Beautysecrets

Amit tudni kell a kombinált bőr ápolásáról

2019. március 11. - Beautysecrets

A hatékony bőrápolás a bőrtípus helyes meghatározásánál kezdődik. Hiszen nem mindegy, hogy száraz, vagy zsíros a bőrünk, esetleg kombinált, hiszen a különböző problémákra különböző hatóanyagokat tartalmazó kozmetikumokat kell választanunk. 

A kombinált bőr az egyik legnehezebben meghatározható bőrtípus, amit nehéz is helyesen ápolni, most ebben próbálunk segíteni. Először is miről tudhatjuk, hogy kombinált a bőrünk? 

shutterstock_1008118444.jpg

A jellemzők

A zsíros bőr fénylik,a  száraz húzódik, sokszor idáig tart a tudományunk, aztán ha mindkettőt felfedezzük magunkon, nem tudjuk, milyen termékhez is kapjunk. A kombinált bőrnél éppen ez a helyzet: a leggyakrabban a T-vonal, azaz az áll, orr, homlok területe zsírosan fénylő, az orcáink viszont szárazak. De akkor is kombináltnak nevezhető a bőr, ha több probléma keveredik: például egyszerre vannak jelen a ráncok és pattanások, vagy hámló, száraz foltok és a rozacea. 

Az okok

A bőrtípus gyakran a genetikán múlik, de sokszor egyéb tényezők alakítják. Alapvetően a T vonalon több az aktív faggyúmirigy, így ezek a területek mindenkinél zsírosabbak. Gyakran nem a bőrünknek megfelelő összetevőjű termékeket használunk, amik szárítják, irritálják a bőrt, vagy éppen túlzott zsírosodásra késztetik. Ha az arcbőrünk többféle ápolást igényel, de mi ugyanazt a krémet kenjük mindenhova, azzal szintén súlyosbítunk a problémákon: a száraz csak szárazabb lesz, a zsírosodásra hajlamos pedig még zsírosabb. 

shutterstock_577612447.jpg

A megoldás

A különböző területek ápolásának feladata nem könnyű, de nem is lehetetlen. A célunk az, hogy egyik terület állapotán sem rontsunk, így a leghelyesebben akkor járunk el, ha a különböző problémákat más-más termékkel kezeljük. A zsírosabb T-vonalon használhatsz könnyű, mattító, szárító készítményeket, de a szárazabb területekre száraz bőrre való termékeket használj. A pattanásokat kezeld szárító, erre a célra szánt kozmetikumokkal, de a ráncokat kerüld el, azokat hidratálóval tudod halványítani.

nuxe_kombi3.png

Bármilyen problémák kombinációja van jelen az arcodon, sokat segíthetsz, ha természetes összetevőjű natúr kozmetikumokat használsz. A lemosó legyen gyengéd, ne szárítson és ne legyen alkoholos. A tonikunk is legyen illatanyag és parabénmentes, és mint minden bőrnél, a kombinált típusunál is elengedhetetlen a fényvédők használata. Ám itt is figyelj arra, hogy a különböző területekre más és más napvédőt használj, hogy a zsíros területen ne tömítsd el a pórusokat és ne szárítsd tovább ott, ahol táplálásra van szükség. 

A hámlasztással és a radírozással eltávolíthatod az elhalt hámsejteket, ennek következtében a bőröd üde és friss lesz. 

shutterstock_522191392.jpg

Hogy sminkelhető a kombinált bőr?

Az alapozó kiválasztása a kombinált bőr esetében kulcsfontosságú, hiszen ha a száraz területekre szárító alapozót választunk, a végeredmény csúnya és kényelmetlen lesz, a zsíros részek pedig csak még jobban fognak fényleni egy túl sűrű, nehéz alapozótól. Ha zsíros és száraz a bőrünk egyszerre, használhatunk mattító alapozót, de csak akkor érünk el szép és természetes hatást, ha a száraz részeken hidratáló primert, esetleg szérumot kenünk alá. 

A kombinált bőr ápolása tehát nem lehetetlen, de odafigyelést igényel. Ha minden problémát külön kezelünk és jó minőségű termékeket használunk, a hatás biztosan nem marad majd el.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr1714657129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása