Beautysecrets

Mi lehet a japán nők porcelán bőrének titka?

2018. november 09. - Beautysecrets

Átlépte az egymilliós nézettséget youtube-on az a videó, mely Yamada Keiko szépségtitkaiba avatja be a nézőit. Ezt az 51 éves japán hölgyet simán huszonévesnek néznéd, ha szembe jönne az utcán. Smink nélkül. A japán nők bársonyosan sima, makulátlan bőrükről híresek, mely sokáig megőrzi ránctalanságát, így akár 10-15 évet is letagadhatnak. Irigylésre méltó az a fiatalos báj, ami rájuk jellemző és sugárzik róluk. Úgy tartják, a japánok szép bőrének titka a tisztítás és az onsen rituálék. De mi az az onsen és mi köze a bőrápoláshoz?

takaragawa_onsen.jpg

Japán területén több ezer meleg vizű forrás, a helyiek nyelvén onsen található. Nagyon szigorú szabályokhoz kötik, mit lehet onsennek nevezni. Az onsen kifejezés napjainkban többnyire egy fürdőt és egy rá épülő szállót jelöl, de az is előfordulhat, hogy a térképen jelölt onsen helyén mindössze egy felszínre törő, bugyogó hőforrást találunk. Régen ezekben a forrásokban együtt fürödtek nők és férfiak, először a szigorúan a társadalmi hierarchia szerint elkülönülve, majd rendtől és rangtól függetlenül. És teljesen meztelenül. Mindezt ugyanolyan tradicionálisan művelték, mint kultúrájukban minden mást, és ezekből a tradíciókból a mai napig is nagyon sok fennmaradt.

Japánban a fürdőzés szinte egyidős az ország történelmével: tárgyi leletek igazolják, hogy a sziget lakói már a kőkorszakban ismerték a termálvizek áldásos hatásait. Az első írásos emlékek a VIII. századból valók, ekkor azonban még nem tisztálkodásra, hanem sebek gyógyítására használták a források vizét, jótékony hatásuk miatt ezeket a hőforrásokat vallásos tisztelet övezte. A későbbi évszázadok során tudományosan is bebizonyították a termálvizek gyógyító hatását és széles körben elterjedt, egyenesen közösségi programnak számított a fürdőzés. Miközben nálunk, nyugaton még a király is csak ünnepnapokon fürdött, a japánoknál ez mindennapos esemény volt. Természetesen ezzel együtt járt a felismerés, hogy a szép bőr alapja a tisztaság, azaz a megfelelő és gyakori arctisztítás.

maxresdefault.jpg

A Shiseido-t az onsen rituálék inspirálták az új, mindennapos arctisztító termékek megalkotásánál, melyek megvédik a bőr immunerejét és megelőzik a bőrproblémák kialakulását, valamint tökéletesen előkészítik a bőrt a további bőrápoló készítmények használatára. A termékekben megtalálhatók a tradicionális onsen hatóanyagok, mint a Kirishima termálvíz, mely a bőr számára fontos ásványi anyagokat (kálium, nátrium, magnézium, kalcium) ideális egyensúlyban tartalmazza. A jótékony hatású víz feltölti a bőrt Ca2+ ionokkal, mely áthatol a szarurétegen és erősíti a bőr védelmi rendszerét. A rizskorpa olaj kitűnő tisztító és antioxidáns hatású összetevő, mely nem szárít, a bőr bársonyosan puha lesz tőle. A hamamelis kivonat megóvja a bőrben lévő Langerhans sejteket az oxidációtól, ezáltal erősíti a bőr védelmi mechanizmusait.

cleanser_1.jpg

Több évnyi hosszú kutatás után a Shiseido holisztikus megközelítésen alapuló bőrápolási rendszert fejlesztett ki, melynek lényege, hogy a bőr saját erejét aktiválva véd és regenerál. Ez egy 2 lépéses bőrápolási filozófia, mely személyre szabható az egyéni bőr igények és az életstílus szerint.
1. lépés: eredeti japán megközelítés a bőr időtlen szépségéért
2. lépés: nyugati megközelítés, a bőrfunkciók javítása, regenerálás
A Shiseido bőrápolók a bőr saját természetes erőforrásaival összhangban lépnek működésbe és ezáltal a bőr ellenállóbbá válik a különböző negatív hatásokkal szemben, valamint javítja saját egyensúlyi állapotát, melyet képes fenntartani hosszútávon is.

A Shiseido szépség rituáléjában a védelem és a megelőzés a legfontosabb. Első lépésként a bőr tisztításával aktiváljuk és megőrizzük a bőr saját immunerejét. A második lépés a regenerálás, mellyel aktiváljuk a bőr regeneráló erejét, hogy megőrizze optimális működését. Mivel a kor előrehaladtával a bőr regeneráló képessége folyamatosan alábbhagy, ezért ebben a lépésben a Shiseido korosztályok szerint csoportosítja termékeit (20-as, 30-as, 40-es és 50-es korosztály), melyek speciálisan az adott korosztály bőrproblémáira fókuszálnak.

sdb2v4.jpg

A Shiseido több, mint 146 éves tapasztalattal rendelkezik a bőrápolás területén és ez idő alatt felismerték a dupla hidratálási rituálé erejét. A tonikok használatát – ami elsősorban a nyugati bőrápolásban kedvelt – a japán bőrápolásban felváltotta a puhító lotion (softener) használata, mely „előhidratálja”, előkészíti a bőr felszínét a további bőrápolók használatára és egészséges, ellenálló bőrt eredményez, megakadályozza a vízvesztést. A legújabb puhítók ezen felül már további megelőző és védő funkciókkal segítik megóvni a bőrt a korai bőröregedés látható jeleivel szemben. A J-Beauty és a Shiseido védjegyeként a finom, tiszta, gyorsan felszívódó textúrák és aromakológiás illatok minden bőrápolási rituálét tökéletes, érzékekre is ható kényeztetéssé varázsolnak. A Shiseido tisztító és puhító termékeiben például a zöld virágos illat dominál, mely nyugtató hatású és tovább fokozza a bőr védelmi erejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr3514358637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása