Beautysecrets

A nyaralás 5 legfontosabb kelléke 

2019. május 29. - Beautysecrets

Még ha hűvös és esős is az idő, kétségkívül nyakunkon a nyár. Ez pedig meleget, napsütést és vakációt jelent, ami pedig utazást, nyaralást és az egész évben várt pihenést. Van, aki már év elején kitalálta, lefoglalta, megvette és már csak a napokat számolja az utazásig. Van, aki még mindig nem tudja, merre visz majd az útja, ha végre eljön a szabadság kezdete. Mindegy, hogy melyik csoporthoz tartozunk, a csomagolást nem úszhatjuk meg. 

shutterstock_586629710.jpg

Mindegy, hogy a teljes gardróbunkkal szeretünk utazni, vagy a praktikus néhány darabos, nyaralás alatt mosós tábort erősítjük, vannak olyan alapdarabok, amik nem maradhatnak ki senki bőröndjéből. Most következzen 5 legfontosabb holmi, ami nélkül nem érdemes útra kelni. Mi időben szóltunk! 

Alapok: iratok, jegyek, pénz

Külföldre mész? Ellenőrizd, hogy elég a személyi igazolvány, vagy útlevél kell majd a határ átlépéséhez. Bármelyikre is van szükség, csekkold a lejárati időt. Vannak országok, ahol a lejárathoz közeli okmánnyal nem fognak beengedni. Ha nem vagy biztos a dolgodban, hívd fel az ország konzulátusát, ott biztosan tudnak segíteni. Ha pedig gond van az okmányoddal, irány egy ügyfélkapu, gyorsított eljárással pár nap alatt a kezedben tarthatod a friss igazolványodat, vagy útleveledet. 

shutterstock_606048908.jpg

Repülőjegyed, vonatjegyed van? Ha elektronikus formában kell bemutatni, ellenőrizd hogy a telefonoddal eléred e, az utazás napján pedig feltétlenül legyen feltöltve a készüléked, nehogy ezen bukjon a dolog. Ha papír alapú jegyed van, az utazásig tárold egy jól látható, vagy védett helyen és mielőtt kilépsz az ajtón, ez legyen az utolsó, amit ellenőrzöl a táskádban. 

Készpénz, bankkártya? Ugye nem kell mondani, hogy érdemes utánanézni az árfolyamnak és a bankkártyás lehetőségeknek? Jó, ha készpénz is van nálad már az utazás alatt és nem árt, ha nem csak nagy címletek. Némi apró jól fog jönni, amikor megérkezel és csak innál egy kávét, vagy bérelnél egy bringát.

shutterstock_538123273.jpg

Egészség

Van állandóan szedett gyógyszered? Ellenőrizd, hogy elég lesz e az utazásra és ha nem, még időben intézkedj és irass fel újabb adagot. Ezeken kívül érdemes összeállítani egy utipatikát, az alapvető gyógyszerek mellett a gyakran használtakkal együtt. Hajlamos vagy a hugyúti fertőzésre? Gyakran kapsz huzatot a kocsiban? Idegen ágyban megfájdul a derekad? Vidd magaddal a jól bevált szereket, jobban jársz, mintha a fájdalomtól nem tudnál kikapcsolódni, vagy egy idegen országban kell valahogy gyógyszerhez jutnod.

Elsősegély csomag is legyen nálad, néhány kötszer, ragtapasz, nyomókötés és fertőtlenítő mindig jó, ha kéznél van. 

2019_suncare_spf50_us_routine_lifestyle_social_networks.jpg

Nyár = napsütés

Mindegy, hogy tengerpartra, városba, vagy a hegyek közé készülsz, jó esetben találkozni fogsz napsütéssel, így védekezned is kell majd ellene. A jó minőségű napszemüveg elengedhetetlen, de a fejedet is takard valamivel. Vízpartra a szalmakalap csinos, de egy baseball sapka praktikusabb és az sem baj, ha vizes lesz. De köthetsz a fejedre kendőt is, azt még be is vizezheted, hogy hűtsön,ha nagy a hőség. 

A bőröd védelme különösen fontos, még felhős időben is. Gondoskodj izzadásálló és vízálló, magas faktorszámú napkrémekről és napozás utáni nyugtató krémről is. Az ideális napozó termék optimális védelmet nyújt az ártalmas UVA és UVB napsugárzás, a szabadgyökök és azok következményeként kialakuló káros tényezők ellen is. Az after sun termékek pedig nyugtatják és kényeztetik a bőrödet, ráadásul használatukkal tovább megmarad a biztonságosan megszerzett barnaság. 

shutterstock_533683042.jpg

Kütyük és kiegészítők

Ha nem csak a telefonoddal fotózol, akkor nyilván külön táskában viszed a fényképezőgépet és a kellékeit. Ellenőrizd, hogy minden működik, hogy minden fel van töltve illetve a töltőt is elcsomagoltad az akkumulátoros eszközök mellé.

Telefont biztosan viszel magaddal, ennek is legyen meg a töltője, illetve egy fülhallgató sem árthat, a hosszú út alatt, a tengerparton, vagy egy délutáni szállodai csendespihenőn is jól fog jönni a kedvenc zenéd.

shutterstock_425996818.jpg

Szerezz be egy powerbankot is, amivel fel tudod tölteni az eszközeidet akkor is, ha nincs kéznél áramforrás. Bosszantó, ha nem tudod lefényképezni a túra végén a kilátást, vagy a tenger közepén felbukkanó delfineket.

Ha külföldre mész, nézz utána hogy abban az országban milyen szabvány elektromos csatlakozót használnak és szükséged lesz e átalakítóra. 

shutterstock_1019302492.jpg

Praktikus apróságok

Nem foglalnak sok helyet, de sok helyzetben aranyat érhet néhány holmi. Ilyen a zseblámpa, amihez persze pót elem sem árt. Jól jöhet még egy tekercs ragasztószalag, néhány méter spárga, egy bicska (kézipoggyászban nem vihető fel a repülőre!), varrókészlet és biztosítótű, illetve a csomagjaid apró zsebébe eldugott, meleget jól viselő müzliszelet és kis üveg víz. Hosszú csatlakozásoknál, nem tervezett megállókban ácsorgásoknál imádni fogod őket!

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr7614867432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása