Beautysecrets

Olaszország 5 legszebb strandja

2019. június 13. - Beautysecrets

Az utazók által kedvelt Tripadvisor és az egyéb utazási oldalak minden évben toplistákat állítanak össze a legkedveltebb célpontokról, így a legszebb strandokról is. Nehéz egy ilyen sorrendet összeállítani, főleg Olaszországról: partjain egymást érik a csodásabbnál csodásabb helyek. 

Most kiválasztottuk azokat a strandokat, amik a hangulatos környezetnek, a hófehér homoknak és a kristálytiszta víznek köszönhetően gyakran állnak a különböző listák élén.

1. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa (Szicília)

shutterstock_792838597.jpg

Ez a partszakaszt 2013-ban Európa és a világ legjobb strandjának is választották, ami a képeket elnézve teljesen érthető. A szigethez tartozó kis sziklaszirten található strand nem csak gyönyörű, de itt van az ál-cserepesteknősök tojásrakó helye is, így természetvédelmi terület is egyben. 

2. Marina Piccola (Capri) 

shutterstock_1103464826.jpg

Capri romantikus szigetén gyönyörű sziklás partszakaszok várnak. Nincsenek nagy és széles strandok, de a sziget déli részén találjuk az egyik legnépszerűbbet, a Marina Piccola-t. Ez a strand igazi gyöngyszem, ahol nem csak fürdeni tudunk, de vitorlázhatunk is, vagy jet-skire pattanva a vízről csodálhatjuk meg a gyönyörű partszakaszt.

fb_kep.JPG

A Fragilione sziklák ikonikus látképe a Dolce&Gabbana reklámokból is ismerős lehet. A sziget egyedülálló hangulata és a lenyűgöző panoráma a tervezőpárost is magával ragadta. Kollekcióikban a sziget inspirálta dolce vita életérzés rendre visszaköszön a kifutókon illetve a Dolce&Gabbana Light Blue illatok idézik fel a Capri csodás érzékiségét. Domenico Dolce és Stefano Gabbana évről évre visszatér ide, egy-egy új illatot kreálni, hogy mi is felelveníthessük nap, mint nap olasz utazásaink emlékét. 

3. Spiaggia di Tropea, Tropea (Calabria)

shutterstock_1114065929.jpg

Érdemes elutazni a félsziget, azaz  a csizma lábánál található Calabriáig, hiszen itt igazi dél-olasz hangulat vár, kis halászfalvakkal, vendégszerető emberekkel, finom ételekkel és persze az egyik legszebb tengerparttal. 

4. La Pelosa, Stintino (Szardínia)

shutterstock_522897538.jpg

Stintino egy kis halászfalu, ahol a strandok kívül egy bájos kikötőt, éttermeket és üzleteket is találunk. Az igazi vonzerő azonban a strand fehér homokos partja és sekély vize, ami nagyon népszerű is a turisták körében. 

5. Cala Goloritze, Baunei (Szardínia) 

shutterstock_295714235.jpg

Egy földcsuszamlásnak köszönhető ezt a strand, ami szintén védett terület. A vízben álló sziklaorom, a hófehér apró kavicsos part és a kristálytiszta víz csodálatos látvány. A part szintén védett, de nagyon népszerű célpont, így gyakran zsúfolt. Ennek ellenére érdemes meglátogatni, ha a közelben járunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr2114880424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása