Beautysecrets

Mit tehetünk a száraz haj ellen?

2019. január 16. - Beautysecrets

A száraz hajnak és az ezzel járó töredezett hajvégeknek több oka is lehet. Ami viszont közös bennük, hogy rendesen megkeserítik a hosszú, egészséges hajra vágyó nők életét és keservessé teszik a hajnövesztést. De miért törnek le a hajvégek és mit tehetünk a hajszárazság ellen? 

shutterstock_632180015.jpg

A száraz hajnak több oka lehet. Előfordulhat, hogy a fejbőrünk nem termel elég faggyút, lehet hogy egyszerűen örököltük, de azért a leggyakoribb ok mindig mi magunk vagyunk. A helytelen ápolás, a gyakori, nem megfelelő hajfestés, a fényvédelem hiánya vagy a vitaminhiány mind a haj kiszáradásához és a hajvégek töredezéséhez vezetnek. Ezek ellen pedig mi is tehetünk, higyjük el, megéri.

A megfelelő ápolás

Ma már minden hajra való termék esetében találunk kifejezetten száraz hajra valót is, mindenképp ezeket keressük. Az elgyötört, töredező hajunknak épp elég volt a vegyszerekből, keressük a természetes összetevőjű termékeket. Ahhoz, hogy a hajunk visszanyerje nedvességtartalmát, keressünk olyan ápolókat, amik például  aloe verát, vagy shea vajat tartalmaznak. A nagyon száraz hajból hiányoznak az esszenciális lipidek, ezek pótlására is találhatunk termékeket. A növényi hatóanyagok, mint a nárcisz virág viasz, vagy a makadámia olaj revitalizálják a nagyon száraz hajat és rendszeres használattal újra puha tapintásúak lesznek a hajszálak. Ennek érdekében a sampon és balzsam mellett használhatunk rendszeresen intenzíven tápláló maszkot is. 

intenziv_taplalo_maszk_nagyon_szaraz_hajra.jpg

Vitaminok kívül és belül

Száraz, töredezett haj esetén érdemes fokozni a vitamin bevitelt és speciális szépségvitamint is szedni. Ezeket kúraszerűen kell alkalmazni, a bennük lévő vitaminok és ásványi anyagok pedig nem csak a hajunkat, de a bőrünket és a körmünket is megszépítik majd. 

1-phyto-hajhullas-phytophan_re.jpg

Érdemes vitamiokban gazdag tápláló hajolalajat, hajvégápolókat is használni. A hatóanyagok közül keressük a kukoricacsíra olajat, a tojássárgáját, a karanja és kamélia olajokat, hiszen ezek mind A- és E-vitaminban és ásványi anyagokban gazdagok. A japán kamélia és az argán olaj is lágy tapintásúvá, csillogóvá teszi a hajunkat. Fontos, hogy az olaj ne nehezítse el a hajunkat, ezért érdemes természetes, növényi hatóanyagú termékeket használni.

  

Kíméletes bánásmód

A száraz hajnak megfelelő termékek használata, a megfelelő táplálkozás és a sok vitamin mellett az óvatosság sem árt. A száraz haj törékeny, sérülékeny. Ne gyötörjük túl gyakori hajmosással, hiszen azzal lipid réteget távolítunk el a hajunkról, ami csak még sérülékenyebbé teszi. Ha hajvasalót, hajsütő vasat használunk, mindig használjunk hajvédő terméket, mivel a hővel a maradék nedvességet is elpárologtatjuk a hajszálakból. A fésülködéssel is legyünk óvatosak: mindig tiszta, ép kefével és fésűvel álljunk neki és ne gyötörjük durva mozdulatokkal a törékeny hajszálakat.

shutterstock_1227139510.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr3214556020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása