Beautysecrets

2018 legjelentősebb eseményei a divat- és sztárvilágban

2018. december 28. - Beautysecrets

Ismét magunk mögött hagyunk egy évet, ez pedig jó alkalom arra, hogy számba vegyük, milyen események rengették meg idén a sztárvilágot. Számunkra talán az volt a legörömtelibb, hogy idén megint ott lehetett egy magyar film az Oscar-gálán, de nem mindenkinek alakult ilyen pozitívan az idei év. Lássuk a legnagyobb botrányokat, legmegdöbbentőbb szakításokat és közben ne feledkezzünk el a Royal Weddingről sem!

Alig ocsúdtunk fel a Saul fia és a Mindenki sikere után, 2018-ban egy újabb magyar film került be az Oscar-jelöltek közé a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Enyedi Ildikó alkotása, a Testről és lélekről elnyerte a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Medvét, a főszereplőt, Borbély Alexandrát pedig a legjobb európai színésznőnek választották tavaly. E rangos elismerések után nem csoda, hogy minden esélye megvolt a filmnek az Oscar-díj elnyerésére, de végül a chilei Egy fantasztikus nőnek ítélte oda az Amerikai Filmakadémia. Ám ezzel együtt is csodálatos érzés volt, hogy zsinórban harmadik éve ott tudott lenni Magyarország a világ leghíresebb filmes gáláján. Borbély Alexandra meseszép estélyiben vonult végig a vörös szőnyegen: a rózsaszín ruhaköltemény csodásan kiemelte a színésznő porcelán bőrét és finom vonásait.

19569537_f41be132fee859c8e063a5de4ca811b8_wm.jpg

A tavasz legjelentősebb eseménye kétség kívül a brit királyi menyegző volt. Harry herceg és Meghan Markle esküvője hetekig lázban tartotta nem csak Nagy Britanniát, hanem szinte az egész világot. A szertartáson a hercegné a Givenchy ruháját viselte, amit Clare Waight Keller tervezett, aki az első női art director a márkánál. Az ifjú pár május 19-én, helyi idő szerint délután 1-kor mondta ki a boldogító igent. Mivel a menyasszony az Egyesült Államokból származik, az esküvőn az amerikai zenekultúra is szerepet kapott: az ősi egyházi himnuszok mellett felcsendült a Stand By Me az amerikai The Kingdom Choir gospelkórus előadásában. A Szent György-kápolnában a királyi család tagjai mellett hatszáz meghívott vendég foglalt helyet, köztük a film, a sport és a zene több világsztárja. Harry herceg és Meghan hercegné nem kértek nászajándékokat, helyettük inkább adományozásra biztattak mindenkit.

official-royal-wedding-photo-1526915357.jpg

Nem mindenkinek zárul azonban ilyen boldogan az idei év. 2018-ban nagyon sok híresség lett szingli: sokan több éve, évtizede tartó házasság után döntöttek a szakítás mellett. Az év elején rögtön egy álompár, Jennifer Aniston és Justin Theroux hozta nyilvánosságra, hogy elválnak útjaik. Húsz év házasság után Alicia Silverstone és férje is beadták a válási papírokat. Áprilisban aztán újabb sokk következett: Channing Tatum és Jenna Dewan Tatum jelentette be a válásukat, de a legmeglepőbb talán mégis Hayden Panettiere és Wladimir Klitschkó szakítása. A törékeny szőke színésznő és a bokszlegenda 2013-ban házasodott össze, és van egy három éves kislányuk is. 

vlagyimir-klicsko-hayden-panettiere-669x1024.jpg

De kanyarodjunk rá a kifutókra és nézzük, a divat világában milyen események kavarták fel az állóvizet idén. Minden évben az egyik legjobban várt bemutató a Victoria's Secret Show. A rangos fehérnemű márkáról köztudott, hogy kizárólag a leggyönyörűbb és legprofibb modellekkel dolgozik, épp ezért szakmailag jelentős elismerés, ha valaki végigvonulhat a Victoria's Secret kifutóján. Hazánk leghíresebb modellje, Palvin Barbara hat év után lett ismét Victoria Secret angel, és elképesztően dögös volt a bemutatón! Barbi amúgy az elmúlt években a legnagyobb divatházakkal dolgozott együtt, több kampányban volt már a Chanel arca, idén pedig a márka grandiózus Cruise kollekciójának bemutatóján is ott volt, amihez felépítettek egy óriási hajót, mely mindenféle effekt segítségével valóban olyan benyomást keltett, mintha egy igazi vízi jármű volna.

palvin-barbara-a-chanel-le-blanc-arca_6a672750eda973f5ca791bcb71d77b27.jpg

Persze botrányoktól sem volt mentes idén a divatvilág. A Dolce & Gabbana egyik kampánya például nagyon sok embernél kiverte a biztosítékot, egyenesen rasszistának bélyegezték miatta a divatházat, ugyanis a márka olyan videókkal népszerűsítette magát a sanghaji bemutatójukat megelőzően Kínában, amiben a „tudatlan” kínaiakat tanították európai ételeket enni. Később olyan beszélgetésekre is fény derült, amelyekben Stefano Gabbana állítólag lenézően nyilatkozott a kínai népről. Később azt állította feltörték az Instagram-oldalát,nyilvánosan bocsánatot kért, ám a kérdéses videót nem törölték. Idén sem csitult a #MeToo botrány, ezúttal a Topshop vezetőjét illették komoly vádakkal, a Guess alapítója, Paul Marciano pedig felmondott, miután számos szexuális zaklatással kapcsolatos vád érte. Mindezekhez képest semmiségnek tűnik, ám mégis nagy visszhangot váltott ki az a fehérnemű modell, aki öt hónapos babájával együtt vonult végig a kifutón és miközben sétált a bemutatón, a kisbabáját szoptatta! A modell rengeteg pozitív visszajelzést kapott, az édesanyák ujjongva fogadták, hogy egy divatbemutatón állt ki egy nő a nyilvános szoptatás mellett.

hercegek_620_prof.jpg

Végül pedig, ha már a kisbabák szóba kerültek, nézzük két híres családot, ahol három baba is született idén. A Kardashian-Jenner klánban először Kim Kardashian és Kanye West kislánya jött világra január 15-én - Chicago-nak keresztelték -, Kylie Jennernek és Travis Scottnak február 1-jén szintén kislánya született, a neve Stormi lett, majd Khloé Kardashian és Tristan Thompson lánya látta meg a napvilágot április 12-én. Április 23-án a brit királyi családba érkezett egy újabb trónörökös, Kate Middleton és Vilmos herceg harmadik gyermeke a Louis Arthur Charles nevet kapta, október 18-án újabb baba született a Middleton családban: Katalin hercegné húga, Pippa is kisfiúnak adott életet. A harmadik gyermek pedig Theodore, Spencer Matthews kisfia, aki Pippa férjének, James Matthews-nek az öccse.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr2314514712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása