Beautysecrets

Visszafordítható az őszülés?

2019. január 29. - Beautysecrets

Az őszülés természetes és elkerülhetetlen, legalábbis eddig úgy tudtuk, hogy csak a hajfestéssel tudjuk átmeneti időszakokra meg nem történtté tenni ezt a folyamatot, hiszen előbb utóbb mindenkinél megjelennek a fehéres szálak. De ma már a természetes alapanyagú, növényi hajfestékek mellett találhatunk olyan termékeket is, amik a fehéredés ellen küzdenek és leállítják, akár vissza is fordítják a folyamatot.

shutterstock_164020361.jpg

Hová lesz a szín?

Amikor a hajhagymákban leáll a melanin, azaz a haj festékanyagát biztosító vegyület termelődése, akkor a hajszál elveszti a színét és kifehéredik, a hajhagyma nem képes többé melanin termelésére, ez a folyamat pedig - eddig úgy tudtuk, hogy végleges.  Átlagban a világosabb bőrűeknél a harmincas évek közepén, a sötétebb bőrű embereknél negyven fölött jelennek meg az első hajszálak, innentől pedig évről évre egyre több fehér, szürkés hajszálat találhatunk majd a frizuránkban.

shutterstock_637961626.jpg

Mikor számíthatunk rá és miért?

De miért hagyja abba a hajhagyma a melanin termelését? Általános elképzelés, hogy a stressz is szerepet játszik, de a tudomány jelenlegi állása szerint az, hogy hány éves korunkban kezdünk el őszülni és milyen gyors lesz a folyamat, elsősorban a génjeinken múlik. 

Egészségügyi problémák is okozhatnak őszülést, például B12-vitamin-hiány, egyes daganatos megbetegedések, foltos hajhullás, pajzsmirigyzavarok is elősegíthetik a melanin termelésének leállását. Sőt, egy kutatás eredménye szerint a dohányosok nagyobb eséllyel kezdenek el őszülni 30 éves koruk előtt, mint azok, akik sosem gyújtanak rá. 

shutterstock_188544656.jpg

A megoldások

Amikor észrevesszük az első szálat, a leggyakrabban el sem hisszük, hogy nem csak a fény verődik vissza máshogy az egyik hajszálunkról. Aztán lassan beletörődünk és vagy teszünk valamit, vagy megbékélünk a korunkkal és annak jeleivel. Aki festi a haját, az csak a lenövésekben fog találkozni vele, de mit tehetnek azok, aki nem szeretnék vegyszerekkel kezelni a hajukat? 

Az ősz hajszálak durvább tapintásúak, szárazak és törékenyek, ezért érdemes tápláló olajokkal puhítani, ápolni őket. A fény és a meleg pedig besárgítja őket, ez ellen már szintén találunk samponokat és egyéb hajápoló termékeket a drogériákban. 

1017.jpg

Az időutazás lehetősége

Ugyan a valódi időutazásra még valamennyit várnunk kell, a hajszálaink esetében már vannak lehetőségeink arra, hogy egy régiebbi állapotot fenntartsunk és elősegítsük a hajhagymák megfelelő működését. 

Ha szeretnénk megelőzni az őszülést, válasszunk olyan termékeket, amik újrapigmentálják a hajszálakat. Ezek a termékek speciális aminosavakat tartalmaznak, amik aktiválják a melanin szintézist, így növelve a természetes pigmentációs folyamatot. 

1021.jpg

Az ősz hajszál kezelő szérum 2 fontos hatásával képes visszaállítani a hajtőben a pigmenteket. A RE30 peptid utánozza a természetes Alpha MSH működését, a Lila tulipán kivonat pedig mintha a haj ránctalanító csodaszere lenne, revitalizálja az idősödő hajat. A két hatásnak köszönhetően az őszülő haj fiatalabb, erősebb és rugalmasabb lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr114593596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása