Beautysecrets

Mit viseljünk az Amalfi parton idén nyáron?

2019. június 17. - Beautysecrets

Ha Olaszországba készülsz, sok tanácsot és ötletet fogsz kapni arról, hogy mit nem szabad kihagyni a látnivalók közül. Gyönyörű városok, lenyűgöző tájak és fehér homokos tengerpartok várnak, amik közül nehéz megtalálni a legszebbet. Amiben viszont mindenki egyetért, hogy itt húzódik a világ legszebb autóútja. Az ország legszebb partvidéke, az Amalfi-part Salernotól Sorrento-ig kanyarog. A 72 km-es útvonal egy lenyűgöző, meredek szakaszon vezet végig, valóban kár lenne kihagyni.

 

Az azúrkék tenger partján színes kis házakból álló falvak, vadregényes sziklák és citromligetek  várják az erre utazót. A keskeny, meredek utcákon haladva gyakran meg kell állni egy limoncellora, vagy egy fagylaltra valamelyik kis tér kávézójánál. A kilátás fantasztikus, de a természet szépsége mellett csodálatos épületek, remek vendéglők, az igazi dolce vita életérzés vár. Ha igazán stílusosak akarunk lenni, ne csak az útvonalat és a programokat tervezzük meg előre, de gondoljuk át, hogy a programokon milyen outfitekben éreznénk a legjobban magunkat.

lydia.PNG

Kultúra és a könnyű lenvászon

Az Amalfi-part a Világörökség kulturális helyszínei közé tartozik, ha történelmi, vagy vallási helyeket szeretnénk meglátogatni, ezen a vidéken is van miből válogatni. 

A Santa Trofimena-bazilika, a Sacra Don Clemente Confalone Művészeti Múzeum, vagy a legrégebbi településen álló római villák maradványai mind megérnek pár órányi sétát. Ha a programokhoz az idei nyár egyik legkényelmesebb viseletét, a könnyű lenvászon nadrágot választjuk, már csak egy kényelmes szandálra lesz szükségünk és egy kendőre, ami véd az erős naptól és ott is jó szolgálatot tesz, ahol fedetlen vállal illetlenség megjelenni. 

A napszemüveg és a kendő is elengedhetetlen és ne feledkezzünk meg a bőrünk védelméről sem, amire nem csak a strandon, de városnézés közben is szükség van.

62b568b9326b7e709438dbfb04ca8265.jpg

A tengerparton

Ha a hűvös habokra vágyunk a forró napon, válogathatunk a nyüzsgőbb, városi strandok és a csendes partszakaszok között. Luxus körülmények között pihennél? Húzz fel egy ékszerrel díszített, egyszínű úszódresszt, dobd fel stílusos kiegészítőkkel és irány Lurito strandja, amit Positano mólójából egy privát hajóval közelíthetsz majd meg. 

Ha csendes, egyszerűbb helyet keresel, egy bikini és egy törölköző társaságában keresd fel Fornillót, vagy Amalfi kavicsos strandját. Az idei nyár nagy divatja a piros és a narancssárga, de a klasszikus kék-fehér összeállításban is trendi leszel Amalfi partjain.

lydia2.PNG

Vacsora a nap végén

Bárhol is költjük el a vacsoránkat, érdemes egy helyben készült limoncelloval indítani az étkezést és egy finom olasz kávéval, vagy péksüteménnyel befejezni. 

Áthajózhatunk a partszakasz egyik szigetére is. Capri és Ischia elegáns butikokkal és éttermekkel várnak, ha ide készülünk, dobjunk be egy divatos törpesarkú szandált és valami hangsúlyos kiegészítőt, amivel estivé varázsolhatjuk a napközben is hordható könnyű, virágos nyári ruhánkat. Mielőtt vissza indulunk a szárazföldre, mindenképp kóstoljuk meg Ischia specialitását, a citromkrémmel töltött “lingua” sütit! 

Ha egyszerűbb, nyugodtabb helyet keresünk, Procida szigete a jó választás. Nem olyan zsúfolt, mint Capri, ám nincs is annyi lehetőség a vásárlásra, vagy a vacsorára. De a hangulat így is csodálatos, Corricella kikötője melletti kis étteremben egy tál spagetti mellett átélhetjük az igazi olasz életérzést.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr6314888674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása