Beautysecrets

3 étel, amitől szebb lesz a bőrünk

2019. augusztus 26. - Beautysecrets

Ugyan a nyárnak lassan már vége, de ha szeretnénk megtartani bőrünk gyönyörű barna színét, fontos, hogy megfelelő kozmetikumok mellett figyeljünk arra is, hogy mit eszünk.

Ha sokat voltunk napon a megszerzett barnaságon kívül bőrünk is nagyobb igénybevételnek volt kitéve: a napsugárzás és a víz kiszárítják a bőr; az izzadság illetve a napkrémek eltömíthetik a pórusokat. A következőkben adunk néhány tippet, mely ételekkel tudod tovább megőrizni barnaságodat és gyönyörű bőrödet.

shutterstock_252849232.jpg

Tartós barnaság

A magas faktorszámú napkrémek használata és a déli, erős napsütés elkerülése mellett is lehet szép barnaságot szerezni, de sajnos ahogy a bőrünk cserélődik, úgy a színünk is napról napra kopni fog. A szín, amit olyan nehezen értünk el, gyorsan eltűnik, ha nem vigyázunk rá. A rövid zuhanyok és a hidratáló, tápláló testápolók használata mellett belülről is segíthetünk abban, hogy a barnaságunk tovább megmaradjon. 

shutterstock_230518906.jpg

Ha jó előre gondolkodtunk, már nyár elején elkezdtünk odafigyelni a béta-karotin rendszeres fogyasztására. A narancssárga gyümölcsökben és zöldségekben, azaz a répában sárgabarackban, édesburgonyában, sütőtökben található vitamin ugyanis segít a bőr gyorsabb és tartósabb barnulásában, védi az UVA sugárzástól és segít abban, hogy a bőrünk tovább barna maradjon.  

Sárgadinnye-sárgarépa turmix


Ha inkább innánk valami hűsítőt a bőr barnaságának érdekében, készíthetünk egy egyszerű, ám csodafinom turmixot. Ehhez nem kell más, mint két sárgarépát, egy fél sárgadinnyét egy kis citrommal, mézzel és két deciliter vízzel összeturmixolni. Nagy melegben hozzá dobhatunk egy marék jeget, vagy a sárgadinnyét le is fagyaszthatjuk a feldolgozás előtt. 

Öregedésgátló vitaminbombák

Ahhoz, hogy a napbarnított bőr puha és egészséges is legyen vitaminokra és antioxidánsokra van szükség. Kiemelten fontos a C- és az E-vitamin, amihez érdemes sok narancsot, grapefruitot, kivit illetve olajos magvakat fogyasztani.

Ugyanakkor kaphatóak már kifejezetten bőr öregedés gátló vitamin készítmények, de ha inkább természetes úton szeretnénk hozzájutni ezekhez a vitaminokhoz, fogyasszunk sok friss zöldséget és gyümölcsöt. 

shutterstock_332300732.jpg 

Gyönyörű, ragyogó bőr pattanások nélkül

A napkrémtől és a fokozott izzadástól eltömődött pórusok mitesszereket és pattanásokat okozhatnak, így előfordul, hogy nyár végére a szép barnaságot gyulladt pöttyök tarkítják. Azon kívül, hogy rendszeresen tisztítjuk a bőrünket, a pattanásokat pedig helyileg kezeljük, a táplálkozásunkkal is segíthetünk a gyógyulásban.

shutterstock_342280883.jpg

Füstölt lazac saláta


Egy könnyű, egyszerű bőrszépítő saláta tökéletes nyár végi vacsora lehet. Ehhez először készítsünk egy öntetet: egy kis olívaolajat, mézet, mustárt és némi sót keverjünk ki, majd könnyítsünk rajta egy pohár joghurttal és pár csepp citromlével. Egy csomag megmosott rukkolát tegyünk egy mély tálba és öntsük nyakon  pikáns öntettel. Erre helyezzünk csíkokra vágott füstölt lazacot és néhány gerezdekre vágott főtt tojást. Végül locsoljuk meg citromlével. 

A tengeri halak, rákok és kagylók csupa olyan értékes anyagot tartalmaznak, amik jó hatással vannak az egészségünkre, így a bőrünkre is. Rendszeres fogyasztásuk ragyogó, sima és tiszta bőrt eredményez. A bennük található omega-3 zsírsavak csökkentik a bőrgyulladásokat, lassítják az bőr öregedését és csökkentik a bőrszárazságot is. Emellett (különösen a kagyló) értékes cinket is tartalmaznak, ami segít a pattanások elleni harcban, de minden apró bőrgyulladás gyógyulását felgyorsítja, így szőrtelenítés esetén is érdemes cink tartalmú ételeket fogyasztani. 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr1815006476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása