Szabályok és ösztönök: így válasszunk parfümöt!

2019. november 06. - Beautysecrets

Azt már biztos mind tapasztaltuk, hogy személyiségünknek és stílusunknak megfelelő ruhában magabiztosak és ragyogóak vagyunk, ám ha nem hozzánk illő darabokat viselünk, ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, oda a magabiztosság és csak a feszengés marad. Épp ezért fontos tisztában lenni azzal, hogy mi illik hozzánk és mi áll jól nekünk. Nincs ez másképp a parfümökkel sem. Hiába szép egy üveg, hiába tetszik a reklámja, vagy a barátnőnknek is milyen isteni illata van tőle, még nem biztos, hogy az a bizonyos parfüm nekünk való. De hogy derül ki, hogy melyik lehet az a bizonyos, védjegyünkké váló, hozzánk passzoló parfüm? 

shutterstock_1226509942.jpg

Tovább

Mitől lehet gourmand egy parfüm?

Ha a parfümök között válogatunk, az ismert jegyeket és jellemzőket figyeljük. Van aki az édes, más a virágos, fás, citrusos illatokat szereti, de ezen kívül nehéz eligazodni a már elérhető, számtalan új parfüm és illat stílus tengerében. Az egyik legizgalmasabb és legtrendibb vonal manapság a gourmand parfüm. De mit is jelent, kinek ajánljuk és honnan származik ez a kifejezés? 

shutterstock_704876725.jpg

Tovább

A csillag szimbólum örök ragyogásának titka

Számtalan szimbólum és jelkép vesz körül minket nap, mint nap. Már kisgyermekkorban feltűnnek a rajzokban azok az ősi formák, melyeket a régi korok emberei még tudatosan használtak, de ma már nem igazán tudjuk, pontosan mit jelentenek. Az egyik ilyen leggyakrabban előforduló szimbólum a csillag, ami különböző kultúrákban felbukkanva eltérő jelentést hordozott, népszerűsége évezredek óta töretlen: manapság a ragyogás, a sztárság, a népszerűség jelképe.

shutterstock_1336637546.jpg

Tovább

A francia haute couture zsenije: Thierry Mugler

Akik kevésbé követik a divatvilág haute couture vonalát, talán nem tudják azonnal hova tenni Thierry Mugler nevét. Ám ha meglátják a jól ismert csillag alakú parfümös üveget, vagy az Alien illat dobozát, esetleg látták Cardi B ruháját a Grammyn, már biztosan tudják, kiről van szó. A jelenleg 70 éves Thierry Mugler-t azonban nem csak a parfümjeiről érdemes ismerni: a legendás divatház évtizedeken át a divattörténelem egyik legprovokatívabb alkotásait hozta létre, Mugler neve pedig egyet jelentett a polgárpukkasztó divatbemutatókkal.  

Tovább

Mi a különbség az UVA és UVB sugárzás között?

Bár a nyárnak lassan vége, de fontos, hogy ápoljuk és védjük bőrünket a nyár végi  napsütésben is, és a kritikus órákban.Tudjuk, hogy rendszeresen használni kell a bőrünknek megfelelő napkrémet, a kritikus órákban pedig a legjobb, ha nem is megyünk a napra. Különösen igaz ez akkor, ha az időjárás jelentésben is elhangzik, hogy magas az UVA és az UVB sugárzás. De mit takarnak ezek az elnevezések, mi köztük a különbség és miért is kell velük annyira vigyázni? 

7_poszt.png

Tovább

3 étel, amitől szebb lesz a bőrünk

Ugyan a nyárnak lassan már vége, de ha szeretnénk megtartani bőrünk gyönyörű barna színét, fontos, hogy megfelelő kozmetikumok mellett figyeljünk arra is, hogy mit eszünk.

Ha sokat voltunk napon a megszerzett barnaságon kívül bőrünk is nagyobb igénybevételnek volt kitéve: a napsugárzás és a víz kiszárítják a bőr; az izzadság illetve a napkrémek eltömíthetik a pórusokat. A következőkben adunk néhány tippet, mely ételekkel tudod tovább megőrizni barnaságodat és gyönyörű bőrödet.

shutterstock_252849232.jpg

Tovább

Pattanások és mitesszerek: honnan jönnek és mit tehetünk velük?

A arcon, ritkábban a testen megjelenő apró pattanások, mitesszerek minden életkorban előfordulhatnak, de leginkább a pubertás korra jellemző a megjelenésük. Fájdalmasak, nehezen gyógyulnak és könnyen begyulladnak, főleg ha rosszul kezeljük őket. De mitől alakulnak ki, megelőzhetőek e és ha már itt vannak, mit tehetünk a gyors gyógyulás érdekében?

shutterstock_795877609.jpg

Tovább

Mi a fontosabb: a külső, vagy a belső hidratálás?

Az első, amit a bőrápolásról megtanulunk: a hidratálás fontossága. Tudjuk, hogy bőrtípustól és életkortól függetlenül az arcápolás alapdarabja egy jó hidratáló krém, de ez még nem elég. A belső hidratálás az egész szervezetünkre, így a bőrünkre is hatással van, tehát erről sem szabad megfeledkeznünk. De miért fontos a hidratálás és mi történik ilyenkor egész pontosan? 

shutterstock_520982902.jpg

Tovább

3 fő ok, ami miatt a legtöbben elbukták a műanyagmentes júliust

Az internetes kihívásoknak ritkán van értelme, de szerencsére idén nyáron megjelent egy igazán hasznos is: a plastic free july, azaz a műanyagmentes július. Az önkéntes műanyag mentességre vállalkozók ebben a hónapban megpróbáltak úgy élni, hogy teljesen kihagyják a mindennapjaikból azokat a termékeket, amik végül műanyag szemétként végzik majd valamelyik szeméttelepen, vagy folyókban, tengerekben, végül az óceánokban sodródva. Mivel egyre több helyről halljuk, hogy a műanyagba idővel a Földdel együtt fogunk belefulladni, az is komolyan veszi a figyelmeztetést, aki eddig legyintett minden hasonlóra.

shutterstock_1071926039.jpg

Tovább