Beautysecrets

A csodakence, ami mindenre jó: a szárazolaj

2019. március 13. - Beautysecrets

Nem sokan ismerik, pedig a szárazolaj egy sokrétűen felhasználható szépségtermék, ami nem hiányozhat egy újdonságokra nyitott, modern nő kelléktárából. Az egyik legnépszerűbb szárazolajból minden 6. másodpercben eladnak egyet valahol a világon, ami mutatja, hogy milyen népszerű, érdemes tehát nekünk is megismerni. Egyre több ilyen néven futó ápoló jelenik meg a piacon, de mi ez, mire való és miért érdemes használni? 

shutterstock_403472614.jpg

Ha te is szereted kipróbálni az újdonságokat, akkor biztos a te polcod is tele van különböző krémekkel, olajokkal, pakolásokkal és hajápolókkal. A különböző problémákra és igényekre különböző termékeket használunk, ez teljesen érthető. De mi lenne, ha egyetlen kence több mindenre is tökéletes lenne? 

A szárazolaj egy úgynevezett multifunkciós termék, ami természetes összetevőkből készül,  szilikonmentes, ásványi olaj mentes, így a bőröd és a hajad is imádni fogja. De mire használhatjuk? 

shutterstock_682212448.jpg

Testápolás 

Egy ilyen könnyű olaj gyorsan beszívódik, nem hagy foltot és kevés kell belőle ahhoz, hogy szép puha és hidratált legyen a bőrünk. Az értékes növényi olajok táplálnak, hidratálnak, de még a bőrproblémáinkat is kezelhetjük vele: a terhességi csíkoknak például kifejezetten jót tesz egy szárazolajas ápolás. 

3_2.png

Arcápolás 

Télen a fűtéstől, nyáron a nap és a szél által kiszárított arcbőrre is nagyon jó hatással van, használhatjuk magában, de kenhetjük akár az éjszakai krémünk alá is. A finom ráncokat feltölti, a vízhiányos foltokat hidratálja és csodás ragyogást ad az arcnak. 

shutterstock_1067594597.jpg

Hajápolás 

A hajvégápoló olajokhoz hasonlóan a szárazolaj is remekül használható a töredezett, elvékonyodott hajvégek ápolására. Az összetevőknek köszönhetően könnyű, gyorsan beszívja a haj és ha nem kenünk belőle a fejbőrünkre, biztosak lehetünk benne, hogy nem fogja lelapítani és elnehezíteni a frizuránk. Csak egy keveset nyomjunk a tenyerünkbe és simítsuk át a hajvégeket, ettől a hajunk selymes fényűvé és könnyen kifésülhetővé válik. 

Ha több ápolásra van szükség, pakolásként is használhatjuk a szárazolajat: hajmosás előtt masszírozzuk a hajunkba, majd 10 perc után öblítsük le. 

shutterstock_1057379933.jpg

A fentiekből látszik, hogy egy sok mindenre használható termékről van szó, ami különösen utazásnál jöhet jól, hiszen a hajápoló, testápoló, olaj, sarokápoló, kézkrém tubus halom helyett elég csak egy szép flakon szárazolajat bedobni a táskánkba és már meg is vagyunk a csomagolással. A tápláló hatású olajoktól és növényi összetevőktől a bőr puha, kisimult és gyönyörű, a haj lágy és csillogó lesz.

3_3.png

A szárazolajok ezen kívül antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkeznek, így a használatukkal nem csak ápoljuk a bőrünket, de hosszú távú védelmet is nyújtanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr614666919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása