Beautysecrets

Lélegző, láthatatlan smink - létezik ilyen?

2018. november 29. - Beautysecrets

Minden nő vágya, hogy a smink, ami visel elfedje a bőrhibáit, kiemelje az előnyös vonásait - mindeközben ne lehessen észrevenni, hogy egyáltalán van smink az arcán. Ez a három elvárás így egyszerre jó ideig teljesíthetetlennek tűnt, olyat pedig szinte kívánni sem mertünk, hogy emellett ne tömítse el a pórusokat, hagyja a bőrt lélegezni. Az utóbbi években azonban a kozmetikai ipar utolérte ezeket a fogyasztói igényeket, és megjelentek azok a termékek a boltok polcain, amik képesek minderre.

raphael-lovaski-510338-unsplash.jpg

Amikor sminkterméket keresünk, a két legfontosabb szempont a szín és a hatás, amit el szeretnénk érni vele. A színt kicsit félretéve a hatáson belül is lehet néhány kívánalmunk, például hogy matt legyen vagy fénylő, de a kiindulópont mindig ugyanaz marad: természetesnek kell tűnnie! Ha nem a látható, nem nehezíti el a bőrünket, olyan mintha nem lenne rajtunk semmi, akkor leszünk azzal a termékkel igazán megelégedve. Hiszen mindenki szívesebben használ olyan, könnyed textúrájú sminktermékeket, melyek nem keltenek maszk hatást és nem ülnek bele az apró ráncokba, ráadásul mindezt egész nap teljesítik, hogy a napi rohanásban ne kelljen az arcunkkal túl sokat foglalkozni.

Alapozó, rúzs, pirosító, szempillaspirál, szemhéjfesték - régebben, ha sminktermékekről beszéltünk, nagyjából mindenkinek ezek jutottak eszébe, mert hiszen ezek álltak rendelkezésünkre. Néhány éve azonban berobbantak a piacra a highlighterek, amikkel olyan hatást érhetünk el, mint a profi sminkmesterek. Nem csak optikailag csalhatunk velük, hanem kipihentebbnek, frissebbnek is mutatják az arcot, azáltal, hogy fény kerül azokra a részekre, amelyek sötétebbek a kelleténél. Ez az a termék, ami megoldást nyújt az érzéki ajkak kiemelésére, a szemöldökliftingre, szem-, és arcélénkítésre. 

smk_aw.jpg

Idén ősszel a könnyű, selymes fények ott vannak a vezető sminktrendek között, de ezek a highlighterek már jóval többet tudnak, mint elődeik: többdimenziós hatást keltenek a bőrön különleges fényvisszaverő technológiájuknak köszönhetően. Ezeket a fényeket használhatjuk az arcunk bármely pontján, amit ki szeretnénk emelni, de általában az arccsonton, az orron, az állon és a kupidó íven - azaz az orr és a felső ajak közötti részen -  szokás használni. A könnyed állagú termékek nagy előnye, hogy rétegezhetők, így nem csak alkalmi sminket készíthetsz velük, hanem a hétköznapokban is használhatod. Érdemes kísérletezni velük, mert egy természetes, nappali sminket is nagyon fel tudnak dobni!

Ma már léteznek olyan különleges textúrák is, melyek a bőrön átalakulnak, emellett idomulnak a bőr tónusához is, hogy még természetesebb hatást érjünk el velük. Például folyékony alapozók, melyek az arcon szinte azonnal matt púderré változnak, szinte egybeolvadva a bőrrel, vagy a hab állagú pirosítók, amik felkenve selymes, pillekönnyű porrá alakulnak, mégis intenzív színhatást keltenek. 

730852148727.jpg

A smink termékek esetében is egyre nagyobb hangsúlyt kap a funkcionalitás és a használók egyre több szabadságot kapnak azáltal, hogy egy-egy terméket már nem kizárólag egy területen használhatunk, hanem például a krémes pirosítókat feltehetjük a szemhéjra, a szemceruzát használhatjuk akár a szemöldökön is és a jó minőségű, légáteresztő termékeket bármikor rétegezhetjük, nem fogja eltömíteni a pórusokat, hagyja lélegezni a bőrünket, így az érzékenyebb bőrűeknek sem kell teljesen lemondaniuk a sminkelésről.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr9114396978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása