Beautysecrets

Mitől lehet gourmand egy parfüm?

2019. október 01. - Beautysecrets

Ha a parfümök között válogatunk, az ismert jegyeket és jellemzőket figyeljük. Van aki az édes, más a virágos, fás, citrusos illatokat szereti, de ezen kívül nehéz eligazodni a már elérhető, számtalan új parfüm és illat stílus tengerében. Az egyik legizgalmasabb és legtrendibb vonal manapság a gourmand parfüm. De mit is jelent, kinek ajánljuk és honnan származik ez a kifejezés? 

shutterstock_704876725.jpg

Édes illatfelhő

A gourmand szót leginkább az étkezéssel, az ízléssel, a kifinomult kulináris élményekkel kapcsolatban ismerjük és használjuk. Bár ennek alapja egy tévedés, hiszen a francia gourmand azaz magyarul falánk kifejezést keverjük a gourmet, azaz ínyenc kifejezéssel. A gourmand elnevezés a parfümök tekintetében mindenesetre különleges ehető, iható összetevőket, izgalmas kompozíciókat jelent, amiket különböző ismertebb kategóriákban is megtalálhatunk. A karamell, vanília, a cukor a vattacukor hangsúlyos illatokkal érdemes óvatosan bánni, a gourmand parfümöknél különösen érvényesül a kevesebb több szabálya.

shutterstock_572335528.jpg

Angel, a gourmand legenda

Az első legendás orientális gourmand parfüm Thierry Mugler nevéhez fűződik, és többek között édes gyermekkori emlékeiből született. Az 1992-ben megjelent Angel Eau de Parfum megalkotásakor annyira formabontó illatnak számított, hogy nehezen találtak volna neki megfelelő kategóriát. Így az első olyan női illat, ami a virágos jegyeket teljesen mellőzte, egy új illatcsalád megalkotását inspirálta. Így született meg a gourmand illatkategória.

angel_edp_50ml_1020409.png

Mára számos parfümház jelentkezik gourmand illatokkal, de az Angel továbbra is őrzi legendás státuszát. Az illat az igazi nőknek való. A kompozíció mindenkiben életre kelti a végzet asszonyát és tündöklő sztárrá változtatja.  A gyönyörű, egyedi csillag üvegű parfüm a bergamott, a karamell, a pacsuli, a trópusi gyümölcs és a vanília illatok tökéletes elegyének köszönheti időtállóságát. Egy klasszikus gourmand illat, amivel annak is érdemes megismerkedni, aki esetleg eddig tartott az édesebb parfümök viselésétől.

shutterstock_291264980.jpg

A gourmand parfümök leggyakrabban édes, habcsókos, cukorkás, virágos, gyümölcsös illatok, így igen nőiesek és karakteresek. De sokféle, karakterükben eltérő illat lehet gourmand, ezért érdemes ennél a vonalnál is a nekünk megfelelő, korunkhoz, stílusunkhoz illőt választani.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr10015114622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása