Beautysecrets

Mi köze a japán szépségápolásnak a gasztronómiához?

2018. november 15. - Beautysecrets

A japán nők úgy tartják, a szépség alapköve nem az, amit a bőrre kensz, hanem amivel a testedet táplálod. Épp ezért nem fogyasztanak cukros és zsíros ételeket, sőt, húst is csak alig. Étrendjük legnagyobb részét sok-sok zöldség és rengeteg hal teszi ki. A zöldségek ugye tele vannak vitaminokkal, a halak pedig omega-3 zsírsavval, mely segít lassítani az öregedés folyamatát. Amikor pedig kozmetikumokról van szó, ragaszkodnak ahhoz, hogy ami nem ehető, azt nem kenik magukra! Ezért nem meglepő módon a japán szépségipar a mai napig nagyon sokat merít a gasztronómiából, amikor új alapanyagok után kutat a még hatékonyabb bőrápoló termékek kifejlesztéséhez.

foods-japanese-women-eat-to-look-young-and-attractive-23.jpeg

De nézzük meg egy kicsit részletesebben, hogyan fonódik össze a japán gasztronómia és szépségápolás! Japánban a konyhaművészet lényege a gondosan megválasztott alapanyagok, a tiszta, természetes ízélmény és a tápanyagban gazdag összetevők. Ez a konyhai filozófia eltér a nyugati konyhaművészettől, ahol inkább az alapanyagok fűszerezésére fektetik a hangsúlyt. A WASHOKU-nál „a kevesebb több” elve érvényesül, mert a japánok úgy tartják, hogy a felesleges adalékanyagok eltávolításával előjön az ételek eredeti íze. Az alkotóelemeket igyekeznek természetes állapotukban megőrizni, hogy az ételek a lehető legtöbb tápanyagot tartalmazzák. A washoku készítése időigényes folyamat és megfelelő körültekintéssel jár, de az eredmény mind az öt érzékszervünket kényeztetni fogja. Finom, egészséges és esztétikus megjelenésű, washoku beolvad a testbe és a lélekbe, és belülről táplál bennünket.

A washoku kiegészítője a yakumi, természetes fűszerekből áll, melyekkel nemcsak illatossá teszik az ételeket, hanem meg is hozzák az étvágyat. Például előszeretettel használják a japán vörös bazsalikomot, a fokhagymát, a póréhagymát, a yuzu gyümölcsöt, a wasabit és a gyömbért. Ezek az összetevők önmagukban lehet, hogy néha túl csípősek, de együtt fogyasztva az ételekkel az ízek összeérnek, kerek egészet alkotnak.

alapanyagok.jpg

Minden természetes összetevőnek megvan a maga jótékony hatása, melynek akár a bőrápolásban is hasznát vehetjük. Hadd mutassak erre néhány példát!

SÁRGARÉPA: A ninjin sárgás, vörös színe Japánban a boldogságot szimbolizálja és ünnepi fogásokhoz használják. Tápanyagokban gazdag, a vizet és a tápanyagokat a talajból szívja ki. Hatékonyan optimalizálja a bőr állapotát, ismerten magas a hidratáló hatása.

NASPOLYA LEVÉL: A nálunk is közismert naspolya  Japánban is megtalálható a házak udvarában. Levelei gazdagok hatásos tápanyagokban, már nagyon régóta használják gyógynövényként és gyógyteaként. Hidratáló hatása is van, hatékony antioxidáns, mely gátolja a bőr zsírosodását. A naspolya levéllel dúsított krémek hidratálják és mattítják a bőrt.

KOCSONYÁS REZGŐGOMBA: A kikurage egy különleges gomba. Japánban szárítani szokták, mert így hosszú ideig eltartható. Evés előtt vízbe áztatják, melyet gyorsan felszív és visszaáll harmatos, telt állaga, olyan, mint amikor frissen szedték. Vízmegkötő ereje miatt használják a szépségiparban is „eleségként”.

SHISO LEVÉL (japán vörös bazsalikom): Tápanyagokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, Japánban már ősidők óta használják gyógyászati célokra. Tisztító hatásáról ismert.

YUZU: A yuzu, azaz japán zöld citrom levét és fiatal héját főként ételek ízesítésére használják. A bőrre gyakorolt hatásai közül főleg az intenzív hidratálást és energizálást szokták kiemelni.

 

kremek.jpg

Íme, három vadonatúj Shiseido kozmetikum, melyek ezeknek a növényeknek az értékes hatóanyagait állítják a szépség szolgálatába!
1. A WASO Beauty Sleeping Mask intenzív feltöltő, hidratáló éjszakai gél maszk többek közt yuzu kivonatot is tartalmaz,  egész éjszaka táplálja a bőrödet és reggelre láthatóan és érezhetően frissé, üdévé varázsolja azt.
2. A WASO Quick Matte Moisturizer azonnal mattító hatású, 24 órás olajmentes hidratáló emulzió teljes naspolya levél sejtekkel a bőrt egyenletessé, hidratálttá és kevésbé fénylővé teszi, miközben az optimális állapotában tartja.
3. A WASO Clear Mega-Hydrating Cream intenzív hidratáló krém teljes sárgarépa sejtekkel  egész nap táplálja, kisimítja és puhítja a bőrt, megtartva annak legjobb formáját.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr1814370035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása