Beautysecrets

Az 5 legfontosabb kozmetikum tengerparti nyaralásra

2019. június 20. - Beautysecrets

Az utazás izgalmát a csomagolás izgalma már hetekkel az indulás előtt megelőzheti, amikor elkezdünk gondolkodni azon, hogy mi is kerüljön a bőröndbe? Sok minden függ attól, hogy hány napra megyünk, milyen lesz az időjárás és milyen jellegű a szállás, de egy biztos. Bárhol is járunk, a bőrünk a világ minden táján megérdemli a védelmet és a kényeztetést. Következzen az öt legfontosabb termék, amivel óvhatjuk és táplálhatjuk a nyaralás alatt. 

shutterstock_586629710_1.jpg

Napvédelem

Nem is kérdés, hogy a nap káros sugaraitól minden éghajlaton, szélességi fokon és hőmérsékleten óvni kell a bőrünket, ám ez a tengerparton kiemelten fontos. De ne gondoljuk, hogy elég egy magas faktorszámú napolaj és reggeltől estig kint fekhetünk: a legjobban akkor járunk, ha a déli órák perzselő sugarai elől árnyékba húzódunk és inkább pihenéssel, mint fürdéssel töltjük az időt. 

Nehéz a napkrémek közül választani, de ha sokat leszünk vízben, érdemes vízálló terméket keresni. Ez persze még nem jelenti azt, hogy egy órás pancsolás után nem kell újra kenni magunkat: ha izzadunk, sportolunk, vagy fürdünk, újra és újra használnunk kell a fényvédőnket. 

shutterstock_422647528.jpg

Minél világosabb a bőrünk, annál magasabb faktorszámú napkrémet használjunk. Az SPF után olvasható szám azt jelenti, hogy hányszor több időt tölthetsz el a napon leégés nélkül a termék használatával, mint nélküle. 

Ha a környezetünk védelme is fontos, akkor olyan napozó terméket válasszunk, ami nem tartalmaz káros összetevőket. Bizonyos kémiai fényvédők, mint a oxibenzon és az octinoxát a vízbe kerülve károsítják az élővilágot, de az emberre is veszélyes, így jobb ha elkerüljük. 

Hidratálás

A sok napsütés, a víz, a szél mind erősen szárítja a bőrünket. Jó esetben a meleg miatt a belső hidratációról megfelelő mértékben gondoskodunk, de azért erre is érdemes odafigyelni. A legjobb ha tiszta vizet veszünk magunkhoz, rendszeresen kortyolgatva a kulacsunkból és a cukros limonádékat és az alkoholt inkább kerüljük a strandon. 

shutterstock_1342648064.jpg

A bőrünket viszont egy tengerparton töltött napon rendszeresen érdemes hidratálni. Ne csak a reggeli és az esti rutin alatt kenjük be, vigyünk magunkkal a strandra napozás utáni tersápolót és arckrémet, hidratáló permetet, vagy hiratáló szérumot. A sós víz után mindig zuhanyozzunk le édes vízzel és kenjük be magunkat. Az aloe vera ebben az esetben igazi jolly joker: nyugtatja a lepirult bőrt, nyugtat, hidratál és teljesen természetes. Spray, vagy gél formában is használhatjuk, akár a krémünkkel együtt.

Táplálás

A hidratálás mellett fontos, hogy az környezeti hatásoktól igénybe vett bőrünket vitaminokkal, ásványi anyagokkal tápláljuk. A kis tasakban kapható egy adagos maszkok és fátyolmaszkok tökéletesek nyaralás idejére: arctisztítás után, elalvás előtt dobjunk fel egy bőrtípusunknak és igényeinknek megfelelőt, aztán jöhet az éjszakai arckrémünk és reggelre pihe puha bőrrel ébredünk majd. 

shutterstock_427216555.jpg

A testápolónk mellett érdemes egy olajat is magunkkal vinni, vagy akár kiváltani vele. A finom illatú, gazdag összetevőket tartalmazó száraz olajak a homoktól kiszáradó lábfejjel is csodát tesz. Az esti zuhanynál dörzsöljük át a sarkunkat kefével, vagy habkővel, aztán alaposan kenjük be a lábunkat és húzzunk rá egy zoknit, reggelre nyoma sem lesz a repedezett saroknak. 

Egy finom illat

Az utazás alatt sokszor lehetünk elgyötörtek és fáradtak, ilyenkor jól jönne egy könnyű testpermet. A hosszú repülőút, vagy az izzasztó vonatút során nincs lehetőségünk alapos tisztálkodásra, de egy ilyen hidratáló vízpermet ől komfortosabban érezhetjük magunkat. 

Az esti vacsorákhoz biztos bedobtunk a táskánkban egy csinos szandált és néhány ékszert is, ne felejtsünk ki mellőle egy kis üveg parfümöt sem. Az egész napos strandolás után egy nyári, könnyű illat, mint a Dolce&Gabbana Light Blue Sun illata, ami tökéletes kiegészítője egy virágos ruhának. A Light Blue Sun illatokat a ragyogó mediterrán napsugarakkal teli, elbűvölő Caprisziget és egy ottani nyári szerelem vidám varázsa ihlette, tengerpartra tökéletes választás lehet.

fb_kep.JPG

Égésre

Akármennyire is odafigyelünk, előfordulhat hogy az erős nap egy tengernél töltött napon, vagy egy városnézésen fájdalmas nyomot hagy a bőrünkön. Fontos, hogy a lábfejünket, az ajkainkat, a szemhéjunkat és a fülünket is mindig kenjünk be, de ha az alapos védelem ellenére is megtörtént a baj, legyen nálunk segítség. A legjobb természetes megoldás az aloe vera, ami hűsít és gyógyít is, már pár óra alatt elviselhetővé teszi a napégés fájdalmas tüneteit. De gyógyszertárban beszerezhetünk kifejezetten égésre és csípésre ajánlott gélt, illetve keressünk illatanyag mentes after sun termékeket, amivel az égés csillapítása mellett táplálhatjuk is a bőrünket.

shutterstock_156996335.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr9314888748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása