Beautysecrets

Szabályok és ösztönök: így válasszunk parfümöt!

2019. november 06. - Beautysecrets

Azt már biztos mind tapasztaltuk, hogy személyiségünknek és stílusunknak megfelelő ruhában magabiztosak és ragyogóak vagyunk, ám ha nem hozzánk illő darabokat viselünk, ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, oda a magabiztosság és csak a feszengés marad. Épp ezért fontos tisztában lenni azzal, hogy mi illik hozzánk és mi áll jól nekünk. Nincs ez másképp a parfümökkel sem. Hiába szép egy üveg, hiába tetszik a reklámja, vagy a barátnőnknek is milyen isteni illata van tőle, még nem biztos, hogy az a bizonyos parfüm nekünk való. De hogy derül ki, hogy melyik lehet az a bizonyos, védjegyünkké váló, hozzánk passzoló parfüm? 

shutterstock_1226509942.jpg

A parfümériák és drogériák kínálata zavarbaejtően óriási, főleg ha előzetes informálódás nélkül szeretnénk megtalálni a nekünk megfelelő illatot. Persze a jó illatválasztás nem csak a szabályokon múlik. Fontos, hogy hallgassunk az ösztöneinkre, hagyjunk időt a az orrunknak megismerni az illatokat és végül azt válasszuk, amivel kompromisszumok nélkül azonosulni tudunk. 

A jegyek  

Mivel minden parfüm más arányban tartalmazza a különböző összetevőket, így minden parfüm egyedi. Az illatkreációkat különböző párolgási idővel rendelkező anyagokból keverik össze, így  használat pillanatától kezdve az illatuk szinte folyamatosan változni fog. Ezért fontos, hogy ne azonnal döntsünk, hanem hagyjunk időt minden fázis kibontakozására. 

Fej jegy: ez az első fázis, ez tartalmazza a legillékonyabb összetevőket, amik csak pár percig érezhetőek és ezeknek köszönhetjük a befújás utáni első benyomást. A második a szív jegy, ezek a parfüm legfontosabb illatai. Minimum 4 órán át érezhetőek. Majd következnek az alap jegyek, amik a legtovább megmaradnak a bőrön, akár egy teljes napon át. 

Családfa 

A parfümöket különböző hangsúlyos jellemzők szerint csoportosítják. Először is ezek közül kell eldöntenünk, hogy melyik illik leginkább hozzánk.  

shutterstock_620428307.jpg

Virágos: könnyű, virágos parfümök egy, vagy több virág illatával

Gyümölcsös: friss, üde, nőies, klasszikus nyári illatok

Orientális: markáns, édes illatok, alapvető összetevőjük az ámbra

Fűszeres / Fás: fanyar, fűszeres, sportos illatok 

Mi illik hozzánk? 

Ha szeretnénk megtalálni a hozzánk illő parfümöt, kérhetjük szakember véleményét is, de ha hagyunk időt magunknak, rátalálhatunk a tökéletesre mi magunk is. 

Először is gondoljuk át, hogy az eddig használt, vagy általunk ismert és kedvelt parfümök milyen jegyűek. A könnyű, egyszerűbb illatokat szagolgatjuk szívesen? Az édesebb fűszeres áll közel hozzánk? Bízzunk az intuíciónkban és hagyjunk időt a döntésre.  

shutterstock_292078622.jpg

Vannak összetevők, amiket nem szeretünk? Akinek forog a gyomra a vaníliától, vagy a távol-keleti bazárok fűszeres aromájától, az ne az orientális illatok felé mozduljon el. Ha viszont a gyümölcsillat a kedvencünk, keresgéljünk azok között, nagyobb eséllyel találjuk meg a hozzánk illőt, mint a fás parfümök között. 

Fontos, hogy tisztában legyünk a saját stílusunkkal is és ne akarjunk mások lenni, mint amilyenek valójában vagyunk. A sportos, magassarkút ritkán viselő, természetes stílusú fiatal nőknek nem áll jól egy erős, édes illat. Míg egy érett, elegáns nőhöz a fanyar, könnyű virágos parfümök passzolnak kevésbé. Ám érdemes azt is figyelembe venni, hogy nem egy meleg nyári délelőtt egész más parfüm illatát kedveljük magunkon, mint egy esti buliban, vagy akár egy tárgyaláson. Érdemes több hozzánk illő parfümöt is beszerezni, hogy választhassunk a hangulatunknak, az alkalomnak és a napszaknak megfelelően. 

shutterstock_1429373165.jpg

Súgjanak az ösztönök!

A jegyek, családok, a csomagolás mind fontos, ahogy az is, kinek szántak egy illatot. De a legfontosabb, hogy hallgassunk az ösztöneinkre. Ha egy illatot nem érzünk tökéletesen kellemesnek, ha nem vagyunk biztosak benne, hogy jól áll, keressünk tovább. Hagyjunk időt magunknak, hogy végül megtaláljuk azt a parfümöt, ami segít csatlakozni a bensőnkhöz, amitől magabiztosak leszünk és ami segít abban, hogy ragyogó személyiségünk kibontakozzon.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr3815266476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása