Beautysecrets

Bombabiztos ajándéktippek: aminek minden nő örül!

2018. december 19. - Beautysecrets

A karácsony a kereszténység legnagyobb ünnepe, ám hasonló ünnepek már e vallás elterjedése előtt is léteztek, ilyen volt például a Római Birodalom állami ünnepe, a szaturnália ünnepség. Minden év végén, december 17-25 között nagy táncos mulatságokat tartottak birodalom szerte: a fény újbóli eljövetelét ünnepelték a halál és a sötétség felett. Miután a kereszténység engedélyezett vallássá vált, Jézus születésének ünneplésével új, vallási tartalommal töltötték meg a korábbi pogány szertartást. 

christmas-tree-3784021_1280.jpg

Az ajándékozás szokása is Jézus születéséhez köthető: azt szimbolizálja, hogy Gáspár, Menyhért és Boldizsár, a háromkirályok a jászolban nyugvó kisdednek tömjént, mirhát és aranyat vittek ajándékba. Nálunk az a szokás, hogy december 24-én, Szenteste adjuk át az ajándékokat, ám ez igen-igen változó szerte a világban. A legkorábban a hollandok bonthatják ki az ajándékaikat december 5-én, aztán másnap, Szent Miklós napján Belgiumban, Németországban és Csehországban is megtörténik az ajándékozás. A legtöbb országban azért a december 25-e a jellemző, a legkésőbbi ajándékbontás pedig Vízkeresztre esik Olaszországban, Spanyolországban és Mexikóban. És ki hozza az ajándékokat? Sok országban a Mikulás vagy a Jézuska, de Ausztriában például az ajándékozó neve Christkind, a spanyoloknál a bibliai Napkeleti Bölcs, Svédországban Jultomten a manó, Olaszországban pedig La Befana, vagyis a Vízkereszt szülötte.

Ajándékot választani szeretteinknek sokunk számára kemény dió. Ilyenkor nem csak az lehet a kérdés, kit ajándékozzunk meg, mennyit szánunk rá, hanem az is, hogy milyen jellegű legyen az ajándék. Beauty blog lévén én most a szépségipari palettáról fogok neked ajánlani pár bombabiztos ajándékot, olyanokat, amik nekem is beváltak, vagy annyi pozitív véleményt olvastam róluk, hogy mindenképp ki akarom próbálni.

1. A szép smink itt kezdődik
Minden nő sminkkészletének alapja a jó ecset, ám a valóban minőségi darabok nem éppen olcsóak. De hidd el, én megtapasztaltam már, hogy a megfelelő ápolás mellett hosszú évekig szolgálják a használójukat és sokkal de sokkal szebb smink készíthető velük, mint az olcsóbb társaikkal. Japán híres arról, hogy nagyon jó minőségű ecseteket készítenek arrafelé, épp ezért a Shiseido alapozó ecsetével eléggé biztosra mehetsz: egyenesre vágott, sűrű szálú fejének köszönhetően mind a folyékony, mind a púderes alapozót egyenletesen lehet vele felvinni és optimálisan eloszlatni. A púderecsetek közül pedig a Guerlain Meteorites ecsetét ajánlom figyelmedbe, nem csak a magas minősége miatt, hanem azért is, mert ez az ecset egyszerűen gyönyörű! Igazi műalkotás, amit bármelyik nő szívesen vesz kézbe.

2. Egy kis segítség az arctisztításban
Ahogy már korábban is írtam, a szép bőr alapja a megfelelő arctisztítás. Ebben tehet nagyon jó szolgálatot egy arctisztító kefe. A Shiseido arctisztító keféje felerősíti a hab tisztító hatását azáltal, hogy a pórusokat alaposan tisztítja és eltávolítja a szennyeződéseket. Eközben lágyan masszírozza a bőrt, így serkenti a vérkeringést és segít eltávolítani az elhalt hámsejteket is, pont mint egy bőrradírozás. Mióta van arctisztító kefém, én arcradírt nem is használok, szóval ennyi időt megspórolok magamnak, arról nem is szólva, hogy így az arctisztítás után használt ápoló krémek jóval hatékonyabban tudnak működni a bőrömön.

shiseido-generic_skincare-cleansing_massage_brush-cleansing_massage_brush58860ae358247.jpg

3. A francia ikon
Az én karácsonyi kívánságlistámon az elsők közt szerepel a francia nők egyik legkedveltebb szépségápolási terméke a Nuxe híres többfunkciós száraz olaja, amit arcra, testre, sőt, hajra is lehet használni. 1991-es megjelenése óta az Huile Prodigieuse® olaj valódi legendává vált, idén pedig piacra került belőle a Riche verzió, amit extra száraz bőrre fejlesztettek ki. Csodákat regélnek róla, hogy azonnal beszívódik, nem ragad és extra puha, selymes, sokáig ápolt lesz tőle a bőr. Jó tudni, hogy ez a készítmény kizárólag növényi, 98 százalékban természetes anyagokat tartalmaz, emellett pedig természet tisztelete a kezdetektől fogva a cég szívügye. Termékeik csomagolásánál odafigyelnek, hogy lehetőleg minél kevesebb papírt használjanak hozzá, ezáltal csökkentve a keletkező hulladék mennyiségét, továbbá a Nuxe előnyben részesíti az újrahasznosítható anyagok használatát. Épp ezért ez az ikonikus termék kiváló ajándék lehet a vegán barátnődnek, vagy a család azon nőtagjainak, akiknek a hétköznapjaiban fontos szerepet játszik a természetesség és a fenntarthatóság.

nuxe-huile-prodigieuse-riche-tobbfunkcios-szarazolaj-arcra-testre-hajra.jpg

4. A luxus maga
A Chanel név a világon mindenütt egyet jelent a minőséggel és a luxussal. Coco Chanel nem csak a divatiparban indított el forradalmat, ő volt az első, aki divattervezőként parfümöt alkotott, ahogy később az ő nyomdokában még számtalan divatház. A Chanel No5 1921. május 5-én jelent meg a nagyközönség előtt, és azóta is a parfümök királynőjének tartják. Számos híresség lett rajongója az illatnak, többek közt Marilyn Monroe is, aki egyszer azt nyilatkozta, semmi mást nem visel éjjelente, csak pár csepp Chanelt. A No5 egy olyan ajándék, amivel bármelyik nőt lenyűgözheted, de elég biztosra mehetsz a márka dekorkozmetikumaival is - a csodaszép csomagolásba zárt, magas minőségű sminktermékek féltve őrzött darabjai lesznek a megajándékozott nő neszeszerének. Mit nem adnék, ha rátehetném a kezem ezek közül bármelyikre!

5. Könyvet bármikor, de milyet?
Szántalan, szépségápolással és életmóddal kapcsolatos könyv közül válogathatsz a könyvesboltokban, de hadd ajánljak inkább valami különlegesebbet: Chanelt, olvasnivaló formájában. Tavaly jelent meg az Európa Könykviadónál Coco Chanel önéletrajza Henry Giedel tollából. A könyv végigköveti, hogyan vált az árvaházban nevelkedett kislány a divatvilág legfényesebb csillagává és a nők olyan példaképévé, akinek neve kicsit sem kopott meg az eltelt évtizedek alatt. Coco nemcsak zseniális divattervező, hanem bámulatos üzletasszony is volt: kemény, megalkuvást nem ismerő, végtelenül konok, szarkasztikus és egocentrikus egyénisége éppúgy fogalommá vált, mint stílusa. Giedel monográfiájának talán legnagyobb erénye, hogy izgalmas, magával ragadó karrier-regényként és az egész XX. század történetét felölelő hiteles kordokumentumként is olvasható.

739637_5.jpg

6. Ragyogás a bőrnek, alap a sminknek
A Clarins a világ egyik leghíresebb francia luxus-kozmetikai márkája. Egy orvostanhallgató hozta létre 1954-ben Párizsban, mára pedig világszerte 150 országban rendelkezik képviselettel, nagy szerencsénkre itthon is kapható. A cég elsősorban növényi összetevőkből alkotja meg a termékeit, ezért a laborjaiban orvosok, biológusok, kozmetológusok szedik ízekre a növényeket és elemzik azokat, hogy megtalálják a leghatékonyabb kivonatokat. A Clarins széles választékot kínál arc- és testápolókból, sminktermékekből, ezért én azt javaslom, ha biztosra akarsz menni, válaszd az egyik legnépszerűbb terméküket, az Azonnal ható szépségbalzsamot. Bármely bőrtípusra megfelel, élettel tölti meg az arcbőrt, eltünteti a fáradtság jeleit, mattít és meghosszabbítja a smink tartósságát. Ráadásul arcpakolásként is használható heti 2-3 alkalommal!

clarins.jpg6. Egy jó tükör aranyat ér!
Az egyik legnagyobb hiba, amit sok nő elkövet sminkeléskor, hogy a rosszul megvilágított fürdőszobában festi ki az arcát, ennek aztán a természetes fényben meg is látszik az eredménye. Amikor először volt alkalmam kipróbálni egy ilyen, beépített világítással rendelkező nagyítós tükröt, egyből beleszerettem, úgyhogy mutatok egy nagyon szuper darabot, ami nem csak rendkívül praktikus, de a fürdőszoba dísze is lesz! A Simplehuman kozmetikai tükre a napsugarakat szimuláló fényt bocsát ki, így a lehető legtermészetesebb világítást biztosítja. Asztali tükörként is használható, vagy falra szerelhető, ha kevés a hely a fürdőben. Ötszörös nagyításra képes és teleszkópos karral rendelkezik, így egészen közel lehet húzni az archoz. Ráadásul a fény automatikusan bekapcsol, ha az érzékelő észleli az arc közelségét!

imgw_ashx.jpg

 

+1 Gondolj a rászorulókra is!
Az év legszebb ünnepén különösen fájó belegondolni, milyen sok gyerek van, akinek nem jut ajándék a fa alá, családok, akik nem ülhetnek körbe gazdagon terített asztalt. A nagy rohanásban szánj rá egy kis időt, hogy az ő karácsonyukat is szebbé tedd! Önzetlenül adni a legszebb dolog a világon, és hidd el, fantasztikus érzés lesz belegondolni karácsony este, amikor otthon az ajándékokat bontjátok, hogy valahol az országban egy nélkülöző kisgyermeknek most éppen te szereztél hatalmas örömet. Íme két tipp, hogyan teheted ezt meg:

Sokadik alkalommal szervezi meg itthon a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz akciót. Nem kell mást tenned, mint hogy fogsz egy üres cipősdobozt, és megtölteni ajándékokkal, szépen becsomagolni és ráírni, milyen korú és nemű gyermeknek szól az ajándék. A cipősdobozokat december 20-ig az ország számos pontján lehet leadni, vagy postázhatod is a Szeretetszolgálat címére: 1102 Budapest, Bánya u. 1. A Szeretetszolgálat a beérkező dobozokat karácsony előtt kórházakba, gyermekotthonokba, nagycsaládosokhoz juttatja el.

Budapesten immár hosszú évek óta minden november végén megnyitja kapuit a Mikulásgyár. A gyárban önkéntesek fogadják, rendszerezik és csomagolják az adományokat, sokan csak azért érkeznek ilyenkor külföldről, hogy ebben segítsenek. A szervezet célja, hogy felkutassa a mélyszegénységben élő családokat és az adományokat hozzájuk eljuttassa. A Mikulásgyár idén a Millenáris Parkban és a Lurdy Házban várja az adományokat, de országszerte felállítottak gyűjtőpontokat, sőt, a legtöbb postával is kapcsolatban állnak.

A http://ciposdoboz.hu/ és a http://mikulasgyar.hu oldalakon még részletesebb információkat találsz nyitva tartásról, ajándékötletekről, gyűjtőpontokról.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr9814490386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása