Beautysecrets

Három festett hajra való csodaszer a konyhából

2019. január 22. - Beautysecrets

A festett haj különleges ápolást kíván, hiszen nem kevés kemikália éri, ami bizony hatással van a hajszálak szerkezetére és ez nem csak az élénk hajszínben nyilvánul meg. A természetes hajszín megváltoztatásának ára van, a haj szárazabb, fakóbb lehet, mint ahogy azt a festés pillanatában elképzeltük. Sőt, idővel a legszebb szín is kopni kezd és ha nem vigyázunk rá, pár hét alatt fénytelen és fakó lesz. De hogy nyerhetjük vissza a megfakult haj fényét és mivel ápoljuk a festéktől elgyötört hajunkat és fejbőrünket? 

shutterstock_534963766.jpg

Mivel a hajfestéssel (hacsak nem hennával festünk) eleve vegyszerek tömkelegével bombázzuk a hajszálainkat, a mindennapi ápolás során érdemes arra törekednünk, hogy természetes alapanyagú samponnal mossuk a hajunkat. Azonban a mosás és a balzsam festett haj esetében édeskevés. Tápanyagokkal kell ellátni a festékkel megbolygatott hajszálakat és a hajszínünk felfrissítésére is érdemes rendszeresen erre szánt termékeket használni. 

A boltokban rengeteg festett hajra való termék közül választhatunk. Olvassuk el az összetevőket és keressük az olajos, gyógynövényes, természetes összetevőjű ápolókat, illetve nyáron mindenképp figyeljünk az UV védelemre is. A hajszínünk hálás lesz érte. 

0831_1.jpg

De ha szívesen használunk teljesen természetes összetevőjű, egyszerű, olcsó, saját magunk által elkészíthető termékeket is, akkor érdemes körülnézni a konyhában és a teás szekrényben. Most mutatunk egy kifejezetten festett hajra való hajöblítőt, egy olajat és egy hajpakolást is. 

Zsályás-rumos hajöblítő

A haj fényét és bársonyosságát adja vissza a zsályás öblítő, amit a hajmosás végén kell alkalmazni, majd öblítés nélkül következhet is a hajformázás. 

250 gramm szárított zsályalevelet forralj fel 1 liter vízzel, majd 15 percen át főzd lassú tűzön, majd két napig hagy állni a főzetet. Ezután szűrd le, add hozzá az alkoholt és töltsd üvegekbe. Heti 2-3 alkalommal is használhatod, finoman a fejbőrbe dörzsölve. 

shutterstock_718720897.jpg

Hajregeneráló olaj

A hajfestés fénytelenné, merevvé teszi a hajat, ami könnyen töredezetté válik. A hajvégápoló olajok viszont csodát tehetnek a hajszálakkal, rendszeres használatukkal újra puha és fényes lesz a hajkoronánk. A kész termékek mellett mi is készíthetünk magunknak hajápolót. 

Tökéletes erre a célra a szezámmagolaj, a ricinusolaj és a jojobaolaj, amit illatosíthatunk citrom, rozmaring és levendula olajjal is. A keverékből pár cseppet kell csak a tenyerünkre tenni és hajmosás után átsimítani vele a vizes hajvégeket. A lényeg itt is a rendszeresség, a mennyiséggel bánjunk óvatosan. 

shutterstock_1066915931_1.jpg

Majonézes hajpakolás

Szokatlan lehet, de az erősen igénybevett, festett vagy szőkített haj nagy barátja a tojás és az olajok, így a házi majonéz pontosan azt adja majd a megfáradt hajszálaknak, amire azoknak szükségük lehet. 

Fogj egy tojás sárgáját, keverd össze egy evőkanál olívaolajjal, tegyél hozzá pár cseppet a kedvenc illóolajadból és jól keverd össze. A pakolást hajmosás előtt kend fel a hajadra, jól bugyoláld be és egy órát hagyd rajta. Miután lemostad, a hajad fényes és egészséges lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr1414566618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása