Beautysecrets

A napozás utáni bőrápolás legfontosabb lépései

2019. július 26. - Beautysecrets

A nyaralás alatt, akár a vízparton töltjük az időnket, akár a városnézést választjuk, vagy a szabadban sportolunk, a bőrünket sokkal több napsugárzás éri, mint az év többi időszakában. Ehhez pedig nem csak a fényvédelemmel, de a mindennapos ápolással is igazodnunk kell. Ami tavasszal, vagy a nyár munkával töltött időszakában megfelelően ápol és hidratál, nem lesz elég a napozástól kiszáradt és terhelt bőrnek. 

shutterstock_1181414656.jpg

A legfontosabb: hidratálás

Az erre a célra megfelelő  napozás utáni arcápoló, vagy testápoló termékek használatával a bőrünk puha és megfelelően feltöltött lesz, ennek köszönhetően pedig a nyári barnaságunk is tovább megmarad. 

shiseido_after_sun_intensive_recovery_emulsion.jpg

A nap mellett a meleg, a szél, a sós és a klóros víz is nedvességet von el a bőrünkből. A strandon töltött nap és egy frissítő zuhany után mind tapasztaltuk már, hogy a bőr szinte bármit kenünk rá, minden ápolót úgy szív magába, mint a szivacs. A napozás után a bőrnek regenerálódásra és pihenésre van szüksége, ilyenkor tulajdonképpen az UV-sugárzás által elszenvedett sejtkárosodás helyreállításán fáradozik. Fontos, hogy jó minőségű, bőséges hidratálással segítsük ezt a folyamatot. 

shutterstock_1310324038.jpg

Ráadásul a barnaság is tovább megmarad, ha nem hagyjuk kiszáradni a bőrt. A hidratáló testápolók mellett használhatunk arc -és testolajakat is, ezek segítenek a bőrnek a nedvesség és a zsír megkötésében. 

A hidratálás belülről is fontos: ha megfelelő mennyiségű, azaz napi 2-3 liter vizet fogyasztunk, a sejtjeinket is bőven ellátjuk folyadékkal, az arcbőrünk ragyogóbb lesz és jobban ellenáll a káros hatásoknak is. 

Hűsítés és bőrnyugtatás

Előfordul, hogy minden elővigyázatosság ellenére megpirul a bőrünk. Nem kentük újra a víz után, leizzadtuk sportolás közben, vagy nem használtunk megfelelő mennyiségben és máris megtörtént a baj. Ebben az esetben a hidratálás és az ápolás mellett fontos, hogy olyan anyagokkal is ellássuk a bőrt, amik támogatják a mielőbbi gyógyulásban és regenerálódásban.

shutterstock_334143551.jpg

Az after sun termékek általában olyan összetevőket tartalmaznak, amik enyhe bőrpír esetén is nyugtatják a bőrt. Az aloe vera a legismertebb, régóta használt bőrnyugtató és regeneráló növény, ami a sebgyógyulásban is segít, így a napégéstől vörös és fájdalmas bőrt is kellemesen hűsíti. Kapható spray, vagy gél formában is, így közvetlenül is felvihetjük az irritált területre. 

Ha viszont komolyabban megégtünk, ne kísérletezzünk kozmetikai termékekkel: hűsítsük a bőrünket tiszta, hideg vízzel, illetve forduljunk orvoshoz, vagy kérjünk segítséget a gyógyszertárban.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr6014974386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása