Beautysecrets

A ráncmegelőzés három fontos alaplépése

2019. március 25. - Beautysecrets

A megelőzés mindig hatékonyabb módszer, mint egy probléma kialakulása utáni tűzoltás. Nincs ez másként a ráncainknál sem: ha időben elkezdjük a megelőző bőrápolást, sokkal jobb eredményt érünk el, mintha már csak az elmélyült barázdákra keresnénk a megoldást.  

shutterstock_1099988993.jpg

Mindenki máskor érzi úgy, hogy eljött az ideje egy komolyabb, ráncmegelőző bőrápolási rutinnak, de ha a szakembereket kérdezzük, 25 éves kor felett érdemes megkeresni a bőrünknek megfelelő termékeket és rendszeresen használnunk azokat. Amíg tinikorban a tisztítás és a pattanások kezelése a fő feladat, a bőrünk öregedésével inkább a táplálás és fiatalság megőrzése esz a cél.

Az alaplépések

A szakemberek szerint van egy három lépéses szabály, amit mindenkinek be kell tartania, bőrtípustől függően. Ezek a lépések: 

  • Tisztítás
  • Tonizálás
  • Hidratálás

A tisztítás a napi sminktől és a rárakódott szennyeződésektől szabadítja meg a pórusokat, a tonizálás az ideális pH értékről gondoskodik, a hidratálás pedig késlelteti a bőr öregedését. Ezt a három lépést minden nap el kell végeznünk ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabban ápoljuk a bőrünket, de itt még nincs vége. 

De nézzük, melyik lépésnél mit használjuk. 

shutterstock_1147380977.jpg

Tisztítók

A tisztító típusát alapvetően a bőrtípushoz kell igazítani. A micellás artisztító vizek, a vízzel használható habok és arctejek közül keressük a természetes alapanyagú, színezék, parabén mentes termékeket, hogy ne terheljük a bőrünket felesleges káros anyagokkal. A tisztítás legyen kíméletes, ne dörzsöljük, gyűrjük az arcbőrünket és a szemünk körüli finom bőrt ne nyomjuk erősen, de arra figyeljünk oda, hogy a sminket mindenhonnan alaposan eltávolítsuk. 

shutterstock_456489337.jpg

Tonizálók

Szintén fontos figyelemmel lenni a bőrtípusra. Egy száraz bőrt ne szárítsunk tovább alkoholos, zsírtalanító tonikkal, de a problémás, rosaceás bőrt is óvatosan kell tonizálni. Lényeges, hogy itt is a növényi alapanyagú termékeket használjuk, ha jót akarunk magunknak és a bőrünknek. 

shutterstock_271800461.jpg

Hidratálók

A bőrtípus mellett a napszakonkénti váltás is fontos. Nappalra könnyebb hidratálót válasszunk, éjszakára viszont a táplálóbb, hatóanyagokban gazdag krémeket használjunk. Fontos figyelnünk, a bőrtípusunkra és arra is, hogy sminket használunk e a hidratálás után. 

Speciális ápolás

Ezt a három lépést kell kiegészíteni további speciális ápolókkal. 

A szérumok és száraz olajok a hidratálást támogatva táplálják a bőrünket. A természetes összetevőjű termékek különböző magok olajával, vitaminokkal, hilauronsavval töltik fel a bőrt. 

A szemkörnyék finom, vékony bőrét szemkörnyékápolókkal táplálhatjuk, a nyakunkra és a dekoltázsunkra pedig érdemes keresnünk egy jó feszesítő krémet, hiszen idővel a bőr itt is megereszkedik majd. 

shutterstock_556550389.jpg

Fontos a fényvédelem is. Olyan hidratálót, BB krémet, és/vagy alapozót válasszunk, ami magas faktorú fényvédőt tartalmaz, hiszen a nap káros sugarai nem csak a strandon érnek. A bőr öregedésében nagy szerepet játszó UV sugárzás ellen minden évszakban védekeznünk kell, tavasztól viszont emeljünk a faktorszámon és ha csak tehetjük, napközben is használjunk az arcunkra fényvédő terméket. 

A bőrünk felfrissítésére, az elhalt hámsejtek eltávolítására hetente egyszer használjunk peeleinget, azaz bőrradírt. A természetes, növényi összetevőjű termékek kíméletesen, óvatosan távolítják el a bőr elhalt rétegét és ezzel támogatják a hatóanyagok mélyebb felszívódását. 

Ha már korán, az első ráncok megjelenése előtt megfelelő termékekkel támogatjuk bőrünket, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a ráncok is lassabban fognak megjelenni az arcunkon, úgyhogy nem árt időben megkezdeni a védekezést.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr3714705740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása