TOP 3 last minute úti cél a nyárra

2019. július 17. - Beautysecrets

A különböző utazási irodák és weboldalak minden évben elkészítik a legnépszerűbb célpontok listáját. A legszebb strandok, legjobb európai városok, legizgalmasabb éjszakai élet és a további, legkülönbözőbb szempontok alapján összeválogatott listákat érdemes átnézni, mert egyrészt remek új helyekről értesülhetünk, másrészt biztosak lehetünk benne, hogy ha az első öt közül választjuk ki az helyszínt, valószínűleg nem mi leszünk ott az egyetlenek. 

Tovább

Így készítsd fel bőrödet a napozásra!

Elkezdődött a vakáció, a nyaralások szezonja, lázasan készülünk a rég várt pihenésre. Útikönyvet veszünk, útlevelet csináltatunk, megvesszük a bőrünknek megfelelő napkrémet és igyekszünk mindent becsomagolni, amire szükségünk lehet a pihenés napjai alatt. A napvédelem mellett azonban van még mit tennünk a bőrünk egészsége és szépsége érdekében. 

shutterstock_1130833667.jpg

Tovább

Nyári turmixok a ragyogó, tiszta bőrért

Nyáron nem csak a sok napsütés, a hosszú nappalok és a jó idő tesz boldoggá, de a friss gyümölcsökből és zöldségekből is ilyenkor érdemes feltankolni. Jól tudjuk, hogy a szervezetünk minden vitamindús, egészséges falatot meghálál, de érdemes a bőrünk szépségéért is fogyasztani ezeket. A gyümölcsökből és zöldségekből készült turmixok és smoothie-k ráadásul egészséges frissítők és reggelinek, uzsonnának is kiválóak egy nyári napon. 

shutterstock_389664550.jpg

Tovább

Szabadtéri sportok és a fényvédelem

A hosszú nappalok, a rengeteg napsütés pozitív hatással van a lelkünkre és a testünkre, nyáron könnyebben vesszük rá magunkat a mozgásra is, mint a tél hideg és sötét időszakában. A szabadtéren űzött nyári sportoknál azonban oda kell figyelnünk néhány dologra, ha a mozgás öröme mellett nem szeretnénk kellemetlen, sőt veszélyes következményekkel szembesülni. A legfontosabb ezek közül a fényvédelem. 

shutterstock_571683271.jpg

Tovább

Az 5 legjobb nyári sport

Hosszú nappalok, meleg éjszakák, forróság: a nyári hónapokat nem csak a nyaralás, a strandolás és az esti szabadtéri programok miatt szeretjük. Vannak sportok, amikre csak ilyenkor van alkalmunk, érdemes hát kihasználni a jó időt és kipróbálni mindent, amire csak lehetőségünk nyílik. Mozgásformák, amiket ne hagyjunk ki idén nyáron! 

shutterstock_726449872.jpg

Tovább

Az olasz divat legfontosabb trendjei

Minden szezonnak megvannak a maga kihagyhatatlan darabjai, így az idei nyárnak is. Olyan trendek is előkerültek erre a szezonra, amik már nem ismeretlenek: egy részükkel a 80-as években is találkozhattunk, az igazán divatérzékenyek pedig már tavaly nyáron beszerezhettek belőlük egy két darabot. A legmenőbb stílusok pedig idén is Olaszország leghíresebb divatházaiból érkeznek. 

ab09411ee0a09a0a5d67c9d8664fb2a0.jpg

 

Tovább

Olaszország, a kávé szerelmeseinek paradicsoma

Ha Olaszországba utazol, készülj fel arra, hogy hiába tudod pontosan, milyen kávét szeretsz, az első kávé megrendelése zavarba fog hozni. Annyi féle és fajta kávéval találkozhatsz a  legegyszerűbb kávézóban is, hogy biztos nehéz lesz a választás. Olaszországban ugyanis művészi szinten, szigorú szabályok és szokások mentén zajlik a kávéfogyasztás, amiket érdemes előre megismerni. 

shutterstock_328300169.jpg

Tovább

Az 5 legfontosabb kozmetikum tengerparti nyaralásra

Az utazás izgalmát a csomagolás izgalma már hetekkel az indulás előtt megelőzheti, amikor elkezdünk gondolkodni azon, hogy mi is kerüljön a bőröndbe? Sok minden függ attól, hogy hány napra megyünk, milyen lesz az időjárás és milyen jellegű a szállás, de egy biztos. Bárhol is járunk, a bőrünk a világ minden táján megérdemli a védelmet és a kényeztetést. Következzen az öt legfontosabb termék, amivel óvhatjuk és táplálhatjuk a nyaralás alatt. 

shutterstock_586629710_1.jpg

Tovább

Mit viseljünk az Amalfi parton idén nyáron?

Ha Olaszországba készülsz, sok tanácsot és ötletet fogsz kapni arról, hogy mit nem szabad kihagyni a látnivalók közül. Gyönyörű városok, lenyűgöző tájak és fehér homokos tengerpartok várnak, amik közül nehéz megtalálni a legszebbet. Amiben viszont mindenki egyetért, hogy itt húzódik a világ legszebb autóútja. Az ország legszebb partvidéke, az Amalfi-part Salernotól Sorrento-ig kanyarog. A 72 km-es útvonal egy lenyűgöző, meredek szakaszon vezet végig, valóban kár lenne kihagyni.

 

Tovább

Olaszország 5 legszebb strandja

Az utazók által kedvelt Tripadvisor és az egyéb utazási oldalak minden évben toplistákat állítanak össze a legkedveltebb célpontokról, így a legszebb strandokról is. Nehéz egy ilyen sorrendet összeállítani, főleg Olaszországról: partjain egymást érik a csodásabbnál csodásabb helyek. 

Most kiválasztottuk azokat a strandokat, amik a hangulatos környezetnek, a hófehér homoknak és a kristálytiszta víznek köszönhetően gyakran állnak a különböző listák élén.

Tovább