Beautysecrets

Mikor érdemes elkezdeni az arcápolást?

2019. május 08. - Beautysecrets

Általában a gyerekkor és a felnőttkor között, a pubertás környékén merül fel először az arcápolás kérdése. Ekkor ugyanis olyan hormonális változások történnek a szervezetben, amik felborítják az addigi békés egyensúlyt, és ez a bőrünkre is hatással van. De vajon az ekkor előbukkanó első pattanások mellett mikor érdemes a hidratálással, esetleg a ránctalanítással foglalkozni? 

2019_myclarins_models_welldonenature_secondary_group_rvb.jpg

Az első kozmetikum: a fényvédő

A megelőzés mindig hatékonyabb módszer, mintha egy már meglévő problémát kezelése. A bőrünk esetében ez hatványozottan igaz: ha korán megkezdjük a hidratálást, a táplálást és a fényvédelmet, jelentősen kitolhatjuk az első ráncok megjelenésének idejét és az intenzitásukat is. 

Az első bőrápoló termék azonban jó esetben már a pubertás kor előtt megjelenik: ez a  fényvédelem. Manapság már pontosan tudjuk, hogy nem csak a nyaralás, a vízparti tartózkodás alatt kell gondoskodnunk a bőrünk védelméről, de minden szabadban töltött percben érdemes megvédeni bőrünket a káros napsugárzástól. Erre pedig érdemes már gyerekként rászokni, így jó esetben a napkrém lesz az első kozmetikum, amit rendszeresen használhatunk. Ezzel pedig nem csak a káros bőrelváltozásoktól védjük magunkat, de a napkrém a legjobb anti-aging kozmetikum is, a nap sugarai ugyanis vízhiányossá, ráncossá teszik a bőrt. 

shutterstock_1125408584.jpg

Hormonális változás

A pattanásokat szárító, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő készítményekkel kezelhetjük, de a hidratálást és a tisztítást már ebben a korban is meghálálja a bőr. A tinédzsereknek szánt kozmetikumok nem zsírosak, nem nehezek, de segítenek megőrizni a bőr nedvességét és gondoskodnak a pórusok megfelelő tisztaságáról is. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy a túlszárított, túlfertőtlenített bőr vízhiányt okoz, a pattanások nyomogatása pedig fertőzésekhez vezet. A jó minőségű kozmetikumokkal és egy kis odafigyeléssel viszont sokat segíthetünk az aknés bőr állapotán. 

Kezdjük időben a megelőzést!

A szakemberek szerint 25 éves kor körül viszont már érdemes komolyabban foglalkozni a bőrápolással. Ekkor már szükség van arra is, hogy a hidratálás mellett rendszeresen bőrradírokat, hámlasztókat használjunk, könnyű szemkörnyékápolókat és jó minőségű, bőrtípusunknak megfelelő szérumokat is bevethetünk. 

Keressünk kifejezetten fiataloknak szánt, természetes, növényi összetevőket tartalmazó hidratálókat, éjszakai krémeket és arcpermetet, ezek segítenek abban, hogy a bőrünk megfelelően hidratált és táplált maradjon. 

2019_myclarins_still_life_routine_with_plant_international_rgb.jpg

Azonban nem árt megjegyezni, hogy a bőrünk ápolása nem csak a kozmetikumokon múlik. Fontos, hogy már ebben a korban is fogyasszunk elég fogyadékot, aludjunk eleget és táplálkozzunk egészségesen. A kevés alvás, a dohányzás, a folyadékfogasztás hiánya mind azonnal meglátszik az arcunkon, viszont ha minden életszakaszban vigyázunk az egészségünkre, az a bőrünkön is látszani fog. 

Kényeztetés minden korban

A bőrtípusnak megfelelő kozmetikumok használata mellett érdemes havonta egyszer felkeresni egy kozmetikust, aki a korunknak és bőrünknek megfelelő kezelésekkel támogatja meg az otthoni bőrápolást. A tinik bőrét megtisztítja, az első ráncok ellen mélyre hatoló tápláló szérumokkal küzd, egy finom masszázs pedig szépen halványítja a már meglévő szarkalábakat is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr5214812106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása