Beautysecrets

Így lesz ragyogó a hajkoronád: hajápolás 5+1 egyszerű lépésben

2019. január 10. - Beautysecrets

A sampon reklámokban csodált fényesen omló, selymes hajkoronák láttán általában csak legyintünk: a modelleknek más dolguk sincs, mint a bőrüket és a hajukat ápolni, a reklám előtt pedig sokan dolgoztak azon, hogy szép, egészséges, ragyogó hajat varázsoljanak nekik, nekünk ilyen sosem lesz. Pedig egy kis odafigyeléssel, a hajunknak megfelelő termékek használatával és főleg a rendszerességgel mi is kihozhatjuk a hajunkból a legtöbbet. Legyintés és lemondás helyett inkább vegyük át, mi kell ahhoz, hogy a profi hajápolással gyönyörűvé varázsoljuk a hajkoronánkat.

beyonce-hair-gif.gif

A hajmosás ugyanis nem egy egylépéses feladat. Persze vannak sampont és balzsamot egyben tartalmazó készítmények, amik egy lépésben ígérnek mindent, hajtípustól függetlenül, de higgyük el: ha igazán szép eredményre vágyunk, alaposabb ápolásra van szükség. A feladat viszont nem bonyolult, ha a következő 5 lépést rendszeresen elvégezzük, a hatás biztosan nem marad el.

Hajmosás előtt: ápolás

A hajmosás már a csap kinyitása előtt elkezdődik. A fejbőr megfelelő kezelésével ugyanis közvetlenül a hajhagymákhoz juttathatjuk az értékes hatóanyagokat, amivel segítünk a haj egészséges növekedésében. Alkalmazhatunk különböző olajokat, elixíreket, melyek a fejbőrbe masszírozva fejtik ki hatásukat.

hajapolas-felsofokon.jpg

Mosás igény szerinti samponnal

Fontos, hogy tisztában legyünk a saját hajunk igényeivel. Ha száraz a hajunk, a zsíros hajra való samponnal csak tovább szárítjuk, ha pedig festett, fontos, hogy színvédő termékeket is használjunk. Ha éppen hullik, használjunk hajsűrítő sampont, ami jó megoldás az időszakos hajhullás ellen. Korpás hajra nyugtató sampont, fakó hajra élénkítő hajfénysampont válasszunk.

A konkrét igények mellett jó, hogy magas növényi koncentrációt tartalmazó termékeket használunk, mert azzal nem csak ápoljuk, de kíméljük is a hajunkat és a fejbőrünket: a vegyi anyagoktól mentes, parabénmentes, szilikonmentes, ásványi olaj mentes és szintetikus alkoholoktól mentes termékek biztosan nem fogják irritálni, vagy szárítani a fejbőrünket és elnehezíteni a hajszálainkat.

A hajmosást, hacsak nem különösen zsírosodásra hajlamos a hajunk, elég hetente kétszer elvégezni. Ha a mosások között esténként alaposan kifésüljük, zuhanyozás közben felkötjük és vigyázunk, hogy ne babráljuk sokat, heti két hajmosás épp elég lehet.

Mosás után

 

Kiöblítendő termékek

Az előkészítés és az alapos, de gyengéd, ápoló tisztítás után szükség van a kiegészítő ápolásra is. Ilyenkor klasszikusan jönnek a hajbalzsamok, amiket rövid ideig a vizes hajon hagyunk, aztán kiöblítünk. Ezeket a kényeztető termékeket, ha van időnk, néha akár hosszabb ideig is a hajunkon hagyhatjuk. És szintén fontos, hogy az igényeknek megfelelően válasszunk terméket, amik akár változhatnak is. Nyáron a fényvédelem is fontos, idősebb korban pedig folyékony feltöltő pakolással. Ne feledkezzünk el a hajszínünk védelméről, az erre a célra kapható színfokozó pakolásokkal tovább megőrizhetjük a szín élénkségét.

Öblítés nélküli termékek

A hajszálak hosszára és a hajvégekre ajánlott termékek, különböző olajak és krémek többféle hatást ígérnek. Vannak, amik a volumen növeléséről gondoskodnak, mások helyreállítják a haj belső struktúráját, és óvják a hajszálakat a töredezettségtől. Ezekből a termékekből egy kevés is elég ahhoz, hogy megkoronázzuk vele a hajápolási rituálénkat.

mask.jpg

A haj formázása

Végül elérkeztünk a haj szárításáig és a frizuránk megformázásáig. Vágástól, stílustól és hajtípustól függően választhatunk a hajhabok, lakkok, zselék, volumennövelő permetek között. Használjunk kevés terméket és vigyázzunk, hogy a hajszárítóval ne égessük meg a fejbőrünket, a hajsütővel, vagy vasalóval pedig csak kíméletesen, óvatosan formázzuk a frizuránkat.

Ha a fenti lépéseket rendszeresen elvégezzük és megfelelően támogatjuk vitaminokkal és ásványi anyagokkal a szervezetünket, a hajunk egész biztosan meghálálja majd.

1-phyto-hajhullas-phytophan_re.jpg

Plusz 1 lépés a szép hajért

Ha a megfelelő táplálkozással és vitamin bevitellel belülről támogatjuk, az alapos és ápoló tisztítással pedig kívülről varázsoljuk gyönyörűvé a hajunkat, figyeljünk arra is, hogy mivel érünk még hozzá. A napi formázáshoz használt fésűk, hajkefék, hajsütővasak, hajvasalók és csavarók ugyanolyan rendszeres tisztítást igényelnek, mint a hajunk. A kímélő samponos mosással, áttörléssel és a hajápoló eszközeink rendszeres karbantartásával is sokat tehetünk azért, hogy a hajunk gyönyörű és egészséges maradjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr3214532648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása