Beautysecrets

A téli hajápolás trükkjei  

2019. január 14. - Beautysecrets

Minden évszaknak megvannak a maga kihívásai, ha az egészségünkről, a bőrünkről, vagy a hajunk ápolásáról van szó. Míg nyáron a napsütés, a meleg és az izzadás ellen kell védekeznünk, így télen a kinti hideg, az ezt gyakran hirtelen felváltó benti meleg a száraz levegő és a frizuragyilkos sapka jelentik a szezonális bosszúságokat. 

shutterstock_1049297408.jpg

A hideg egyszerű, de látványos hatással van a hajunkra: a hőmérséklet csökkenésének hatására a fejbőrünkön lévő erek összehúzódnak, amitől a hajhagymák kevesebb tápanyaghoz és éltető oxigénhez jutnak. Ez pedig látványos hatással jár, sőt hosszú távon a hajszálak elvékonyodnak és kihullanak.  De mi segít rajtunk ilyenkor télen? 

A frizuragyilkos életmentő

A megfelelő öltözködés fontosságát biztos nem kell hangsúlyozni, mégis sokan nem hordanak sapkát a legnagyobb mínuszokban sem, mivel a szűk fejfedő tönkreteszi a frizurát és hajat mosni is gyakrabban kell miatta. De ez semmiképp sem jó megoldás, hiszen a nagy hideg nagyon rossz hatással van a fejbőrünkre és a hajhagymáinkra, ráadásul könnyen meg is fázhatunk nélküle és jöhet az ágynyugalom, akkor meg pláne lőttek a szép frizurának, nem? Inkább válasszunk egy természetes anyagból készült, laza, kényelmes, csinos sapkát, amit szívesen hordunk és máris könnyebb lesz átvészelni a téli hónapokat. 

shutterstock_744600007.jpg

Nem csak, ha szomjas vagy!

Nyáron egyszerűbb betartani a megfelelő folyadékfogyasztást, hiszen a nagy melegben biztosabban érezzük, hogy szomjasak vagyunk és a hűvös kortyok is hűtenek. Télen viszont hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a vízről, pedig a szél és főleg a fűtés borzasztóan szárítják a levegőt, így a bőrünket és a hajunkat is. A cukormentes meleg tea is jó választás ilyenkor, ha a vizet kevésbé kívánnánk. 

shutterstock_519302086.jpg

Vitaminok minden irányból

A folyadék bevitel elhanyagolása mellett sajnos a kevesebb zöldség és gyümölcs fogyasztás is jellemző ilyenkor, erre a hajunk érdekében is érdemes odafigyelni. De megtámogathatjuk a szervezetünket multivitaminokkal, vagy speciálisan a haj egészségét védő készítményekkel, szépség vitaminokkal. A gyógynövényekből, természetes alapanyagokból készült hajápolókkal is kényeztethetjük ilyenkor a hajszálakat. A hidegtől és a száraz levegőtől a haj könnyen kiszárad és töredezetté válik, így ha ezt tapasztaljuk, kezdjünk el száraz hajra ajánlott termékeket használni. A hajvégápolók és olajok használatával látványos hatást érhetünk el. Kipróbálhatjuk a kókuszolajat, a ricinus olajat, hajhullás ellen pedig csalánból, rozmaringból, orvosi zsályából készített öblítőt is alkalmazhatunk. 

nuxehaj2.jpg

Ne legyél forrófejű!

A meleg vizes hajmosás és a forró hajszárító használata mind erősen felmelegítik a fejbőrt. Persze az alapos szárítás elengedhetetlen, eszünkbe se jusson vizes fejbőrrel vagy hajjal az utcára menni ilyenkor, még sapkával a fejünkön sem! Viszont frissen szárított meleg fejjel sem érdemes kilépni a lakásból, inkább időzítsük úgy a hajmosást és a száradást, hogy legyen egy fél óránk legalább indulás előtt, így normál hőmérsékletűre hűlhet a fejbőrünk és nem éri majd sokként a kinti hideg.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr2714555998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása