Beautysecrets

Az olasz divat legfontosabb trendjei

2019. június 27. - Beautysecrets

Minden szezonnak megvannak a maga kihagyhatatlan darabjai, így az idei nyárnak is. Olyan trendek is előkerültek erre a szezonra, amik már nem ismeretlenek: egy részükkel a 80-as években is találkozhattunk, az igazán divatérzékenyek pedig már tavaly nyáron beszerezhettek belőlük egy két darabot. A legmenőbb stílusok pedig idén is Olaszország leghíresebb divatházaiból érkeznek. 

ab09411ee0a09a0a5d67c9d8664fb2a0.jpg

 

Klasszikus olasz luxus: Dolce & Gabbana és a virágminta

A divatházat 1985-ben Milánóban alapította Stefano Gabbana és Domenico Dolce. A cég ruhák mellett luxus kiegészítők, ékszerek forgalmazásával is foglalkozik, de saját parfüm- és szemüveg márkája is van. A D&G kizárólag luxuskategóriás termékeket gyárt, ruháira jellemzőek a tradicionális elemek és a olasz kultúra hatásai.  A színes, szexi és kihívó, de szabásavonalában nem túl extrém darabok nagyon népszerűek a hírességek között. Legújabb kollekciójukban is elegáns díszítések és nőies virágmotívumok díszítik a ruhákat és a kiegészítőket.

peony.jpg

A nyár nagy trendje a virágmintás, fodros ruha, ami visszaköszön a Dolce Peony kampányában is.A Dolce&Gabbana Dolce Vita életérzést tovább fokozható a parfümjeikkel.

Gucci és az ikonikus táskák

Az egyik legismertebb és legdrágább Gucci divatházat Guccio Gucci alapította, aki 1921-ben nyitotta meg üzletét Firenzében.. A sztárok egyik kedvenc márkájának vezető tervezője jelenleg Alessandro Michele, neki köszönhető az év legcsillogóbb kiegészítői. A legkedveltebb termékeik a kezdetek óta a táskák. Jackie Kennedy kedvenc táskája, amit a Frist Lady-ről neveztek el, a mai napig alapdarabnak számít. Ha kipróbálnánk idén nyáron egy izgalmas darabot, legyen az egy fonott szalma táska.

guccitaska.jpg

A Gucci izgalmas darabokkal, számos stílust kínálva várják, hogy csodás nyár esti kiegészítőink legyenek.

A karrierista nők szimbóluma: Prada és selyemkendő

A Prada az egyik legbefolyásosabb olasz divatmárka, termékei a drága, luxus minőségű ruhák gyártója a Fratelli Prada nevű bőráru üzletből indult, amit Mario Prada alapított 1913-ban Milánóban. Mario Prada nem hitt a nőkben, családja nő tagjai a bolt közelébe sem mehettek. Halálát követően, az 50-es évektől azonban évtizedekig mégis nők irányították a divatházat, ráadásul óriási sikerrel. A luxustermékek azóta a karrierista nők szimbólumává váltak, Miuccia Prada pedig a világ egyik legbefolyásosabb és legvagyonosabb nőinek listáján szerepel. A divatház legnagyobb újdonsága, hogy többek példáját követve 2020-tól száműzi kínálatából az állati szőrmét.

e8915ceae38f69c32e4671a9be65e328.jpg 

Az idei nyár legmenőbb Prada kiegészítői a színes, mintás selyemből készült kendők. 

Ízig-vérig olasz: Valentino és a piros csipke

A luxusházat Valentino Clemente Ludovico Garavani, azaz röviden Valentino alapította. A híres francia divatházaknál tanult tervező hazaérkezése után üzletet nyitott Rómában, majd 1960-ban megalapította saját divatházát, a róla elnevezett Valentino-t. Első hatalmas sikere az 1962-es firenzei bemutató volt, ami azonnal a legnagyobbak közé emelte. A hetvenes években New York társasági eseményeinek rendszeres szereplője volt, rengeteg híresség, színésznő, politikus és a divatvilág legfontosabb résztvevői között mozgott. 2008-ban, 75 évesen  vonult vissza egy utolsó bemutatóval, ami épp a 90. volt a tervező életében. Helyét a Gucci korábbi tervezője, Alessandra Facchinetti vette át. 

d9cacf6845dae8743478fa1f73c9b935.jpg

A Valentino egyik legszebb nyári darabja, a divatházra jellemző piros színben és csipkéből készült egyszerű felsőrészű, elegáns ruha.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr7914893616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása