Beautysecrets

Így készítsd fel bőrödet a napozásra!

2019. július 16. - Beautysecrets

Elkezdődött a vakáció, a nyaralások szezonja, lázasan készülünk a rég várt pihenésre. Útikönyvet veszünk, útlevelet csináltatunk, megvesszük a bőrünknek megfelelő napkrémet és igyekszünk mindent becsomagolni, amire szükségünk lehet a pihenés napjai alatt. A napvédelem mellett azonban van még mit tennünk a bőrünk egészsége és szépsége érdekében. 

shutterstock_1130833667.jpg

A megfelelő fényvédelem fontos, de a nyaralásról mindenki szeret szép, barna bőrrel hazaérkezni és aztán a lehető legtovább megőrizni ezt a szép színt. Megfelelő előkészülettel sokáig barnák maradhatunk és a bőrünket sem viseli úgy meg a sok napsütés és víz. 

Radírozás

A bőrradírozás csodákra képes: azonnal fiatalabbnak és üdébbnek tűnik a bőrünk, tapintása puhább, színe élettel telibb lesz. Ez az elhalt hámréteg eltávolításának köszönhető, amivel a nyaralás előtt is érdemes készülni. 

A bőrünk 28 naponta akkor is megújul, ha nem segítünk ebben, de ha szeretnénk, ha az arckrémek hatékonyabban beszívódnának, ha ragyogóbb lenne a bőrünk és szebben barnulna, a nyaralás előtti napokban használjunk bőrradírt. A bőrtípusunknak megfelelő, kíméletes, jó minőségű, arcra való bőrradír mellett a teljes testünket is átdörzsölhetjük, így selymes, friss bőrrel indulhatunk neki a napfürdőknek. 

shutterstock_767886823.jpg

A radírozásnak mindig megtisztított arcbőrrel álljunk neki. Enyhén nedvesítsük be, majd az ujjunkkal vigyük fel a terméket. Mindig csak finoman simogassuk az arcunkat, sose dörzsöljük durván a finom bőrt és a szem környékét hagyjuk is ki. A radírozást a két szemöldökünk között kezdjük, induljunk lefelé az orron, majd finoman, körkörös mozdulatokkal vigyük fel az orcákra is. Ezután jön a homlok és az áll területe. Érdemes a kezünkön maradt radírral finoman átdörzsölni a kézfejet is! 

Ezután langyos vízzel mossuk le a bőrradírt és használjunk a bőrünknek megfelelő tonikot, vagy micellás vizet, ami nyugtató és frissító hatású. Ezután természetesen jöhet a hidratálás és az ápolás, de ilyenkor a leghatékonyabbak azf arcpakolások, maszkok, textil maszkok is, amikből érdemes egy-két kis csomaggal magunkkal vinni a nyaralásra is. 

Hidratálás

Az egyenletes barnulást segítő bőrradírozás mellett a hidratálás is épp olyan fontos. A sok napsütés, szél és víz szárító hatását ellensúlyozni kell, a nyaralás napjai alatt pedig különösen oda kell figyelnünk erre.  

Már a nyaralás előtt érdemes beszereznünk egy hidratáló szérumot, amit a nappali krémünk mellett elkezdhetünk használni. Ezzel feltöltjük a bőrt, ami így szebben barnul és jobban bírja majd a nyaralás viszontagságait. Egy száraz olajat is érdemes beszerezni, ez az utazáson a sós víztől kiszáradt bőr mellett  hajunkon is segíthet, érdemes egy keveset az arcunk mellett a hajvégekre is kenni belőle. 

shutterstock_655615057.jpg

A természetes összetevőket tartalmazó, bőrtípusunknak megfelelő hidratáló jó esetben fényvédőt is tartalmaz, így amellett hogy hidratál és vitaminokkal látja el a bőrünket, óvja is a nap káros sugaraitól. 

Vitaminok

Már a szabadságunk megkezdése előtt érdemes bőrvédő vitaminokkal feltölteni a szervezetünket. A legismertebb ilyen vitamin, a béta-karotin, ami az A-vitamin provitaminja és nem csak segít a szebb barnulásban, de belülről óvja is a bőrünket: antioxidáns hatású, így hozzájárul a nap hatására képződő szabad gyökök semlegesítéséhez. 

A gyorsabb és egyenletesebb barnulásban segítő béta-karotint kapszula formájában is elkezdhetjük szedni, de a táplálkozásunkba beépíthetjük: természetes formában legnagyobb mennyiségben a sárgarépában található meg, de együnk sok sárgabarackot és sárgadinnyét is, a bőrünk meghálálja majd.  

shutterstock_642746728.jpg

A bőrünknek szüksége van az A-vitaminra is, ami a gyógyulásért és regenerálódásért felelős. Ez az anyag a tejtermékekben, a májban, tojássárgájában és az olajos halakban található meg. A friss gyümölcsökkel és zöldségekkel pedig a megfelelő C-vitamin mennyiségéről gondoskodhatunk, ami a bőr rugalmasságáért felelős. Az antioxidáns hatásra pedig a nap miatt különösen nagy szükségünk lesz, fogyasszunk a nyaralás előtt és alatt is növényi olajokat és olajos magvakat, ezzel ellátva szervezetünket a megfelelő mennyiségű E-vitaminnal.  

Ha egész nap a strandon vagyunk, a víz fogyasztásáról ne feledkezzünk el! A nyaralás előtt szerezzünk be egy kulacsot és igyekezzünk napi 2-2,5 liter tiszta vízzel támogatni a bőrünket és a szervezetünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr1514929850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása