Beautysecrets

Ünnepeld meg magad! Így tarts otthon wellnesnapot

2019. március 06. - Beautysecrets

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja. Régen ezen a napon a munkahelyeken előkerült a hóvirág és a konyak, otthon pedig a rózsa és bonbon, de mi lenne, ha idén máshogy ünnepelnénk? Mi lenne, ha rólunk szólna ez a nap? De legalább a péntek délután? Ajándékozzuk meg magunkat pár szabad órával, ami csak rólunk szól! 

shutterstock_1130625797.jpg

Ha nincs lehetőségünk arra, hogy elmenjünk egy spa-ba pár órára, vagy legalább befizessük magunkat egy kényeztető arckezelésre, rendezzünk magunknak wellness napot. Akár barátnőkkel, akár egyedül érezzük jól magunkat, megérdemlünk pár óra kényeztetést. A bőrünk, a hajunk és a lelkünk és hálás lesz érte, főleg ha otthon készült, vagy természetes összetevőjű kozmetikumokat választunk.

Hangulatos környezet 

A kikapcsolódás és a relaxáció gyilkosa a lejáró mosógép, a megszólaló telefon, a beeső sürgős e-mailek és az uzsonnát kérő gyerek. Úgyhogy ha csak tehetjük, kapcsoljunk ki, rakjunk el és passzoljunk le minden zavaró tényezőt, legalább erre a pár órára. A végeredmény egy nyugodt, kisimult nő lesz, amivel végül mindenki jól jár majd. 

shutterstock_1018991650.jpg

Ha a gyerekek a nagyszülőknél és a munka sem talál meg, rakjunk egy kis rendet magunk körül. Ne a beáztatott alsónadrágok fölött kelljen felkennünk a pakolást és ne a nyitott vasalódeszkán sorakozzanak majd a füstölők. Legyen rend, kényelmes meleg, félhomály. Rakjunk be valami kellemes zenét és ha szeretjük, jöhetnek a füstölők, illatgyertyák, párologtatók, ízlés szerint adagolva. 

Készíts egy nagy kancsót kedvenc teádból, vagy készíts frissen préselt leveket, hogy ne csak kívülről, belülről is szépülhess. Néhány könnyű falatot is előkészíthetsz, ha megéheznél a wellness közben. 

Merülj el a habokban 

Elnyúlni egy kád meleg vízben addig, amíg csak jólesik? Ez már önmagában felér egy egész napos wellnessel. A víz ne legyen túl forró, de legyen kellemesen meleg. Jöhetnek az olajok, fürdősók, habok, bármivel feldobhatod a kád vizét, a lényeg hogy legyen kéznél törölköző és innivaló, viszont a telefont, a tabletet és a család többi tagját ne vigyük be magunkkal. Ez most a mi félóránk. 

shutterstock_1130185181.jpg

A fürdést kísérje a megújulás első lépése, a bőrradírozás. Ha használsz is ilyen terméket, most próbáld ki ezt a házi radírt: keverj össze barnacukrot egy kis citromlével és valamilyen olajjal. Használhatsz kókuszolajat, mandulaolajat, de olívaolajat is. Dörzsöld végig magad tetőtől talpig, hogy eltávolítsd az elhalt hámréteget. Az arcoddal viszont csak óvatosan, ha érzékeny a bőröd, inkább egy kis zabpehelyből és joghurtból készíts radírt, amit óvatos, simító mozdulatokkal vigyél fel.

Nyerj Nuxe természetes kozmetikumot nőnap alkalmából.

Hajpakolás 

Ha kellőképpen ellazultál és a gőz is megtette áldásos hatását, egy frissítő zuhannyal zárd a fürdést. Amennyiben hajat is mosnál, itt az ideje egy igazi tápláló hajpakolásnak is. Bármit is használsz, most van idő arra, hogy a hatóanyagok kifejtsék áldásos hatásukat.  A pakolás felhelyezése után tekerd be a fejed egy puha törülközővel, ami alá akár folpackot is használhatsz, a melegnek köszönhetően a pakolásod még hatékonyabb lesz. 

shutterstock_571707010.jpg

Hidratáljunk! 

A bőröd biztos kellemesen puha és friss, de remélhetőleg már több csésze teát is elkortyoltál, hiszen fontos, hogy belülről is hidratálj. Most jöhet az arcbőr. Ha szükséged van a szemöldök kiszedésre, azt most ejtsd meg, a felpuhult bőrből aránylag fájdalommentesen tudod kitépni a felesleges szálakat. Ezek után pedig jöhet egy kellemes arcpakolás, vagy fátyolmaszk. Ha szívesen használsz otthoni kencéket, vesd be a legklasszikusabb alapanyagot, az uborkát. Karikára vágva, magában is használhatod, de jobban jársz, ha kombinálod a bőrtípusodnak megfelelő anyaggal: reszeld le és keverd össze tejszínnel, ha száraz a bőröd és mézzel, ha zsíros. A szemedre viszont mehet közben 1-1 karika. És akkor most jöhet fél óra fekvés, lehetőleg melegben, kényelmesen. 

Manikűr, pedikűr 

Ugyan a szakembereknél végzett kéz és lábápolásnál nincs hatékonyabb, de te magad is tehetsz a szép kézért és lábfejért. Mivel a kádban valószínűleg alaposan kiázott a lábfejed is, nincs nehéz dolgod: még zuhany előtt reszeld át habkővel, utána formázd a körmeidet és alaposan kend be egy gazdag krémmel, majd húzz fel egy puha zoknit. A kezedre pedig mehet az arcodra szánt pakolásból, majd a gazdag hidratáló krémből is. 

shutterstock_746410867.jpg

Plusz program a lelkednek 

Egy fél órás jóga, egy jó könyv, vagy egy alvás? Gondold át, mi az a program, ami téged igazán kikapcsol és boldoggá tesz. Ne hallgass senkire: ha egy pohár borral néznél brazil sorozatokat, vagy egy tábla csoki társaságában szeretnél kibámulni az ablakon, akkor tedd azt. Ez most a te napod, megérdemled az igazi kikapcsolódást!

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr8014664923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása