Beautysecrets

Az őszi-téli szezon 6 legmenőbb sminktrendje

2018. november 28. - Beautysecrets

Ahogy beköszönt az ősz, egyre gyakrabban nyúlunk sminktáskánk mélyére, szívesebben használjuk azt is, amit a nyári forróságban inkább nem viseltünk. Főleg, hogy decembertől tavaszig buli bulit követ majd az ünnepi és az azt követő farsangi szezonban! Lássuk, a tervezők milyen sminkeket álmodtak meg a 2018/2019-es őszi-téli kollekciójuk megkoronázásaként - szigorúan azokra koncentrálva, melyek valóban hordhatóak a kifutón kívül is.

1. Barackok, rózsák az arcon

fall_winter_2018_2019_makeup_trends_peachy_pink_blush_1.jpg

A nyári bronzokat és barnákat idén ősszel a barackos, rózsás árnyalatok váltják fel. De semmi hivalkodás! Az arcpírokra inkább a visszafogottság jellemző, a természetes színek felé közelítenek. A tervezők ráadásul a pír elhelyezésével is sokat játszanak. Van, akinél kontúrként jelenik meg az arc mélyebb részein, máshol magasan az arccsontokat színezi és felfut egészen a szemöldökcsontig, fiatalos, kipirult külsőt eredményezve.

Balmain kifutóján a visszafogott, természetes hatású arcokat halvány, barackos pír emeli ki. Prabal Gurungnál a rózsás arcpír ragyogást és nőiességet kölcsönöz az arcnak, Stella Jeannál a makulátlan porcelán bőrnek melegséget ad a halvány babarózsaszín árnyalat. Vivetta modelljein a pír élénk pink és játékosan merész. Te is könnyen el tudod érni ezt a hatást, ha halvány rózsaszín arcpírodat 2-3 rétegben felviszed egymás fölé. 

smk_aw18_innerglow_cheek_powder_solar_haze_05_smear_rgb.jpg

2. Merész szín a szemhéjon + semmi más smink

fall_winter_2018_2019_makeup_trends_statement_eyeshadow_with_no_makeup_makeup.jpg

A szezon egyik legmenőbb trendje olyan, mintha egy kicsit átmentenénk a nyarat a télbe. A teljesen natúr, sminktelen arc ötvöződik egyetlen, jól megválasztott, ütős színű szemhéjpúderrel, valami egészen egyedit és festőit létrehozva ezzel. Nagyszerűen mutat ez az éles kontraszt, a sminktelen arc és a hangsúlyosan kiemelt szem! A trükk annyi, hogy megtaláld azt az árnyalatot, ami nem túl harsány, mégis szépen kiemeli a szemed színét. Íme három példa erre:

Jour Ne modelljén ezt a halvány, fáradt lila árnyalat felfestve egészen a szépen formázott szemöldökig, a szájon egy alig észrevehetően természetes rózsaszín szájfénnyel bájos és kislányos hatást kelt. Salvatore Ferragamo modelljének arcán egyáltalán semmi festék nincsen - kivéve ezt az élénk narancsot, mely nem csak a szemhéjon, hanem a szempillákon is megjelenik. Az eredmény olyan vagány és laza stílus, ami az igazi egyéniségek sajátja.  Noon By Noon modelljének meleg barna szemét nagyszerűen kihangsúlyozza ez az enyhén zöldbe hajló sárga, a natur arc pedig visszafogja és egyben ki is emeli a merész árnyalatot a szemhéjon.

smk_aw18_kajalink_lilac_lotus_02_smear.jpg

Ennek a trendnek az egyik nagy előnye, hogy nem kell sokat bíbelődnöd a sminkeléssel. Nem kell precíz színátmeneteket varázsolnod a szemhéjadra, csak felkened a színt és kész. Ha körülnézel otthon, biztosan nálad is lapul olyan szemhéjpaletta, amit megvettél hirtelen felindulásból aztán mégsem nagyon használtad, de most eljött az ő ideje! Bátran próbáld ki a szivárvány bármelyik árnyalatát, nagyon fel tud dobni egy borús, téli napon!

 

3. Glittermánia

fall_winter_2018_2019_makeup_trends_shimmer_glitter_eyeshadows2.jpg

Giambattista Valli a modelljeinek egész arcát és nyakát holografikus csillámmal borította a kifutón, így mutatva be azt, hogy a szépségipar mennyire megőrül mostanában a csillogásért. Én azért ezt nem javaslom neked, de azt igen, hogy egy-egy buliban próbáld ki, mennyi lehetőség rejlik a csillámokban! Csillogó, irizáló szemhéjfestéket eddig is gyakran használtunk, ám a mostani szezonban sokkal bátrabban bánnak a tervezők a csillámokkal: megjelennek az ajkakon, a homlokon, a hajon is, hol szolidan, hol egészen bőkezűen. Én azonban most a viselhetőségre helyeztem a hangsúlyt a válogatásban, így nézzünk három ilyen példát.

Milly modelljein messziről úgy tűnik, mintha nem is lenne smink, közelről azonban látszanak az apró, ezüstben játszó csillámok a szemhéjon, igazi luxus hatás kölcsönözve a viselőnek. Genny és Alice McCall már bátrabban nyúlt a csillámpor után és lazán, látszólag nem túl sok szabályt követve helyezte azt el modelljei szemhéján és a szemzugban. 730852148697_aura_dew_solar_02.jpg

Rajtuk kívül is rengeteg tervező használt csillámot ebben a szezonban, rendkívül változatosan alkalmazva azt, közös jellemzőjük azonban, hogy emellett az arc teljesen natúr, maximum egy leheletnyi arcpír és színtelen szájfény van az ajkakon, a kevesebb több elvet követve. A csillámló púderek, porok kiválóan alkalmasak arra is, hogy egy nappali sminkből pár perc alatt alkalmit varázsolj. Jó hír, hogy bármilyen színben csilloghatsz, lehet az arany, ezüst, vagy bronzos, rózsás árnyalat is, sőt, a pasztell színek is csillámló köntöst öltenek.

 

4. Vörös ajkak

fall_winter_2018_2019_makeup_trends_red_lipstick.jpg

A vörös ajakrúzs visszatér, és hódítóbb, mint valaha! A mostani szezonban a klasszikus, élénk vöröset ugyanúgy bátran viselheted, mint a mélybordó árnyalatokat. Ez az a sminktrend, ami ugyanúgy megállja a helyét a párizsi kifutókon, mint a pesti szórakozóhelyeken, de akár a munkahelyedre is bevállalhatod egy-egy alkalommal. Kiemeli a nőiességedet, eltereli a figyelmet a fáradt vonásokról és gyönyörű keretet ad a mosolyodnak. Azt jelzi, nem félsz az arcodra irányuló pillantásoktól.

smk_aw18_modernmatte_powder_lipstick_flame_509_smear_rgb.jpg

Dolce & Gabbana modelljein a vörös rúzs a visszafogott arcpírral és határozott tusvonallal éteri és romantikus hatást kelt. A No. 21 kifutóján a retro stílusú ruhák kísérőjeként köszön vissza, hangsúlyt adva az amúgy  teljesen natúr arcoknak. Brandon Maxwellnél a precízen körberajzolt ajkakat meleg vörös árnyalat tölti ki, tökéletes inspirációul szolgálva egy alkalmi sminkhez.

Akkor érdemes a kedvenc vörös rúzsod után nyúlnod, ha amúgy nem akarsz az arcoddal túl sokat bíbelődni. Akkor mutat ugyanis a legszebben, ha egyeduralkodó lehet, és mellette maximum nagyon kevés arcpirosítót és szempillaspirált használsz.

 

5. Hangsúlyos szemöldök

fall_winter_2018_2019_makeup_trends_textured_eyebrows.jpg

Ma már furcsa belegondolni, hogy a szemöldökök évtizedeken át gyakorlatilag semmilyen szerepet nem kaptak a sminktrendekben, mintha csak szolid kiegészítői lennének valami sokkal látványosabbnak. Aztán az Instagramnak és a beauty bloggereknek köszönhetően mindez megváltozott: a szemöldök előtérbe lépett és megmutatta, hogy önmagában is mennyire nagy hatást tud kelteni az arcon. 

Idén ősszel a szépen formázott, gondozott szemöldök rendkívül nagy hangsúlyt kap. A tervezők a természet színei használják, a halvány barnától a sötét csokoládéig. A szemöldökfésűvel és géllel formázott szőrszálak önmagukban, vagy nagyon szolid smink mellett ugyanolyan jól mutatnak, mint egy látványos, alkalomra készült szemhéjfestéssel.

Mary Katrantzou modelljének természetes, vörösbe hajló barna szemöldöke annyira szépen kiemeli a szemét, hogy az arc nem is kíván ezen kívül túl sok hangsúlyt. A megfelelő pontokon elhelyezett highlighterrel és a nagyon halvány, barackos-rózsás pírral elegáns és kifinomult az összhatás. Marc Jacobs modelljének látványos, sötéten csillámló szemhéját mintegy megkoronázza a hasonlóan erősen kiemelt, precízen formált szemöldök. Naeem Khan modelljén egészen művészi hatást kelt, ahogy a szemöldök és a szemhéjpúder egybe olvad, mintegy felöltöztetve ezzel a szemet. Az arc többi része viszont teljesen natúr, akárcsak  Marc Jacobsnál.

 

6. A macskaszemek új(abb) generációja

fall_winter_2018_2019_makeup_trends_waterlined_eye_makeup.jpg

A sötéten árnyalt, füstös szemek és fekete tussal körberajzolt szemhéjak sosem mennek ki a divatból, maximum szezonról szezonra kicsit átalakulnak. Mivel idén ősszel a csillogás főszerepet kap, ez a két trend sok tervezőnél ötvöződik. Nagyon sok nő a tusvonalra esküszik a hétköznapokban, mert önmagában gyönyörűen kiemeli a szemeket, ám a közelgő ünnepek alatt és a partyszezonban sokkal bátrabban is hangsúlyozhatod a szemeidet. Fontos viszont, hogy az arcod többi részét csak minimálisan sminkeld, a pirosítót is elhagyhatod, az ajkakra pedig maximum némi természetes szájfény kerüljön. Mutatok is három példát!

A fekete tust idén a Coach egészen újszerűen alkalmazta: a szemek teljesen körbe vannak rajzolva - kivéve az alsó szemhéj középső részét, és ez a meglepő "hiány" egyenesen a szemekre irányítja a figyelmet. Marc Jacobsnál a füstös, csillámló szemhéjakat még jobban kiemeli a hajszálvékony, precíz tusvonal. Alice + Olivia modelljein már nem is szemhéjfesték vagy tus, hanem fekete csillámok keretezik a szemet. 

Ez a sminktrend remek választás, ha minden buliba a kis fekete ruhádban mész legszívesebben. Ha pedig a ruha csillog, miért ne csilloghatna a szemhéjad is? Vesd be a fekete glittereket és csillámporokat! A rohanós munkanapokon pedig nem lesz másra szükséged, csak egy jó tusra és szempillaspirálra. 

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr5014342375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása