Beautysecrets

Szabadtéri sportok és a fényvédelem

2019. július 05. - Beautysecrets

A hosszú nappalok, a rengeteg napsütés pozitív hatással van a lelkünkre és a testünkre, nyáron könnyebben vesszük rá magunkat a mozgásra is, mint a tél hideg és sötét időszakában. A szabadtéren űzött nyári sportoknál azonban oda kell figyelnünk néhány dologra, ha a mozgás öröme mellett nem szeretnénk kellemetlen, sőt veszélyes következményekkel szembesülni. A legfontosabb ezek közül a fényvédelem. 

shutterstock_571683271.jpg

Időben és alaposan

Ha valamilyen vízi sportot űzünk, vagy strandröplabdázni indulunk, akkor valószínűleg árnyék nélkül töltjük a következő órákat. A déli erős sugárzásban a legjobb, ha behúzódunk az árnyékba, de az ezen kívül eső időszakban is fontos, hogy védjük a bőrünket a nap káros sugaraitól. 

Ahhoz, hogy a fényvédőt tartalmazó termék biztonsággal kifejthesse hatását, még az indulás és a bemelegítés előtt kenjük be magunkat alaposan. Fontos, hogy a gyakran elhanyagolt felületeket se hagyjuk ki: jusson fényvédő az ajkakra, a szemhéjra, a hajlatokra és a fülkagylóra is. A napkrémmel pedig nem érdemes spórolni: kenjünk bőven mindenhova és finoman masszírozzuk bele a bőrbe. 

shutterstock_379931626.jpg

Izzadás és víz

A sportolás során használt fényvédőknél fontos a víz és izzadság álló forma. A fokozódó izzadás szinte lemossa a bőrünkről a naptejet, ráadásul sport közben ritkábban állunk meg újra bekenni magunkat, mintha csak egy napágyon heverésznénk. 

gsc_ss19_sports_invisible_protective_mist.jpg

A speciális, szabadtéri sportoláshoz kifejlesztett napozókrémek a legmodernebb összetevőknek köszönhetően a sportruhák textiljéhez hasonlóan testmozgás közben igazodnak a bőrhöz. Jó választás egy könnyű védőpermet is, mint a Shiseido Sports Invisible Sun Protection Mist terméke. Ez a színtelen napvédő egy minden irányból fújható, ultrakönnyű permet, ami nem ragad és maximális fényvédelmet biztosít sportolás közben. Használata után száraz, de kellemes érzést hagy a bőrön, nem ragad. Ha pedig víz, illetve izzadtság éri, az SPF50+ védőfaktor nem hogy biztonsággal a bőrünkön marad, de még erősödik is. Az izzadságszag miatt sem kell aggódnunk: a permet citrusos illattal veszi körbe a testünket, ami semlegesíti a kellemetlen szagokat. 

Smink sport közben?

Vannak, akik szeretnek sportolás előtt is sminkelni, de nincs az a tartós alapozó, ami kibír egy nyári futást. És a bőrünknek sem tesz jót a vastag festékréteg. 

Ha mégis ragaszkodunk a sminkhez, egy vízálló szempillaspirál és az ajkunkra kent, magas faktorszámú fényvédőt is tartalmazó ajakápoló mellett használhatunk fényvédős BB krémet is. 

gsc_ss19_rtb_visual.jpg

A Shiseido kifejezetten sportolásra kifejlesztett BB krémje és BB kompaktja nem csak láthatatlan védelmet nyújt a bőrünknek, de kiemeli a bőr szépségét is. Hatása hosszan tart és testmozgás, izzadás hatására sem sem csökken. A színezett Suncare Sports termékek napcsókolta hatást nyújtanak, semlegesítik a kipirosodást és egységesítik az arcbőrt sportolás közben is. Ráadásul hidratálnak is, segítenek megtartani a bőr nedvességét, ami így puha és rugalmas marad. Ha könnyen izzad arcunk és nem szeretjük, amikor csöpög rólunk az izzadság, már arra is van megoldás: az új innovatív Quick Dry technológia egy polimer segítségével a gyorsabb elpárolgás érdekében szétteríti az izzadságot a bőrön és megakadályozza az izzadságcseppek megjelenését.

gsc_ss19_sports_bb_pack.jpg

Az arcbőr tökéletesen védett és hosszantartóan friss, üde marad, miközben a bőr egyenletes és ragyogó. 

Napszemüveg és kalap

A bőrünk védelme mellett érdemes a szemünket is védeni. A sportoláshoz kifejlesztett szemüvegek közül válasszunk olyat, ami kényelmes akkor is, ha az arcunk megizzad a melegben. Jól tesszük, ha pánttal a fejünkhöz erősítjük a szemüveg szárát, így nem fogjuk elhagyni egy rázósabb útszakaszon sem. 

shutterstock_372372865.jpg

A napszúrást érdemes elkerülni, mivel kellemetlen és akár veszélyes állapotba is kerülhetünk az erős naptól. Egy kényelmes baseball sapka, vagy egy vizezhető kendő jó szolgálatot tesz minden nyári sport során, de fontos hogy szellőzzön és ne szorítsa a fejünket mozgás közben sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr8114891430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása