Beautysecrets

Tavaszi megújulás 6 lépésben

2019. február 27. - Beautysecrets

Február végén már tűkön ülünk és hiába a bekacsintó hidegek, vagy emlékeink a tavaly márciusi hóról, lélekben nálunk már akkor is tavasz van. Unjuk a télikabátot és a csizmát, örülünk a fénynek és vágyódunk az újjáéledő természetbe. De nem csak a természetnek, nekünk is szükségünk lehet a megújulásra, hát álljunk neki egy tavaszi programnak és rázzuk le magunkról a téli hónapokat! 

goodbye-winter-and-hello-spring-gif.gif

Söpörd ki a telet! 

Ugyan nem a takarítás a legkellemesebb tél végi elfoglaltság, de ha az egész család összefog, gyorsan kiűzhetjük az otthonunkból a tél maradékát is. A sötét, hideg hónapok után itt az ideje egy függönymosásnak és egy szőnyegtisztításnak, de pucoljuk meg az ablakokat is, hogy semmi ne álljon a tavaszi napsugarak útjába! Néhány cserép új szobanövény és egy csokor tulipán az asztal közepére igazi tavaszi hangulatot teremt majd az otthonunkban is. 

shutterstock_599785574.jpg

Immunrendszer felturbózva 

A szervezetünk vitamraktára február végére már egész biztosan rendesen kiürült. A vitaminhiány okozta tavasz fáradtság, az utolsókat rúgó influenza szezon, a könnyelmű öltözködés mind ledönthet a lábunkról ilyenkor, de ne hagyjuk! Sokat tehetünk az egészségünkért, ha nekiállunk rendszeresen mozogni. Már az is számít, ha nagyokat sétálunk, de egy reggeli pár perces torna is átmozgat és javít az immunrendszerünk állapotán. Keressük a szezonális, friss zöldségeket és gyümölcsöket és igyunk sok folyadékot. Ilyenkor jó, ha előkerül a D-vitamin és a multivitamin is, a szervezetünk hálás lesz érte. 

shutterstock_525073753.jpg

Egy frissítő vágás? 

Ha már az otthonunk és az immunrendszerünk tavaszi üzemmódra kapcsolt, jöhet valami látványos megújulás. Mit szólnál egy régóta kinézett új hajszínre, vagy egy frissítő vágásra? A több fény, a meleg napsütés mind arra késztethet, hogy világosabb színre váltsunk, ami akár jelenthet néhány melírcsíkot vagy divatos balayage festést is. Ha nem festjük a hajunkat, egy új hossz, vagy forma is nagyon változtathat a megjelenésünkön. Idén tavasszal divatos lesz a 90-es évek bubija, a színek közül pedig továbbra is a pasztell árnyalatok lesznek a bevállalós csajok kedvencei. 

shutterstock_579971776.jpg

Tavasz színei az arcunkon 

A hideg széltől húzódó száraz arcbőrnek és a kicserepesedett ajkaknak is vége, egy tavaszi, vitaminos, hidratáló arckezeléssel vágjunk bele az új szezonba és gondoljuk át a sminkünket is. A sötét rúzsok helyett jöhetnek a világos, könnyű szájfények, az alapozókat pedig felválthatja egy UV szűrős BB krém is. Ebben a szezonban divat lesz a fényes bőr, a 90-as évek bronzosítója és a színes szemhéjpúderek is. Persze nem kell vakon követni a trendeket, válasszuk a hozzánk illő sminket, amiben jól érezzük magunkat egy szép tavaszi napon is. 

shutterstock_518748748.jpg

Viszlát télikabát! 

Amit a legjobban tudunk unni ilyenkor, azok a nagy, meleg kabátok és a hosszú szárú csizmák. Mert akármilyen csinosak is, vágyunk a könnyebb darabokra. Elővesszük a bőrdzsekit, a ballonkabátot, a farmerdzsekit és minden reggel azt nézzük, na ma végre fel lehet venni őket? De az idő ilyenkor még csalóka, hajnalban hideg van, vigyázzunk magunkra. A réteges öltözködés egyébként is menő, a kabát alatti vékony dzseki, a hosszú kardigánok, a sálak, a vastagabb harisnyák már elég tavasziasak, de még melegen tartanak a reggeli hűvösben is. 

shutterstock_1100898728.jpg

Ha a szezon legdivatosabb darabjaival szeretnénk felfrissíteni a ruhatárunkat, nincs nehéz dolgunk, a boltok már hónapok óta kínálják az új kollekciókat. Amit mindenhol megtalálunk és ha trendik szeretnénk lenni, akkor nem lövünk vele mellé, az a csíkos mintájú darabok (zakók, nadrágok), a klasszikus, bézs árnyalatú trench és akármilyen furcsa, a hálós részletekkel feldobott ruhák. A farmerek közül még mindig tartja magát a szűk fazon, de anyagban felbukkan a kőmosott és a mintás farmer is. 

tavaszgif.gif

Virágillat felhőjében 

Ha télen a fűszeres, nehezebb illatokat szerettük, nézzünk most körül a friss, könnyedebb parfümök között. Tavaszra és nyárra érdemes a virágos, citrusos, akvatikus, vagy zöld vonalba tartozó illatok közül választani, de az elsődleges szempont mindenképp az legyen, hogy a hozzánk illő parfümöt válasszunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr5714645785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása