkor egész pontosan? 

shutterstock_520982902.jpg

Tovább

3 fő ok, ami miatt a legtöbben elbukták a műanyagmentes júliust

Az internetes kihívásoknak ritkán van értelme, de szerencsére idén nyáron megjelent egy igazán hasznos is: a plastic free july, azaz a műanyagmentes július. Az önkéntes műanyag mentességre vállalkozók ebben a hónapban megpróbáltak úgy élni, hogy teljesen kihagyják a mindennapjaikból azokat a termékeket, amik végül műanyag szemétként végzik majd valamelyik szeméttelepen, vagy folyókban, tengerekben, végül az óceánokban sodródva. Mivel egyre több helyről halljuk, hogy a műanyagba idővel a Földdel együtt fogunk belefulladni, az is komolyan veszi a figyelmeztetést, aki eddig legyintett minden hasonlóra.

shutterstock_1071926039.jpg

Tovább

A pigmentfolt eltüntetése örök dilemma

(Barna foltok a nyaralás után? Mi történt a bőrömmel?) 

Időről időre megjelenhetnek a bőrünkön olyan, a bőrünknél sötétebb árnyalatú, barnás foltok, amikkel eddig még nem találkoztunk és nem tudjuk, mit is kezdjünk velünk. Azon kívül, hogy bizonyos elváltozásokat érdemes egy bőrgyógyásznak megmutatni, igen gyakran csak egyszerű pigmentfoltokról van szó. Ezeknek több fajtája is létezik, a kezelésük és a rájuk ajánlott kozmetikumok között is van különbség. De honnan tudjuk, hogy melyik pigmentfolttal van dolgunk és mi történik ilyenkor a bőrben? 

shutterstock_253088677.jpg

Tovább

JÁTSSZ ÉS NYERJ! 5 tipp, hogyan legyen tökéletes a megjelenésed a Sziget Fesztiválon!

Dübörög a fesztiválszezon, egymást érik a szabadtéri bulik, készülünk kedvenc előadóink koncertjeire. Augusztus elején pedig indul a legek legje: a Sziget Fesztivál. Ha megvannak a jegyek és már csak a napokat számolod, azon is biztos elgondolkoztál, hogy mi legyen az idei fesztivál outfited, milyen sminkben éreznéd a legjobban magad és mivel készülj, hogy a lehető legjobb formádat hozd a nyár legnagyobb buliján. Most ebben próbálunk segítséget nyújtani néhány tippel, hogy csinos és menő legyél az idei partikon is. 

shutterstock_462255040.jpg

Tovább

A napozás utáni bőrápolás legfontosabb lépései

A nyaralás alatt, akár a vízparton töltjük az időnket, akár a városnézést választjuk, vagy a szabadban sportolunk, a bőrünket sokkal több napsugárzás éri, mint az év többi időszakában. Ehhez pedig nem csak a fényvédelemmel, de a mindennapos ápolással is igazodnunk kell. Ami tavasszal, vagy a nyár munkával töltött időszakában megfelelően ápol és hidratál, nem lesz elég a napozástól kiszáradt és terhelt bőrnek. 

shutterstock_1181414656.jpg

Tovább

Tökéletes bőr napozás közben is: így sminkelj a napon!

Azt már tudjuk, hogy a vízparton sem a napozáshoz, sem a fürdéshez nem érdemes vastag sminket viselni. De a csinos fürdőruha és a stílusos kiegészítők mellett igényünk van arra is, hogy az arcbőrünk a lehető legjobb formáját hozza ebben a helyzetben is. A vastag alapozóréteget és a vérvörös rúzst felejtsük el, de léteznek termékek, amik nem csak kényelmesen viselhetőek a napon, de védik és ápolják a bőrünket is. 

shutterstock_110076833.jpg

Tovább

Hogyan ápoljuk bőrünket a nyaralás ideje alatt? 

Ha végre elérkezett a várva várt szabadság és már csak órák választanak el az indulástól, az utazás izgalma mellé a csomagolás izgalma is betársul. Van, aki a fél ruhatárával és fürdőszobájával szeret utazni, más inkább a minimális csomag nyugalmára esküszik, de a pakolást senki sem ússza meg. A helyünk pedig bármivel is utazunk, véges. Érdemes hát alaposan átgondolni, mire lesz szükség, minek kell feltétlenül a bőröndbe kerülni és mi az, amit feleslegesen cipelnénk csak magunkkal.

shutterstock_606802307.jpg

Tovább

TOP 3 last minute úti cél a nyárra

A különböző utazási irodák és weboldalak minden évben elkészítik a legnépszerűbb célpontok listáját. A legszebb strandok, legjobb európai városok, legizgalmasabb éjszakai élet és a további, legkülönbözőbb szempontok alapján összeválogatott listákat érdemes átnézni, mert egyrészt remek új helyekről értesülhetünk, másrészt biztosak lehetünk benne, hogy ha az első öt közül választjuk ki az helyszínt, valószínűleg nem mi leszünk ott az egyetlenek. 

Tovább

Így készítsd fel bőrödet a napozásra!

Elkezdődött a vakáció, a nyaralások szezonja, lázasan készülünk a rég várt pihenésre. Útikönyvet veszünk, útlevelet csináltatunk, megvesszük a bőrünknek megfelelő napkrémet és igyekszünk mindent becsomagolni, amire szükségünk lehet a pihenés napjai alatt. A napvédelem mellett azonban van még mit tennünk a bőrünk egészsége és szépsége érdekében. 

shutterstock_1130833667.jpg

Tovább