Beautysecrets

Tökéletes szelfi lépésről lépésre

2019. május 16. - Beautysecrets

Manapság már mindenki szelfizik, pedig szelfizini közel sem olyan könnyű, mint azt elsőre gondolnánk. Az önfotózásnak is megvannak a szabályai, feltéve ha jó képet szeretnénk készíteni magunkról. Márpedig a szelfi általában éppen erről szól: lefotózni magunkat, a lehető legjobb formánkban és aztán megmutatni az ismerőseinknek. Vannak, akik egymás után töltik fel magukról a jobbnál jobb szelfiket, de vajon hogy csinálják? És ha ilyen egyszerű, akkor nekünk miért nem sikerül?! Hát mert nem az. De segítünk! 

attractive-beautiful-beauty-1310535.jpg

A szelfihez alapvetően nem kell más, csak egy fényképezésre alkalmas telefon, na meg mi magunk. De ha ennyi elég lenne hozzá, rólunk is csak jó képek készülnének, igaz? És hát ez nagyon nincs így. 

Mindenre fény derül!

A szelfi általában előlapi kamerával készül, kb. az arcunktól 40-50 centire eltartott kézzel és ez már önmagában elég a hibához. Ilyen közelről minden látszik: pattanások, karikás szemek, égnek álló babahajak, elkenődött szempillafesték. Ha pedig jó minőségű a kameránk, ennél még sokkal több: szőrszálak, erek, lenőtt hajtövek. Tehát ha csak nem spontán szelfiről van szó, akkor mielőtt nekiállnánk és megkeresnénk a megfelelő helyet, aztán átnéznénk technikailag mire is képes a mobilunk, kicsit rakjuk rendbe magunkat. 

Szerencsére ma már létezik kifejezetten gyors, szelfiképes arcbőrt varázsló termék is. Egy mozdulattal a bőrünk máris mattá, a pórusok kevésbé észrevehetőbbé, a bőrtónus üdévé és ragyogóvá válik. A kis tubust pedig könnyen magunkkal vihetjük bárhová, így még egy spontán kép előtt is gyorsan fel tudunk készülni.

2019_my_clarins_lifestyle_models_networks1.jpg

Bőrhibák valódi eltakarása

Ugyan az elkészült képen szűrőkkel tudjuk simábbá és hibátlanná tenni a bőrünket, de a természetesség mindig nyerőbb, mint a túltolt finomítás. Érdemes inkább a kép előtt javítani a bőrünkön, ami persze a rendszeres hidratálás és megfelelő krémek használata mellett tud igazán jó állapotba kerülni. De ha bőrhibáink vannak, akkor elő az alapozóval és a korrektorral, tüntessük el a pattanásokat és a karikákat, mielőtt elkészítjük a képünket. Ne használjunk sok alapozót és púdert, mert végül túl művi lesz a hatás, az apró ráncokba beülő termékek pedig csak öregíteni fognak.

Erős filter helyett halvány smink

Ha megszépült a bőrünk, jöhet egy halvány smink. Egy barack, vagy halvány rózsaszín arcpír fiatallá, egészségessé teszi az arcunkat, a formázott szemöldök szépen keretezi a szemet, egy szempillaspirál kiemeli a tekintetet és ha egy kis plusz ragyogásra vágynánk, jöhet egy könnyű highlighter. Zsíros bőrűek pedig válasszanak mattító púdert, hogy ne csillogjon a teljes T vonaluk. Végül jöhet egy könnyű szájfény és egy szép mosoly. Ne vigyük túlzásba a festékek és a színek használatát, inkább törekedjünk a természetességre és a jó megvilágításra, jobban fogjuk szeretni az eredményt. 

2019_spring_makeup_collection_rainbows_social_networks.jpg

Fontos a körítés

A fehér fal előtt, vagy a fürdőszobában is lehet szelfit készíteni, de ha igazán izgalmas eredményre vágyunk, keressünk valami színes, vagy erős textúrájú hátteret. Egy színesre festett házfal, egy deszkakerítés, vagy egy zöldfal mind pluszt ad a képeknek, kísérletezzünk hogy az arcunkhoz, a hajszínünkhöz, vagy az felsőnkhöz melyik passzol épp a legjobban. Persze nem kell mindig különleges helyszín, egy sima egyszerű háttér is jó lehet, ebben az esetben viszont figyeljünk oda, hogy ne lógjanak be zavaró részletek. 

A jó szög a legfontosabb

Készíts egy képet alulról, aztán egyet felülről és már nem is kell magyarázni. Az előre döntött arc idősebbnek, fáradtabbnak és leginkább tokásnak látszik, míg a hátrahajtott fejjel fiatalabbak, kisimultabbak és mindenképp szebbek leszünk. Ne tartsuk túl közel a telefont, ne ráncoljuk a szemöldökünket, igyekezzünk nem természetellenes és kényelmetlen pózba helyezkedni, mert ha nem vagyunk jól, az biztosan kiül az arcunkra. És akkor mindegy milyen a sminkünk vagy a háttér, nem ez lesz életünk szelfije, az biztos. Keressük meg a jobb profilunkat, mobillal hálisten számtalan próbálkozásra van lehetőségünk. 

2019_my_clarins_reboost_matity_cream_rose_social_networks-1.jpg

A kulcsfontosságú fény

A direkt tűző napfényt érdemes kerülni, hiszen mobillal felé fordulva a kép ég ki, ha viszont az arcunkat tartjuk a napba, biztosan hunyorogni kell. A szűrt, de egyenletes meleg fény a legjobb választás, jellemzően a lemenő nap fényében készülnek a legszebb képek, érdemes kipróbálni. Figyeljünk arra, hogy az arcunk ne legyen árnyékba és ha mesterséges fényben fotózzuk magunkat, kerüljük a hidegen, kékesen világító izzókat, mert azok senkinek sem tesznek jót. 

Az utómunkával csak óvatosan

Megvan a jó kép, megfelelő a fény, a háttér és még a bőrünk is szép rajta? Na itt jön a szerkesztés kérdése. Megvághatjuk a képet, ha felesleges részleteket fedezünk fel rajta, állíthatunk a fényerőn és a színek mélységén, de különböző applikációkkal komplett szűrőket is rakhatunk az arcunkra. A beauty appok sminkelne, hajat színeznek és kiegyenlítik a bőrszínt, de ezeknek csak elhanyagolható része lesz természetes és észrevehetetlen. Persze ha éjkirálynőnek akarjuk effektelni a képet, csak bátran, de ha természetes szelfit szeretnénk, akkor óvatosan és módjával éljünk ezekkel a lehetőségekkel. 

Az biztos, hogy a szelfizés népszerű műfaj és fontos önkifejező eszköz. Mivel a mobiltelefonokkal már végtelen próbálkozásra van lehetőségünk, kísérletezzünk bátran, biztos kézzel a különböző szögekkel, hátterekkel és sminkekkel. Idővel biztos belejövünk és mi is elkészíthetjük a profilképnek megfelelő szelfinket.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr8014825408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása