Beautysecrets

Mit tesz a bőröddel a probiotikum?

2019. április 02. - Beautysecrets

Mint tudjuk a probiotikumok segítik a természetes bélflóra helyreállítását, így például, ha antibiotikumot szedünk, mindenképpen javasolt egy probiotikumos kúra is. Ezen kívül az egész immunrendszerünkre is jó hatással vannak, még a légúti fertőzések gyakoriságát is csökkentik, de gátolhatják az allergia kialakulását is. Jótékony hatása az arcbőrre, azonban már egy kevésbé ismert tény. 

shutterstock_521050363.jpg

Mi az a probiotikum? 

Sok féle probiotikum kapható, ezek összetétele változó, de abban megegyeznek, hogy mind az emberi test számára jótékony baktériumokat tartalmaz. A termékek leggyakrabban tejsavbaktériumokat tartalmaznak, amelyek úgy fejtik ki jótékony hatásukat, hogy gátolják  a káros mikroorganizmusok szaporodását, így előzik meg az emésztőrendszeri fertőzéseket. 

Két baktérium törzs a leggyakoribb, a Lactobacillus és a Bifidobacterium. Az ezekből származó baktériumok a természetes bélflóra helyreállítását segítik. Mivel az immunrendszerünk jelentős része, mintegy 70 %-a a bélben található, nagyon fontos, hogy odabent minden rendben legyen. A bélflórát pedig sok tényező károsíthatja, így erősen ajánlott a probiotikum rendszeres szedése, antibiotikum kúra mellé pedig szinte elengedhetetlen. 

shutterstock_1036394278.jpg

Új fegyver a ránctalanításban!

A testünkre gyakorolt számos kedvező hatása mellett a probiotikum egy új piros pontot is érdemel. Egy új kutatás, ami a koreai Nemzetközi Mezőgazdasági Egyetem és a Dermapro Skin Research Center közreműködésében készült, rámutatott arra, hogy a probiotikumok a bőr minőségére is komoly hatással van.  

A kutatók 12 héten keresztül vizsgálták a 41 és 59 év közötti jelentkezőket. A 110 résztvevőt két csoportra osztották: az egyik csoport  Lactobacillus plantarumot tartalmazó probiotikumot szedett, a másik pedig placebót. A vizsgálat végére pedig egyértelműen kiderült, hogy a probiotikumot szedő alanyok bőrminősége jelentős mértékben és egyértelműen javult. 

shutterstock_360191873.jpg

A probiotikumnak köszönhetően az alanyok bőre hidratáltabb lett, a ráncaik mélysége csökkent. A feszesség is mérhetően nőtt, 13-17%-kal. De a jótékony hatás nem csak az arc bőrére volt ilyen csodálatos hatással, de az egész testen látható volt a pozitív változás. Mivel a probiotikumok stimulálják az immunsejteket és belülről csökkentik a gyulladásokat, ezért a pattanások ellen is kiválóak. Mindegy hogy a helytelen táplálkozástól, a túlzott faggyútermeléstől, vagy a stressztől alakulnak ki, egy probiotikum kúra segít az eltüntetésükben is.l_essentiel.jpg

De találhatunk már olyan kozmetikai termékeket is, amik tartalmazzák ezek a jótékony baktériumokat, például bizonyos folyékony alapozókban már megtalálhatók a probiotikumok is.

Miben van probiotikum? 

A probiotikumokat tartalmazó táplálékkiegészítők mellett más módszerrel is megtámogathatjuk a szervezetünket. Az élőflórás kefirek, joghurtok tartalmazzák azokat a baktériumokat, amelyek rendszeres fogyasztás mellett szintén jó hatással lesznek az egész szervezetünkre. 

shutterstock_530330230.jpg

Ha viszont biztosra akarunk menni, próbáljunk ki egy kúrát. Egy hónapon át szedjünk probiotikumot, figyeljünk oda a megfelelő folyadék mennyiségre, táplálkozzunk egészségesen és használjunk természetes összetevőjű, minőségi kozmetikumokat. Az eredmény biztosan nem marad el, a bőrünk természetes állapotában is olyan szép lesz, mintha lealapoztuk volna, a probiotikum pedig a kedvenc szépségtrükkünk lesz a jövőben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr8414726589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása