Beautysecrets

Púderezzünk okosan!

2019. április 16. - Beautysecrets

A púder az egyik legrégebbi kozmetikai szépítő szerünk, feladata a bőr hamvasítása, mattítása, illetve az alapozó tartóssá tétele. A nők már az ókori rómában is használták, ám akkor még ólom tartalmú szerrel próbálták halványítani a bőrt: A középkorban sikk volt a sápadt bőrszín, így a fehér por lett az egyik legfontosabb kozmetikum, ami aztán a reneszánsz korában is tartotta magát. Mára a púder egy modern, ápoló dekorkozmetikum lett, amiben az életveszélyes összetevőket felváltották a kiváló minőségű alapanyagok. 

guerlain_lidp17-100.jpg

A jó minőségű púderek egységesítik az arcbőrünk színárnyalatát, eltüntetik az apróbb hibákat, kiválóan fednek és egyszerű az alkalmazásuk. Szépen lemattítják a bőrt és szinte láthatatlanná teszik a pórusokat. De milyen púderek közül választhatunk és hogyan használjuk őket? 

Miből készül a púder?

A jó minőségű termékek alapanyaga általában talkum és kaolin, viszont az olcsóbb, gyengébb minőségű termékeknél előfordul, hogy műanyag porokat használnak, ezeket inkább messziről kerüljük. 

guerlain_cat18_g042596_01n_w.jpg

A púderek összetevői a kiszereléstől és fajtától is függenek A folyékony változatok különféle poranyagok vizes elegyeiből készülnek, amiket sűrítő és gélképző anyagokkal, zsiradékkal, festék- és emulgáló szerekkel kevernek össze.  A krémpúderek valójában ugyanazokat pigmenteket, poranyagokat tartalmazzák, mint a por vagy kőpúderek, de a fedőképességük növelésének érdekében más összetevőket is tartalmaznak. 

A púderek fajtái

A bőrünk típusa, az alkalom mind nagyban befolyásolja, hogy aktuálisan milyen púderre van szükségünk. Léteznek kőpúderek, porpúderek és folyékony púderek is. 

Kőpúder

Ez a fajta púder mattítja a bőrt és rögzíti az alapozót. Érdemes tartani a táskáknban belőle, mivel könnyen felvihetőek akár a velük csomagolt kis szivaccsal, akár ecsettel. Bizonyos típusai nedves applikátorral alapozó helyett is használhatóak. 

guerlain_cat17_g042509_w.jpg

Porpúder

A porpúder finom szemcséit nagy, puha púderecsettel kell felvinni az arcra. Kevés is elég belőle, nem is szabad túlzásba vinni, hiszen már egy egész vékony réteg belőle finom és természetes hatást kelt. 

Gyöngyök

Az apró gyöngyökből álló színezett púderek fixálják a sminket, a felvitelük puffal vagy ecsettel lehetséges. Ha a bronzosítás a cél, külön bronzosító púdert, barnító gyöngyöket is használhatunk. 

guerlain_cat18_g041666_w_cmyk.jpg

Test púderek

A body shimer-eket különleges alkalmakra ajánljuk. Ezeket az aranyosan, vagy ezüstösen csillogó púdereket a teljes testre, karra, dekoltázsra, lábszárra is felvihetjük. 

 

Hogyan használjuk?

Attól függően, hogy mattítani szeretnénk, vagy csillogó hatást keltenénk a sminkünkkel, válasszunk mattitó vagy áttetsző púdert.  De bármilyet is választunk, az nagyon fontos, hogy a színe passzoljon a bőrünk árnyalatához. 

Száraz bőr esetén az alapozó felvitele után használjunk nem szárító hatású, lehetőleg száraz bőrre javasolt porpúdert. 

guerlain_cat19_g042862_w_cmyk.jpg

Zsíros bőrnél viszont igyekezzünk zsírtalanítani a bőrünket alapozás előtt és a T-vonalunkra bátran használjunk többet a  púderből. A mattító kőpúder a legjobb választás ebben az esetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautysecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr4214764544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása