Beautysecrets

A világsztár, aki civilben diplomata

2018. október 09. - Beautysecrets

Angelina Jolie napjaink egyik legnagyob sztárja. Színészi alakításáért Oscar- és Golden Globe-díjjal is jutalmazták, de íróként, producerként és filmrendezőként is számos produkcióban közreműködött. A világ egyik legszebb nője, filmsztár, édesanya és igazi díva - ez azonban csak az egyik oldala. Amikor nem filmet forgat, ír vagy rendez, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különmegbízottjaként válságövezetekbe látogat, hogy felhívja a világ figyelmét a háborúk és katasztrófák áldozatainak helyzetére.

guerlain_05_jpeg-048_cmjn_r.jpg

Színészcsaládban született és már gyerekkorában játszott mozifilmben híres édesapja, Jon Voight oldalán. Színész karrierje az 1993-as Cyborg 2 - Üvegárnyék című filmmel indult el, két évvel később pedig első főszerepét is megkapta. Ezután a világhírnévre sem kellett sokat várnia: 2001-ben ő alakíthatta Lara Croftot a videojáték filmváltozatában. Igaz, a kritikusok nem rajongtak a filmért, ám a mozikasszáknál elsöprő sikert aratott.

De nem csak a karrierje szempontjából volt meghatározó pont Lara Croft az életében. A filmet 2000-ben Kambodzsában forgatták, eközben Angelina felkeresett egy ottani menekülttábort. Az ott látottak mélyen megrázták és megérintették: a hollywoodi burokban felnőtt színésznő itt szembesült először azzal, mit tesz valójában a háború az emberekkel. Ez egy olyan fordulópont volt az életében, ami felnyitotta a szemét: ekkor határozta el, hogy ami az erejéből telik, azt megteszi, hogy enyhítse ezeknek az embereknek a szenvedéseit.

bts_benjamin_de_lapparent_2.jpg

Az azóta eltelt közel 20 évben majdnem két tucat ország menekülttáboraiban járt, megfordult katasztrófa sújtotta területeken, az utóbbi időben pedig leginkább a szíriai menekültek ügyének szószólója. Persze számos más olyan híresség van, aki humanitárius tevékenységet folytat, hogy az imázsát építse, de Angelina számára ez az ügy ennél sokkal többet jelent. 2002-ben olyan lépésre szánta el magát, amivel az egész világ tiszteletét kivívta: örökbe fogadott egy kambodzsai árvát, Maddoxot, három évvel később az etiópiai Zaharát, majd a vietnami Paxot.

Angelina Jolie bátorságával, erejével, kitartásával igazi példaképpé vált. A mai, modern nőt testesíti meg, nem véletlen, hogy a Guerlain ház őt választotta új parfümje múzsájának. Egyszerre érzékeny, törődő, ugyanakkor nagyon merész, aki mindig kiáll azok mellett, akiknek erre szükségük van. Alapítványával nagyon sok nemes célt támogat és a Mon Guerlain kampányból származó teljes bevételét is jótékony célokra ajánlotta fel.

bts_benjamin_de_lapparent_3.jpg
Angelina valójában már 10 éve nem szerepelt beauty kampányban, ezt a felkérést azonban elfogadta, mert őt magát is érzékeny szálak fűzik a Guerlain márkához. Az ibolya és írisz illatú Guerlain porpúder, amit édesanyja használt, felidézi benne a gyermekkorát. Mindemellett Angelina ezt az emléket azóta is a minőséggel, az eleganciával és a nőiességgel köti össze. Talán pont emiatt a kötődés miatt érte a Guerlain-t az a nagy szerencse, hogy a Mon Guerlain illat reklámfilmjét az ő házában, Provance-ban forgatták. Szinte az ő kertjében nő az illatban fontos szerepet játszó levendula.

guerlain_mogu18-320.jpg

Angelina úgy vallja: "a nőiességnek nem csak egyféle formája létezik, számtalan dologban megnyilvánul. Ott van a finom és a bájos oldalunk, és harcos is, aki küzd a saját és mások jogaiért. Manapság a nők gyakran úgy érzik, hogy miközben annyi feladatnak kell megfelelniük, elveszik a nőiességüket. Épp ezért muszáj magunkra is odafigyelni!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr2914281593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása