Beautysecrets

Nyári turmixok a ragyogó, tiszta bőrért

2019. július 10. - Beautysecrets

Nyáron nem csak a sok napsütés, a hosszú nappalok és a jó idő tesz boldoggá, de a friss gyümölcsökből és zöldségekből is ilyenkor érdemes feltankolni. Jól tudjuk, hogy a szervezetünk minden vitamindús, egészséges falatot meghálál, de érdemes a bőrünk szépségéért is fogyasztani ezeket. A gyümölcsökből és zöldségekből készült turmixok és smoothie-k ráadásul egészséges frissítők és reggelinek, uzsonnának is kiválóak egy nyári napon. 

shutterstock_389664550.jpg

Egy vitaminokkal, antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal felturbózott turmix látványosan jót tesz velünk, hiszen ezek az anyagok a bőrünknek is jót tesznek. Fontosak a jó minőségű arcápolók és arctisztítók is, de ha belülről is megtámogatjuk, az eredmény ragyogó, tiszta bőr lesz. Nézzük, milyen nyári gyümölcsöket és zöldségeket érdemes fogyasztani ezekben a hónapokban. 

Béta-karotinos bomba turmix

Nyaralás előtt és közben, vagy akár nyári szabadtéri sportolások előtt érdemes egy béta-karotinos turmixot elfogyasztani, hiszen ez az anyag segíti a bőr szép és egyenletes barnulását. Ez az ital a narancsnak, az avokádónak, a bogyós gyümölcsöknek, a spenótnak, a banánnak és a sárgarépának köszönhetően tele van vassal, kalciummal, cinkkel, antioxidánssal és C-vitaminnal is, ami mind csodálatosan hidratálja és táplálja a bőrünket is.  

shutterstock_1051189178.jpg

Az elkészítése egyszerű: facsarjunk ki 2 narancsot és turmixoljuk össze egy fél avokádóval, egy fél csésze málnával, egy csésze bébi spenóttal, egy banánnak és egy sárgarépával. Ha szeretnénk, hogy a turmixunk jobban hűsítsen, az elkészítése előtt a banánt tegyük fél órára a fagyasztóba. Krémes és vitamindús turmix, ami feltölt és energiát ad egy nyári naphoz.  

Méregtelenítő bőrszépítő zöld turmix

Ne gondoljuk azt, hogy a zöldséges zöld turmixok csak egészségesek, de nem finomak. Ha a megfelelő arányokban keverjük gyümölcsökkel, egy ilyen zöld turmix nem csak szuperegészséges bőrszépítő lesz, de nagyon finom is. Érdemes megbarátkozni velük a bőrünk és az egészségünk érdekében. 

shutterstock_718961371.jpg

A legnépszerűbb ilyen bőrszépítő turmixhoz szükség lesz egy marék  spenótra, egy marék salátalevélre, 1 szárellerre, 1 db almára és 1 banánra.  A hozzávalókat turmixoljuk össze 2 dl hideg vízzel, egy löttyintésnyi frissen facsart citromlével és egy kis jéggel. A frissítő, krémes vitaminbombát lassan kortyolgassuk el és rendszeresen fogyasszuk.  

Antioxidánsokkal a tiszta bőrért

Az antioxidánsokban és zsírokban gazdag turmix akár kivált egy reggelit is, mivel nem csak finom és egészséges, de nagyon laktató is.  

shutterstock_1042917292.jpg

Az elkészítéséhez szükségünk lesz egy mangóra, fél avokádóra, fél csésze mandulatejre, kókusz vízre és egy kiskanálnyi kókuszolajra. Ezeket összeturmixolva egy vitamindús, bőrtápláló italt kapunk, amit lazíthatunk narancslével is. 

Az arctisztítónk is legyen gyümölcsös!

A friss, egészséges, tiszta bőrért érdemes rendszeresen fogyasztani a gyümölcsturmixokat, de ne feledkezzünk meg a külső tisztításról sem. Az izzadás, a napkrémek használata miatt fontos, hogy jó minőségű, természetes összetevőket is tartalmazó, ápoló hatású tisztítókat használjunk.

waso_arctisztito_trio_osszetevok_1.jpg

Nyáron érdemes gazdaságos kiszerelésű termékeket keresni, amiket a nyaralásra is könnyedén magunkkal vihetünk. A WASO új Reset Cleanser Squad egy praktikus trió, ami három frissítő, növényi kivonatokat tartalmazó arctisztítóból áll: a bőrünk frissességéről az egzotikus okra, a napsárga japán birs, vagy a japán málna kivonatok gondoskodnak.

waso_arctisztito_trio.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr3814929830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása