Beautysecrets

Tudod, hogy mi mindenre jó a méz?

2019. április 05. - Beautysecrets

A méz egy természetes csodaszer, ami nem csak belülről, de kívülről is egészségesebbé és szebbé tehet. Immunerősítő, antibakteriális, gyulladásgátló hatása közismert, de bőrszépítésre is kiváló. Azt, hogy már gyerekként is a mézes tea volt a fájós torok ellenszere, mind tudjuk. Ám a méz a bőrünkkel is csodát tud tenni.

 guerlain_abro15-216.jpg

Ősi titok 

A bőrre gyakorolt hatása nem újkori felfedezés, sőt. Már Kleopátra, és Néró császár felesége tejes-mézes fürdőkkel és krémekkel kényeztették magukat, a méz népszerűsége pedig azóta is töretlen. A drogériák polcain bőven találunk mézes termékeket: arckrémek, hajápolók egyik kedvelt összetevője. A méz hidratál, segíti a bőrszövet helyreállítását, intenzíven táplálja az arcbőrt, így a mézes termékek használata után a bőr selymesen lágy tapintású és ragyogó lesz. 

Pattanásoktól a ráncokig 

A méz egyik legkedveltebb tulajdonsága, hogy antibakteriális. Ezt a természetes fertőtlenítő és nyugtató hatását ne csak a fájós torkunkon hasznosítsuk, de próbáljuk ki a gyulladt pattanásokra is, hiszen ezeket anélkül képes csillapítani, hogy közben kiszárítja a bőrt. 

 guerlain_double_r.jpg

Jó hatással van a szemünk körüli vékony bőrre is. Ha frissítésre vágyunk, vagy sötét karikák éktelenkednek a szemünk alatt, keverjünk össze egy kanál mézet egy kis mandulaolajjal és használjuk úgy, mint egy éjszakai szemkörnyék ápolót. 

Ha a hidratálás a cél, kísérni kell más alapanyagokkal. Ha joghurttal és avokádóval turmixoljuk, szuper hidratáló pakolást kapunk. 

De akár mi is kipróbálhatjuk az ősi módszert és vehetünk egy bőrselymesítő tejes-mézes fürdőt. Oldjunk fel egy bögre meleg tejben egy fél csészényi mézet és csorgassuk a fürdővízbe. A húsz perces fürdő alatt Kleopátrának érezhetjük magunkat, utána pedig illatos és puha bőrrel szállhatunk ki a kényeztető hullámokból. 

A méz a hajunkkal is csodát képes tenni. A mézes hajápoló termékek fénylővé és hidratálttá teszik a hajunkat, de akár magunk is kísérletezhetünk velük. Hajpakoláshoz olívaolajat, mézet és egy tojássárgáját keverjünk össze, vigyük fel a hajunkra és egy fél órára hagyjuk rajta, majd alaposan mossuk le. 

 guerlain_mez1.jpg

A körmünk és a kezünk is meghálál egy kis mézes gondoskodást. A hosszú téli hideg, szeles hónapok mindenki kéz bőrét meggyötörték, itt az ideje egy tápláló pakolásnak. Tejből, tojássárgájából és mézből készítsünk egy keveréket, majd áztassuk be a kezünket. Ez a tápláló fürdő a körmünk növekedésére is jó hatással lesz. 

Készítsünk bőrradírt!

A mézből csodálatos bőrradír is készülhet, amivel az elhalt hámréteg eltávolítását gyengéden, vegyszermentesen végezhetjük el, bőrnyugtató, antioxidáns hatásával pedig a ráncainkat is finomítja majd.

A bőrradírhoz nem is lesz másra szükség, mint jó minőségű mézre, kávézaccra (ennek hiányában finom zabpehelyre), cukorra és valamilyen jó minőségű olajra. Ez lehet olívaolaj, kókuszolaj, vagy mandulaolaj is. 

Ezután már csak elegyíteni kell a hozzávalókat: ugyanannyi mézet, kávézaccot és cukrot (vagy sót) keverjünk össze egy műanyag tálban. Csöppentsünk hozzá egy kevés olajat, majd attól függően, hogy mennyire folyékony, finomítsunk az arányokon. Ha nagyon híg, sűrítsük, ha túl száraznak érezzük, akkor hígíthatjuk egy kis olajjal.

Az így elkészült bőrradírt az egész testünkre használhatjuk. Ha pedig marad belőle, csak tegyük el egy lezárt edénybe, sokáig eláll!

Hogy használjunk és mire figyeljünk? 

Sajnos manapság már a mézet is hamisítják, ami nem csak azt jelenti, hogy hiába várjuk a jótékony hatást, de még allergiás tüneteket is okozhat egy rossz minőségű méz. Akár fogyasztásra, akár szépségápolásra vásároljuk, mindig csak természetes, tiszta mézet használjunk! 

A méz szárító, vízelvonó hatására is figyeljünk oda, a házi készítményeink méztartalma maximum 30 százalék legyen és ha hidratálni szeretnénk vele, keverjük valami klasszikus hidratáló hatású alapanyaggal. 

Ha biztosra mennénk, és inkább mézes termékekkel hasznosítanánk ennek az anyagnak az áldásos hatásait, akkor pedig jó minőségű, megbízható, természetes összetevőket tartalmazó termékeket vásároljunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr8314726611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása