Beautysecrets

Készíts olasz frissítőt házilag!

2019. június 11. - Beautysecrets

Amikor beköszönt az igazi nyár, jobban elkezdünk figyelni a folyadékbevitelre. Ilyenkor megjelennek a klasszikus szezonális italok, amik közül a legkedveltebb az egyszerű, ám nagyszerű limonádé. A teraszokon szürcsölgetett, gyümölcsökkel és jéggel felturbózott italokat aranyárban mérik, népszerűségük mégis töretlen. De ne gondoljuk, hogy csak egy pultban készülhetnek olyan csodák! Otthon is elkészíthetjük őket, csak szerezzünk be néhány alapanyagot, legyen mindig jég a fagyasztóban és már készülhetnek is a csodálatos, frissítő limonádék. Nem csak a vendégeknek! 

shutterstock_1053974366.jpg

Citrusos italok

Hőségben a könnyű, sok vízzel készülő, fanyar ízek jobban oltják a szomjat, mint az édes limonádék. A plusz löket C vitamin ráadásul jól jön a nagy napsütésben is. Gyerekkorunk alap citromos limonádéja, a víz-citromlé-cukor még most is megállja a helyét, de fel is dobhatjuk, hogy igazán látványos és frissítő legyen. 

Próbáljuk ki cukor helyett mézzel is. Másfél liter limonádéhoz facsarjunk ki 5-6 citromot és turmixoljuk össze ízlés szerint 1-2 kanál mézzel. Ezt az elegyet öntsük fel vízzel, vagy szódával, szórjunk bele bőven friss, megmosott mentaleveleket és már ihatjuk is. 

shutterstock_662695249.jpg

A kalóriamentes, látványos megoldás, ha a megmosott narancs, citrom és lime gerezdekkel pakoljuk tele a magas poharunkat, egy hosszú kanállal jól lenyomkodjuk, ahogy a profiktól láttuk, aztán jöhet a jég és végül a víz. 

Fröccs helyett: limoncello!

Az utóbbi időben a rozéfröccs lett az limonádék alkoholos megfelelője, ha viszont mostanra unalmas lett és valami másra is vágysz néha, tökéletes választás a limoncello. A limoncello Olaszország legkedveltebb likőrje, ami eredetileg Sorrento, Amalfi és Capri vidékén termesztett zamatos citromból készül. Az olaszok leginkább önmagában, étkezés után isszák, de koktélok alapanyaga is. 

Ha nem önmagában, kis pohárból kortyolgatnánk, próbáljuk ki így: egy hosszú pohárba jeget, citromkarikákat és mentaleveleket teszünk, felöntjük fél deci limoncello-val és végül feltöltjük szódával. Frissítő, fanyar, könnyű alkoholos ital lesz a végeredmény, az élmény pedig olyan, mintha csak Capri tengerpartján üldögélnénk. 

limon-italy-1024x930.jpg

Jöhetnek a szirupok?

Ha nem idegenkedünk a szirupos megoldásról, még nyár elején érdemes beszerezni a kedvenc ízeinkből, aztán gyárthatjuk is egymás után a limonádékat, épp mint a profik. Kerüljön mellé a pohárba friss, vagy fagyasztott gyümölcs, sok jég, mentalevelek, esetleg bazsalikom és kész is vagyunk. 

shutterstock_364831601.jpg

A szirupok közül az egyik legfinomabb a málnás, de a citrusokat itt sem szabad kihagyni! Egy liter limonádéhoz egy citrom és egy narancs levél töltsük egy kancsóba, adjunk hozzá 10 dkg málnát (fagyasztott is jó) és csorgassunk bele fél dl málna szirupot. Jöhet rá a jég, ízlés szerint menta, néhány karika citrom és a szóda.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr3114880414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása