Beautysecrets

15 perc alatt látványosan feltölti a bőrödet, mi az?

2018. november 23. - Beautysecrets

A régi vígjátékokban van az az ezerszer elsütött poén, hogy a női szereplő becsavarja a haját, felrak egy arcmaszkot, majd ahogy kisétál a fürdőszobából, meglátja őt a férje/barátja/kutyája/macskája és halálra rémül tőle. Nagyanyáink még bíztak a maszkok erejében és használták is azokat rendszeresen, ám a fiatalabb generáció mintha lemondott volna róluk - mondván, hogy túl macerásak. Pedig a bőröd szemmel láthatóan meghálálja, ha beépíted őket a szépségápolási rutinodba! Elmondom, hogy miért, plusz a végén ajánlok néhány olyan maszkot, amiket otthon is fellelhető alapanyagokból te magad is könnyedén el tudsz készíteni.

15432.jpg

A maszkok jó néhány évtizeden át meglehetősen méltatlanul kiszorultak a fürdőszobapolcokról, pedig megvan az a rendkívül jó tulajdonságuk, hogy sokkal koncentráltabban tartalmazzák a hatóanyagokat, mint az arckrémek. Épp ezért bőven elég hetente 1-2 alkalommal használni őket. Ennél többször sem árt, csak egyszerűen felesleges, mert a ritkább használat mellett is megfelelően kifejtik a hatásukat. Ezen tulajdonságaik miatt pedig pont ideálisak a mai modern nőnek, akinek a mindennapos rohanás mellett alig-alig jut magára ideje. A különböző ásványi anyagokat, vitaminokat, esetleg nyugtató, stresszoldó összetevőket tartalmazó maszkokkal azonnali, látványos eredményt érhetünk el, de olyanok is léteznek, melyeknek hosszútávú hatásai vannak, például bőrfiatalító vagy hidratáló, bőrnyugtató hatás.

Az arcmaszkok nagy visszatérésében minden bizonnyal jelentős szerepet játszott a fátyolmaszkok néhány évvel ezelőtti berobbanása - no meg az Y-generáció. Ebben a korosztályban a legmagasabb a maszkokat használók aránya és ez nem is csoda, hiszen ők vannak leginkább kitéve a modern életmód folyamatos stressz hatásainak: gyakori éjszakai élet, túlhajszoltság a munka által, levegőszennyezettség és mindez nyomot is hagy a bőrükön. 

A boltok polcain rengetegféle készítményt találsz, léteznek regeneráló, ránctalanító, hidratáló, pórusösszehúzó vagy mélytisztító maszkok is, könnyedén ki tudod választani az igényeidnek és a bőrtípusodnak megfelelőt. Az viszont, hogy hogyan használod ezeket, egyáltalán nem mindegy. Nagyon elterjedtek a lehúzható maszkok, melyek felkenve filmes réteget képeznek, majd 10-20 perc elteltével megszilárdulnak, és egyben lehúzhatóvá válnak. A lehúzható maszkok legtöbbször mélytisztító hatásúak, eltávolítják az elhalt hámsejteket, tisztítják és összehúzzák a pórusokat, szabályozzák a faggyútermelést és finomítják a bőrt. Fontos tudnod, hogy ezeket mindig felülről lefelé kell lehúzni.

waso_peel_of_mask_how_to2.jpg

A másik egyre népszerűbb fajta az éjszakai maszk, melyet a bőrápolási rutin utolsó lépéseként használunk és egész éjszakára fent hagyjuk, hogy alvás közben folyamatosan szívódhassanak fel a hatóanyagok. Az éjszakai maszkok inkább az intenzív hidratálásért, tápanyagokkal, vitaminokkal való feltöltésért használatosak, reggelre feltöltik a bőrt energiával, hogy másnap, még ha keveset aludtunk is, frissnek, üdébbnek érezzük bőrünket. Géles állagúak, nem ragadnak, ezért nem kell lemosni.

Minden maszk használatánál aranyszabály, hogy az érzékeny, szem és száj körüli területet nem szabad bekenni. A már korábban említett, Ázsiából származó fátyolmaszkok viszont pont azért lettek rövid időn belül rendkívül népszerűek, mert semmi szükség kenegetésre. Ezek a termékek úgy néznek ki, mint egy hétköznapi maszk:  arc formájúra vannak vágva, kihagyva a kritikus területeket, szóval csak fel kell helyezned, ráigazítani az arcodra, megvárni a hatóidő leteltét, majd egyszerűen eltávolítani.

A maszkok nagy előnye, hogy használatukat össze lehet kötni egy rövid, 10-20 perces relaxációval, így nem csak a bőrt teszik szebbé, de segítik az ellazulást is. Tedd fel a maszkot, merülj el egy kád vízben vagy egyszerűen feküdj hanyatt a kanapén és polcold fel a lábad, így a vér az arcod felé áramlik és ez a vérbőség még inkább segít, hogy a maszkban lévő hatóanyagok tegyék a dolgukat. Remélem, mostanra kedvet is kaptál hozzá, szóval mutatok néhány olyan maszkot, amikhez nagy valószínűséggel otthon is megtalálsz mindent.

23511203558_dbcb08323d_b.jpg

Ha zsíros, problémás a bőröd, próbáld ki a tojásfehérje maszkot. Egy tojás fehérjét keverj el jó alaposan egy teáskanál citromlével, a keveréket vidd fel az arcodra, majd amikor nagyjából negyed óra elteltével megszárad és repedezni kezd, mosd le langyos vízzel. 

Ha pattanásokkal küzdesz, készíts paradicsomos pakolást. A paradicsom nagyon hatékony gyulladáscsökkentő, emellett a zsírosodást is csökkenti, a benne található gyümölcssavak pedig fertőtlenítenek. Kétféleképpen alkalmazhatod: pépesíts egy meghámozott paradicsomot, és kend az arcodra, majd hagyd hatni 15 percet. Vagy, ha nem akarsz pépesíteni, az is elég, ha paradicsomszeleteket teszel a problémás területekre.

Száraz bőrre nagyon hatásos a banános-mézes maszk. Ehhez pépesíts egy közepes méretű banánt, keverd össze két evőkanál mézzel. Ha túl sűrűnek találod, higitsd fel egy kis vízzel. Dőlj hátra, lazíts 20 percig, majd langyos vízzel öblítsd le.

Ha érzékeny a bőröd, vesd be a világ legegyszerűbben elkészíthető pakolását: egy pohár natúr joghurtot jó vastagon kenj az arcodra, hagyd rajta 15-20 percig, majd mosd le langyos vízzel! A joghurtot akkor is használhatod, ha valamilyen negatív hatás érte a bőröd, hiszen az enyhe allergiás reakciót is képes tompítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr6214381992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mancilla Pectoralis 2018.11.23. 11:24:54

A paradicsom tényleg jó gyulladáscsökkentő(igaz én begyulladt körömágynál használtam,pikk-pakk lehúzta a dunsztkötésalatt a gyulladást). Viszont azért mondanak le a mostani fiatalok erről a kutyulgatásról,mert nincs idő kutyulgatni és macerás utána a romokat eltüntetni. Egy bizonyos kor felett(pl 40)már lópikulát sem érnek.Én kipóbáltam egy lézeres-tűs eljárást, fél évig szuperül néztem ki..ki fog akkor minden héten ilyen eljárásokat tesztelni?Részemről inkább maradok az bőrgyógyászati-fiatalító eljárásoknál(hylauron sav és társai)
süti beállítások módosítása